EUROLEAGUE

Ποδαρικό με 100άρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ποδαρικό με 100άρα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι της χρονιάς στην Euroleague, συντρίβοντας με +31 (100-69) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πέντε παίκτες των γηπεδούχων σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Η πρεμιέρα της Euroleague δεν έκρυβε εκπλήξεις για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία έκανε ό,τι ήθελε στο κατ' ευφημισμόν ντέρμπι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, ξεφεύγοντας με άνεση στο σκορ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Πέντε παίκτες των γηπεδούχων πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Νάντο Ντε Κολό (17π.) να είναι αυτός που ξεχωρίζει, την ώρα που αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν 67% (31/46) στα σουτ δύο πόντων και +19 (46 έναντι 27) ριμπάουντ.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κράτησε για ένα δεκάλεπτο. Ή περίπου τόσο, αφού ακόμη το +9 (29-20) έμοιαζε λίγο μπροστά σε αυτό που ακολούθησε. Η "ομάδα του στρατού" έμοιαζε να παίζει με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους να αντιδράσουν.

Η περιφερειακή άμυνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ανεπαρκής, οι ψηλοί της έχασαν τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες και το +15 (44-29) του ημιχρόνου ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Η ομάδα του Γκάι Γκούντες έμοιαζε ώρες ώρες ανήμπορη να αντιδράσει στις κατά μέτωπον επιθέσεις των αντιπάλων της, αφού είτε οι κοντοί είτε οι ψηλοί έβρισκαν κάθε φορά τον τρόπο να σκοράρουν.

Στο δημιουργικό κομμάτι οι Μοσχοβίτες πήραν πολύ καλό βαθμό (18 ασίστ), αλλά αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο "συν" τους στο παιχνίδι. Βλέπετε, όσο κυριαρχούσαν στα ριμπάουντ (46 έναντι 27) ήταν σαφές πως δεν θα είχαν πρόβλημα να μεγαλώσουν το προβάδισμά τους. Ειδικά από τη στιγμή που σχεδόν τα μισά "σκουπίδια" που διεκδίκησαν οι δύο ομάδες στη ρακέτα της Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέληξαν στους γηπεδούχους (16 επιθετικά η ΤΣΣΚΑ, 19 αμυντικά η Μακάμπι).

Η διαφορά δεν σταμάτησε να παίρνει την ανηφόρα, με τον Βιτάλι Φριντζόν να "υπογράφει" την κατοστάρα με τρίποντο που πέτυχε στα 7'' για το φινάλε, για να γράψει το τελικό σκορ στη Μόσχα (100-69).

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ