EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Ο Βουγιούκας είναι ο εξυπνότερος παίκτης της ομάδας"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Ίαν Βουγιούκα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Αναντολού Εφές.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ με 88-75, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague και ο Ρικ Πιτίνο δεν θα μπορούσε παρά να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του.

Οι πράσινοι έδειξαν μετά από καιρό πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο κι έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί τριών ετών, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για είσοδο στα playoffs. Μάλιστα ο Ρικ Πιτίνο εστίασε στη δουλειά των παικτών του καθημερινά, ενώ μετά το Νικ Καλάθη, αποθέωσε και τον Ίαν Βουγιούκα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Αμερικανός τεχνικός των πράσινων στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές:

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τους παίκτες μου διότι δουλεύουν κάθε μέρα περίπου 3,5 ώρες. Τους είπα για το σουτ ότι αυτή τη στιγμή όπως είναι η EuroLeague, οι πιθανότητες για να περάσουμε στα playoffs είναι πολύ δύσκολες. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα μόνο μέσα από τη βελτίωση. Απόψε εκτέλεσαν πολύ πιο θετικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Η Εφές είχε 84 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι και στη δική τους έδρα μας είχαν διαλύσει σκοράροντας 18 πόντους στον αιφνιδιασμό. Απόψε ήταν 19 οι δικοί μας πόντοι στον αιφνιδιασμό και μόλις 3 οι δικοί τους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον Ίαν (σ.σ. Βουγιούκα). Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν εκφράζει το παράπονό του και σήμερα αγωνίστηκε. Συζητήσαμε και αν βελτιώσει κάποια στοιχεία θα του δώσω χρόνο συμμετοχής. Ήμαστε στο +15 όταν έπαιζε ο Ίαν στο παρκέ. Το "κλειδί" ήταν τα ριμπάουντ, όταν παίζεις με μία ομάδα και δυσκολεύεσαι στα ριμπάουντ είναι πιθανό να χάσεις το παιχνίδι. Τελικά πήραμε 41 ριμπάουντ και ο αντίπαλος 28. Έχοντας εμπειρία 42 ετών στο χώρο κι έχοντας προπονήσεις παίκτες όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Μάτζικ Τζόνσον και άλλους, έχω αντιμετωπίσει πολλούς προπονητές και παίκτες και θεωρώ ότι ο Καλάθης είναι ο καλύτερος πασέρ. Ακριβώς επειδή φοβούνται τις πάσες του, οι αντίπαλοι δεν μαρκάρουν τον ίδιο αλλά τους συμπαίκτες του για να μην πασάρει και μπορεί να φτάσει στο καλάθι".

Σχετικά με τη βελτίωση της ομάδας του στο κομμάτι της ευστοχίας είπε:

"Νιώσαμε ότι είχαμε πλεονέκτημα σε κάποια στοιχεία στο παρκέ σε σχέση με την Εφές. Στη EuroLeague πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τα καλά matchup ή τα άσχημα. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να βασιστούμε σε αυτά ούτως ώστε να εκτελέσουμε πιο εύστοχα. Οι περισσότεροι παίκτες μας είχαν πολύ καλά ποσοστά, όπως ο Τόμας ο Γκιστ και άλλοι" σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε: "Απόψε κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στο επιθετικό κομμάτι. Ο Τόμας ήταν εκπληκτικός, ο Γκιστ αν καταφέρει να ρολάρει θα είναι υπέροχος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν σπουδαίο ταλέντο. Να θυμίσω ότι σε προηγούμενο παιχνίδι ο Γκιστ είχε τελειώσει με δύο ριμπάουντ, ενώ απόψε μάζεψε δέκα".

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει ξανά την εμφάνιση του Βουγιούκα τόνισε: "Όταν ήρθα εδώ μου μετέφεραν ότι ο Βουγιούκας αντιμετωπίζει κάποια θέματα στην άμυνα και ειδικά στην άμυνα ένας εναντίον ενός. Του είπα ότι αν βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, είναι ήδη ο πιο έξυπνος παίκτης της ομάδας. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος με εξαιρετικό χαρακτήρα. Είμαι ενθουσιασμένος με τη σημερινή νίκη, αλλά είμαι ακόμα πιο χαρούμενος, καθώς απέδωσε η δουλειά του Ίαν και η προπόνηση που έχει κάνει».

Τέλος, αναφορικά με την αλλαγή της επιθετικότητας του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Εφές αρκέστηκε να πει:

"Βελτιωνόμαστε συνέχεια λόγω της προπόνησης, έχω αναφέρει ξανά ότι είναι εφιάλτης να αναλαμβάνεις μία ομάδα στη μέση της σεζόν. Από τα εκτός έδρας παιχνίδια θα μπορούσαμε να νικήσουμε τη Μακάμπι, ενώ θα παίξουμε με μία πολύ καλή ομάδα, τη Φενέρμπαχτσε. Δουλεύουν οι παίκτες μου τρεις ώρες κάθε μέρα και αυτό έχει αποδώσει, καθώς βγαίνουν πλέον τα συστήματα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ