EUROLEAGUE

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague

Οι αναγνώστες του EuroLeague Greece "μίλησαν" και επέλεξαν τους κορυφαίους της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην EuroLeague. Δείτε τι έβγαλε το poll.

Η μεγάλη ψηφοφορία του EuroLeague Greece ολοκληρώθηκε, με τους αναγνώστες του να "βγάζουν" τους κορυφαίους της φετινής σεζόν. Από τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης και τον κορυφαίο προπονητή, μέχρι τις δύο καλύτερες πεντάδες, την έδρα - "φωτιά" και τον καλύτερο νέο παίκτη. Τι έβγαλαν τα αποτελέσματα; Αρχικά να πούμε ότι οι παίκτες των "αιωνίων" πήραν μεγάλα ποσοστά στις ψηφοφορίες, όπως επίσης κι αυτοί της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Σέρχιο Γιουλ και Λούκα Ντόντσιτς να κάνουν τη διαφορά.

MVP: Σέρχιο Γιουλ

Η εξαιρετική πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης και η εικόνα του Σέρχιο Γιουλ στη διάρκεια της regular season τού έδωσαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των αναγνωστών του EuroLeague Greece. Με 45.73% ο ηγέτης της "Βασίλισσας" πήρε τον σχετικό τίτλο από εσάς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κρις Σίνγκλετον (27.36%) και στην τρίτη τον Γιώργο Πρίντεζη (15.8%). Όσο για το τρομερό δίδυμο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Το αφήσατε στις τελευταίες θέσεις με τον Νάντο Ντε Κολό να παίρνει μόλις το 6.11% των ψήφων και τον Μίλος Τεόντοσιτς το 5%.

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague

Coach of the Year: Γιάννης Σφαιρόπουλος

Η άνετη εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας από τον Ολυμπιακό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δώσετε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς. Ο "αρχιτέκτονας" των "ερυθρολεύκων" νίκησε στο νήμα τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αφού βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής ψηφοφορίας, έχοντας μόλις 134 ψήφους περισσότερες. Έτσι, με 27.83% βρέθηκε στην πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον "Σάρας" (27.02%), αλλά και τον Τσάβι Πασκουάλ του Παναθηναϊκού Superfoods, με 24.82%. Από εκεί και πέρα, η πρωτιά της Ρεάλ Μαδρίτης δεν φαίνεται πως λήφθηκε ιδιαίτερα υπόψιν από τους αναγνώστες, μιας κι ο Πάμπλο Λάσο πήρε μόλις το 5.51% των ψήφων.

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague

Η καλύτερη πεντάδα

Πάμε τώρα στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ψηφοφορίας, αυτό για τις δύο καλύτερες πεντάδες της διοργάνωσης. Στην ψηφοφορία του EuroLeague Greece, κληθήκατε να επιλέξετε δύο γκαρντ, δύο φόργουορντ κι έναν σέντερ. Το αποτέλεσμα;

Η καλύτερη πεντάδα: Σέρχιο Γιουλ - Μίλος Τεόντοσιτς - Κρις Σίνγκλετον - Γιώργος Πρίντεζης - Έκπε Ούντο.

Η δεύτερη καλύτερη πεντάδα: Βασίλης Σπανούλης - Νάντο Ντε Κολό - Κέι Σι Ρίβερς - Κώστας Παπανικολάου - Κεμ Μπιρτς.

Απ ότι φαίνεται, σε αυτό το κομμάτι υπήρξε σαφής προτίμηση στους παίκτες των "αιωνίων", οι οποίοι είχαν δύο εκπροσώπους στην πρώτη πεντάδα και τρεις στη δεύτερη. Λίγο έλειψε μάλιστα, ο Μάικ Τζέιμς να "κλέψει" τη θέση του Νάντο Ντε Κολό, αφού πήρε το 10.75 -με τον γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να έχει το 11.92% των προτιμήσεων. Από εκεί και πέρα, 'μάχη" υπήρξε για τη θέση του σέντερ στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα, με τον Κεμ Μπιρτς να κερδίζει τους Κάιλ Χάινς και Γιάννη Μπουρούση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις δύο καλύτερες πεντάδες:

ΓΚΑΡΝΤ

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague

ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague

ΣΕΝΤΕΡ

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague

Η καλύτερη έδρα: ΟΑΚΑ

Το 14-1 που μέτρησε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ τού έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague. Μαζί όμως, έπεισε τους αναγνώστες του EuroLeague Greece, οι οποίοι το χαρακτήρισαν ως την καλύτερη έδρα της EuroLeague, με το ποσοστό προτίμησης να φτάνει στο 53.12%. Οι "πράσινοι" καλούνται να εκμεταλλευτούν τον συγκεκριμένο παράγοντα στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, δικαιώνοντας την άποψη του κόσμου. Στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας βρέθηκε η Kombank Arena του Ερυθρού Αστέρα και στην τρίτη το ΣΕΦ, που πάντως φέτος δεν ήταν αυτό που λέμε "κάστρο".

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague

Καλύτερος νέος παίκτης: Λούκα Ντόντσιτς

Η συγκεκριμένη κατηγορία έμοιαζε να είναι τυπική διαδικασία, βάσει των όσων είδαμε στη regular season. Ο Λούκα Ντόντσιτς της Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε κατά κράτος τους "ανταγωνιστές" του, αφού πήρε 12.367 ψήφους για να ανακηρυχθεί ο καλύτερος νέος παίκτης της διοργάνωσης (U22). Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 1.023 ψήφους, δείχνοντας τη χαοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο παιδί - φαινόμενο της "Βασίλισσας" και τους άλλους υποψήφιους για τον συγκεκριμένο τίτλο.

POLL: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της EuroLeague
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ