EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Φρεντέτ, ο δεύτερος καλύτερος σουτέρ στον κόσμο"

Πιτίνο: "Φρεντέτ, ο δεύτερος καλύτερος σουτέρ στον κόσμο"

Η EuroLeague έδωσε συνέχεια στα καθημερινά αφιερώματά της, με τον Ρικ Πιτίνο να παίρνει την σκυτάλη. Η ατάκα για την αντιπαλότητα των "αιωνίων" κι ο Τζίμερ Φρεντέτ που βρίσκεται πίσω μόνο από τον Στέφεν Κάρι.

Μπορεί να έχει αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εδώ και μερικές εβδομάδες, παρόλ' αυτά η EuroLeague εστίασε στον Ρικ Πιτίνο και την παρουσία του στον ελληνικό πάγκο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, παρουσιάστηκε μια μίνι συνέντευξη του 67χρονου τεχνικού, ο οποίος μίλησε για την αντιπαλότητα των "αιωνίων" και το επίπεδο της προπονητικής στην Ευρώπη. Δεν παρέλειψε μάλιστα να χαρακτηρίσει τον Τζίμερ Φρεντέτ ως τον δεύτερο καλύτερο σουτέρ που υπάρχει στον πλανήτη -πίσω μόνο από τον Στέφεν Κάρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το επίπεδο του αθλήματος στην Ευρώπη: "Είναι τρομερό το επίπεδο. Οι προπονητές είναι σπουδαίοι, η διαιτησία είναι εξαιρετική. Η τακτική προσέγγιση θυμίζει το NCAA, όχι το ΝΒΑ. Πρέπει να δημιουργήσεις περισσότερη κίνηση με τους παίκτες και η κυκλοφορία της μπάλας να είναι καλύτερη για να μπεις στη ρακέτα".

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: "Στο NCAA οι μονομαχίες του Κεντάκι με το Λούβιλ ή του Νορθ Καρολάινα με το Ντιουκ έχουν την μεγαλύτερη αντιπαλότητα. Αυτοί οι αγώνες μοιάζουν με... εκκλησιαστικά παιχνίδια, αν τα συγκρίνουμε με το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Το πνεύμα πίσω από το παιχνίδι δεν συγκρίνεται με αυτό που υπάρχει στις ΗΠΑ. Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου".

Για τον Τζίμερ Φρεντέτ: "Είναι τέτοιου επιπέδου σουτέρ, που δεν βρίσκεις εύκολα ούτε το ΝΒΑ. Ο Στέφεν Κάρι είναι πιθανότατα ο καλύτερος σουτέρ στον κόσμο. Ο Τζίμερ Φρεντέτ είναι ο επόμενος που θα είχα στη λίστα μου με τους σπουδαίους σουτέρ".

Για τη σχέση του με τον κόσμο: "Υπάρχει μια υπέροχη σύνδεση με τον κόσμο. Καταλαβαίνουν πώς νιώθω γι αυτούς και ισχύει το αντίθετο. Ένιωσα πολύ όμορφα μέσα μου για το πώς με υποδέχθηκαν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ