EUROLEAGUE

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ερυθρός Αστέρας, 74-60 την Μπάμπεργκ

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ερυθρός Αστέρας, 74-60 την Μπάμπεργκ

Για δεύτερη φορά φέτος, ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε την Μπάμπεργκ (74-60) και διατηρήθηκε στο κόλπο για την πέμπτη θέση της κατάταξης. Κυρίαρχοι οι "ερυθρόλευκοι" στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έφτασαν μέχρι το +25 στη γ' περίοδο.

Η δύναμη της έδρας έκανε πάλι τη δουλειά της για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος επιβλήθηκε εντός έδρας της Μπάμπεργκ (74-60) και "έπιασε" τον Παναθηναϊκό Superfoods στην πέμπτη θέση (έχουν αγώνα λιγότερο οι "πράσινοι"). Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι πολύ πιο εύκολα, αν δεν πάθαιναν μπλακ άουτ που κράτησε για 8'25'' ανάμεσα σε γ' και δ' περίοδο. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι πλησίασε στο σκορ, αλλά τη στιγμή της κρίσης, δεν είχε καύσιμο στο ντεμπόζιτό της, με αποτέλεσμα να ηττηθεί.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο MVP

Ο Τσαρλς Τζένκινς είχε "σκοτώσει" την Μπάμπεργκ στον α' γύρο με το καλάθι που είχε πετύχει λίγο πριν από το τέλος του αγώνα. Απόψε (2/3) δεν χρειάστηκε να είναι clutch, αφού φρόντισε να κάνει όλη τη δουλειά πολύ νωρίτερα. Στα 31'36'' που αγωνίστηκε, είχε 18 πόντους (με 3/6 δίπ., 3/4 τρίπ., 3/4 βολ.), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 λάθος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από τη στιγμή που η Μπάμπεργκ δεν πλησίασε περισσότερο από το -8 (56-48), δεν ήταν δυνατό να διεκδικήσει τη νίκη. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι είχαν μείνει από δυνάμεις, κάτι που φάνηκε στις επιλογές που έκαναν από εκείνο το σημείο και μετά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το γεγονός πως ο Ερυθρός Αστέρας έμεινε χωρίς πόντο για 8'25'' στη διάρκεια του β' μέρους τα λέει όλα. Οι γηπεδούχοι είδαν το +25 (56-31) του 24'53'' να γίνεται +8 (56-48) στο 31'36'', έως ότου ο Τσαρλς Τζένκινς σκοράρει στο 33'12''.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο χαμηλός ρυθμός που είχε το παιχνίδι στο α' δεκάλεπτο οφειλόταν περισσότερο στην αστοχία των δύο ομάδων, ειδικά από την περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +8 (17-9), τη στιγμή που οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι έβρισκαν μόνο σίδερο από τα 6μ75 (0/5).

Η διαφορά πάντως συνέχισε να παίρνει την ανιούσα, όσο περνούσε η ώρα. Ο Μάρκο Σιμόνοβιτς με τον Μάρκο Γκούντουριτς σκόραραν με συνέπεια, τα ριμπάουντ κατέληγαν σε "ερυθρόλευκα" χέρια και κάπως έτσι το προβάδισμα του Ερυθρού Αστέρα έφτασε μέχρι το +14 (43-29) στην ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να είναι έξω από τα νερά τους, κι όσο δεν έβρισκαν λύσεις κοντά στο καλάθι, τα πράγματα γίνονταν πολύ δύσκολα. Σε σημείο που είδαμε το +25 (56-31 στο 24'53'') χάρη σε 2/2 βολές του Λούκα Μίτροβιτς. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα των γηπεδούχων στο παιχνίδι, πριν αρχίσει η αντεπίθεση διαρκείας της Μπάμπεργκ.

Σε σημείο που η γερμανική ομάδα έφτασε στο -8 (56-48) απειλώντας άμεσα με ολική ανατροπή σκηνικού. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ, αφού οι κακές επιλογές στην επίθεση σε συνδυασμό με την επανενεργοποίηση του Τσαρλς Τζένκινς έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Ερυθρού Αστέρα.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη με +14 (74-60) και μαζί διατήρησαν το δικαίωμα στην ελπίδα για την πέμπτη θέση της κατάταξης, αναμένοντας πλέον την ήττα του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη από την Νταρουσάφακα (3/3, 19:15).

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 43-29, 56-43, 74-60.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ