EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό"

Πεδουλάκης: "Από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό"
INTIME SPORTS

Στην εξαιρετική άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου αναφέρθηκε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης. Διαβάστε τι δήλωσε και ο Ντιρκ Μπάουερμαν.

Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Λιέτουβος Ρίτας έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη.

" Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά έως πολύ νευρικοί. Και στα σουτ και στα τελειώματά μας και στις επιλογές μας. Πηγαίναμε να φάμε τη θάλασσα μ' ένα κουτάλι. Από την επιθυμία να κερδίσουμε το παιχνίδι μας με τη βοήθεια του κόσμου μας, δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό", ανέφερε Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

" Στο ημίχρονο είπαμε να ηρεμήσουμε και να διαβάσουμε το παιχνίδι. Μέσα από την άμυνα ψάξαμε να βρούμε ρυθμό και νομίζω ότι μπορέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι που δεν είχε καλό μομέντουμ για εμάς. Κάναμε αρκετά κλεψίματα και ήμασταν πιο εύστοχοι. Αυτό κρατάμε. Θα αποφορτιστούν τα παιδιά και όλη η ομάδα με αυτή τη νίκη".

Ερωτηθείς για την ήττα από τη Μακάμπι: " Σίγουρα επηρεάζουν κάποια πράγματα. Ξέραμε ότι ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κάποια παιδιά δεν είναι έτοιμα. Μας έτυχε ένα περιστατικό με τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη) που έφυγε τα ξημερώματα και πήγε στη γεννέτειρά του για ένα ατυχές συμβάν αλλά γύρισε κι έπαιξε. Του ευχόμαστε συλληπητήρια. Νομίζω ότι δεν ήταν αυτό όμως. Σε ένα παιχνίδι επιπέδου Ευρωλίγκας κάποια παιδιά δεν θα είναι καλά. Κάποιοι θα μπουν. Αυτό έγινε από την επιθυμία να βοηθήσουν. Αλλά έγινε με λάθος τρόπο".

Για το διπλό της Λαμποράλ Κούτσα, το οποίο μπερδεύει την κατάσταση είπε: " Ο όμιλός μας είναι πολύ ανοικτός. Πρέπει να έχεις αυτοσυγκέντρωση. Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε για το παιχνίδι με τη Λαμποράλ. Πλέον έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Άρη και δεν θέλουμε να αλλάξουμε τρόπο δουλειάς".

Μπάουερμαν: "Δεν ματσάραμε την ένταση του Παναθηναϊκού"

Ο τεχνικός της Λιέτουβος Ρίτας, Ντιρκ Μπάουερμαν ανέφερε από την πλευρά του: " Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν πάρα πολύ καλά στην άμυνα. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι το μπάσκετ είναι παίχνίδι ρυθμού, αλλά είναι παιχνίδι προσπάθειας. Όταν παίζεις σκληρά και αμύνεσαι παίρνεις ρυθμό. Αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Η άμυνά τους ήταν σε διαφορετικό επίπεδο. Βρήκαν ρυθμό κι έβαλαν τα σουτ και ήταν μία τελείως διαφορετική ομάδα".

Στη συνέχεια δήλωσε: " Για την ομάδα μου έχω να πω ότι παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε τι ακριβώς θα συνέβαινε στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που αντιδράσαμε. Για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι θα έπρεπε να ματσάρουμε την ένταση του Παναθηναϊκού και δεν το κάναμε. Είχαμε δέκα λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο. Όταν έχεις προσδοκίες να κερδίσεις μία μεγάλη ομάδα πρέπει να προστατέψεις την μπάλα. Αν δεν το κάνεις χάνεις".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ