EUROLEAGUE

Ποτέ ο γηπεδούχος δεν έχασε το Game 5!

Ποτέ ο γηπεδούχος δεν έχασε το Game 5!

Η παράδοση των πέμπτων αγώνων σε μία σειρά Playoffs της EuroLeague και τα στοιχεία που συνδέουν τη σειρά του 2013 με το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές (VIDEO).

Ο Ολυμπιακός και η Αναντολού Εφές αναμετρώνται απόψε (21:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε έναν αγώνα που θα "κλείσει" το καρέ του Final Four. Σε έναν αγώνα χωρίς αύριο για τη μία από τις δύο ομάδες. Η EuroLeague βρήκε λοιπόν πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από το αποψινό παιχνίδι.

1) Ο Ολυμπιακός και η Αναντολού Εφές θα γίνουν απόψε οι μόνες ομάδες στην ιστορία της EuroLeague που αναμετρηθούν για δεύτερη φορά σε πέμπτο παιχνίδι σειράς Playoffs.

2) Η πρώτη ήταν το 2013, πάλι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όταν οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν της τουρκικής ομάδας με 82-72 (έχοντας προηγουμένως ανατρέψει διαφορά 15 πόντων) και προκρίθηκαν στο Final Four.

3) Τέσσερις παίκτες από εκείνη τη χρονιά βρίσκονται ακόμα στον Ολυμπιακό: ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Οι τρεις είχαν παίξει στο Game 5 του 2013, αφού ο Μάντζαρης ήταν εκτός 12άδας λόγω τραυματισμού. Ο μόνος παίκτης εκείνης της Εφές που βρίσκεται ακόμα στην τουρκική ομάδα είναι ο Ντόγκους Μπαλμπάι.

4) Μόνο μία ομάδα έχει κερδίσει μακριά από το γήπεδο της το τελευταίο παιχνίδι μιας σειράς Playoffs από το 2000 και ύστερα. Ήταν η Μπασκόνια στο τρίτο ματς με τον Παναθηναϊκό το 2006, όταν είχε μάλιστα προπονητή τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Αναντολού Εφές!

5) Από το 2009 και μετά, όταν η EuroLeague άλλαξε το σύστημα σε best of five, οκτώ σειρές έχουν φτάσει μέχρι το πέμπτο παιχνίδι. Σε όλα τα παιχνίδια οι γηπεδούχοι επικράτησαν και έφτασαν στο Final Four.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ