EUROLEAGUE

Πάρτι στη Σερβία, κλάμα στο Βόσπορο

Πάρτι στη Σερβία, κλάμα στο Βόσπορο

Με ένα μαγικό τέταρτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε με 91-82 την Εφές και την έβαλε σε σοβαρές περιπέτειες πρόκρισης.

Για τριάντα λεπτά στη Σερβία έγινε ένα ντέρμπι για σκληρά νεύρα, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας έτρεξε ένα επιμέρους 28-17 και τελικά έφτασε σε μία υπερπολύτιμη νίκη με 91-82. Οι Σέρβοι σουτάροντας με 50% από το τρίποντο και με 51% στα δίποντα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Τούρκους που μένοντας στο 3-5 βλέπουν το φάσμα του αποκλεισμού. Για τους νικητές πρώτοι σκόρερ ήταν ο Κουίνσι Μίλερ με 15 πόντους και οι Γκούντουριτς, Ζίρμπες που σταμάτησαν στους 14.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Αρκετά νευρικά ξεκίνησα το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Η αναγκαιότητα που υπήρχε για τη νίκη έκανε τις δύο ομάδες να μπουν στο ματς χωρίς να παίρνουν σωστές αποφάσεις και με αρκετά κακά ποσοστά ευστοχίας (4-6 στο 4'). Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι με 5 συνεχόμενους πόντους του Ντάνστον κατάφεραν να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής (11-10 στο 5'). Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Τούρκοι φάνηκε να κερδίζουν πολλά από τον τομέα του ριμπάουντ, καθώς η υπεροχή τους ήταν καθολική (6 έναντι 2). Με το σκορ στο 11-12 ανέλαβε δράση ο Βασίλιε Μίσιτς, ο οποίος με 5 συνεχόμενους προσωπικούς πόντους βοήθησε την ομάδα του να τρέξει ένα σερί 7-0 ξεφεύγοντας με 18-12 (στο 7'). Οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν πάρει πλέον ψυχολογία και έκλεισαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 24-19 (στο 10').

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εκατέρωθεν πίεση σε όλο το γήπεδο, σκληρές άμυνες και χαμηλά επίπεδα ευστοχίας. Αυτή η εικόνα του ματς φάνηκε να ευνοεί τους γηπεδούχους (32-25 στο 15'), όμως με δύο τρίποντα δια χειρός Σάριτς και Οσμάν η Εφές κατάφερε να μειώσει και πάλι στον πόντο (32-31 στο 15'). Εν τέλει οι Τούρκοι τρέχοντας ένα επιμέρους 13-3 κατάφεραν να αρχικά να ισοφαρίσουν (35-35 στο 17') και στη συνέχεια να προηγηθούν με 35-38 (στο 18'). Με το ημίχρονο να οδεύει στο τέλος του ο Ερυθρός Αστέρας φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωση του και βγάζοντας πολύ εκνευρισμό (δέχτηκε τεχνική ποινή ο Κίνσεϊ) έδωσε το δικαίωμα στην Εφές να κλείσει το πρώτο μισό προηγούμενη με 38-46. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι στα τελευταία λεπτά έτρεξαν συνολικά ένα επιμέρους 13-3!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα εξαιρετικό επιθετικά ρυθμό. Οι γηπεδούχοι χτυπώντας στο τρανζίσιον παιχνίδι έτρεξαν ένα επιμέρους 16-7 και κάλυψαν την εις βάρος τους διαφορά. Μάλιστα, προηγήθηκαν με 54-53 (στο 23'). Το παιχνίδι είχε πάρει και πλέον "φωτιά", ενώ κι ο κόσμος είχε ζεσταθεί για τα καλά. Ο Τσεντί Οσμάν ανέλαβε να κρατήσει όρθια την Εφές και με 5 δικούς του πόντους κράτησε την ομάδα του στα ηνία (54-58). Τελικά η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το οριακό 63-65 και τα πάντα έδειχναν ότι θα πάμε σε δραματικά τελευταία λεπτά.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν νευρικό, είχε σκληρά φάουλ και οι δύο ομάδες πάλευαν για κάθε μπάλα. Με την ισορροπία να χαρακτηρίζει το παιχνίδι ήρθε ένα ξέσπασμα του Ντάνγκουμπιτς που με 5 δικούς του πόντους βοήθησε τον Ερυθρό Αστέρα να τρέξει ένα σερί 7-0 και να ξεφύγει με 78-71 (στο 36'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Εφές έπεσε σε... επιθετική χειμερία νάρκη κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του Ράντονιτς να μετατρέψουν το παιχνίδι σε... σόου φτάνοντας τελικά στην υπερπολύτιμη νίκη με 91-82.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 38-46, 63-65, 91-82.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ