ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Στην Βιτόρια για το 2/2

Παναθηναϊκός: Στην Βιτόρια για το 2/2
EUROKINISSI

Η δεύτερη φετινή "διαβολοβδομάδα" της EuroLeague ολοκληρώνεται απόψε (23/11, 21:30) στην Βιτόρια για τον Παναθηναϊκό, με αντίπαλο την Μπασκόνια.

Δύο ημέρες μετά την πειστική νίκη επί της Μπαρτσελόνα και την καλύτερη φετινή εμφάνισή του σε επίπεδο άμυνας, ο Παναθηναϊκός (5-3)καλείταινα ξεπεράσει απόψε (23/11, 21:30) το εμπόδιο μιας άλλης ισπανικής ομάδαςστο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague : της Μπασκόνια (2-6).Οι "πράσινοι" ταξίδεψαν χωρίς προβλήματα στην Βιτόρια, όπου θα προσπαθήσουν να σημειώσουν την 4η νίκη σε 5 αναμετρήσεις με την βασκική ομάδα την τελευταία τριετία.

Η Μπασκόνιαδεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση από το ξεκίνημα της χρονιάς. Προέρχεται από την τρίτη συνεχόμενηήττα της(στο Μιλάνο με 90-93), στο ντεμπούτο του Βέλιμιρ Περάσοβιτς στον πάγκο,ενώ δεν έχει εδώ και δύο αγώνες λόγω τραυματισμού τον Τζέισον Γκρέιντζερ, έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 23 φορές από το 2000 και ύστερα, με τον Παναθηναϊκό ναμετράειμία νίκη παραπάνω (12).

Όσον αφορά στα υπόλοιπα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τηςθα επιχειρήσει να σημειώσει η Ζάλγκιρις (3-5). Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει απολογισμό 0-4 στην Ζαλγκίριο Αρίνα και προέρχεται από την πρώτη εκτός έδρας ήττα της χρονιάς(στη Μόσχααπό την ΤΣΣΚΑ με 97-99)έπειτα από τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η Χίμκι (2-6), από την άλλη, έχει 0-3 μακριά από το γήπεδό της και ακόμα δεν έχει κερδίσει διαδοχικούς αγώνες. Κάτι που μπορεί να κάνει απόψε,εφόσονσυνεχίσει την καλή παράδοση που έχει με αντίπαλο την Ζάλγκιρις, κόντρα στην οποία μετράει 5 σερί νίκες.

Δύο ημέρες μετά την πρώην ομάδα του ο Κρις Σίνγκλετον θα βρει απέναντί τουκαιέναν πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, τον Μάικ Τζέιμς, καθώς η Μπαρτσελόνα(5-3)θα υποδεχτεί την Αρμάνι Μιλάνο(6-2).Την Τετάρτη (21/11) ηΜπαρτσελόνα είδε το νικηφόρο σερί της (5-0) να σπάει στο ΟΑΚΑ,ωστόσοστο Παλάου Μπλαουγκράναέχει 2-0 με 13 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο.Η Αρμάνι, από τη μεριά της, νίκησε προχθές την Μπασκόνια 93-90 και απόψε θα επιχειρήσει να κάνει το 4-0 εκτός έδρας, σημειώνοντας παράλληλα την 3η σερί νίκη στις αναμετρήσεις με τους Καταλανούς.

Τέλος, για πρώτη φορά έπειτα από17 χρόνια θαδιασταυρωθούνη Μπουντούτσνοστ(1-7)και η ΤΣΣΚΑ (8-0)στην Ποντγκόριτσα και συγκεκριμένα από τις10/1/2002. Η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει και τις δύο αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδοEuroLeague.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Ζάλγκιρις Κάουνας - Χίμκι (19:45)

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός (21:30)

Μπουντούτσνοστ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:30)

Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο (22:00)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ