ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Παπαπέτρου και οι πρωτάρηδες στα "αιώνια" ντέρμπι

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Παπαπέτρου και οι πρωτάρηδες στα "αιώνια" ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μετρούν αντίστροφα για την πρώτη φετινή τους "μάχη" (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και εννέα μέλη τους θα ζήσουν για πρώτη φορά την ατμόσφαιρα ενός "αιώνιου" ντέρμπι, ενώ τα βλέμματα θα πέσουν και τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Η ώρα για την πρώτη σύγκρουση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για την τρέχουσα σεζόν πλησιάζει, καθώς το βράδυ (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) οι αιώνιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague . Οι πράσινοι και οι ερυθρόλευκοι έχουν ουκ ολίγους παίκτες στο ρόστερ τους που έχουν... φάει τα "αιώνια" ντέρμπι με το "κουτάλι", αλλά στις στάξεις των δύο ομάδων υπάρχουν και οι πρωτάρηδες.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Οι 12 από τους 15 παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είναι πρωτάρηδες σε ντέρμπι. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τους ΝτεΣον Τόμας, Κιθ Λάνγκφορντ και Βαγγέλης Σακελλαρίου, οι οποίοι, όμως, κατά την διάρκεια της καριέρας τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό. Ο 29χρονος Έλληνας γκαρντ θα μείνει εκτός της δωδεκάδας της ομάδας του, αλλά οι Κιθ Λάνγκφορντ και ΝτεΣον Τόμας έχουν σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Τσάβι Πασκουάλ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Παπαπέτρου και οι πρωτάρηδες στα "αιώνια" ντέρμπι

Ο Κιθ Λάνγκφονρτ αποτελεί μία... καλαθομηχανή, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και απέναντι στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω του την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ματς με την Μπουντούτσονστ . Ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ στο Μαυροβούνιο έμεινε άποντος ύστερα από επτά χρόνια , ενώ ο ΝτεΣον Τόμας έχει την ικανότητα να... ανοίξει την άμυνα των αντιπάλων της ομάδας του . Ο 27χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ στο παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ έδωσε πολύτιμες λύσεις με τα 4/5 σουτ πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων και οι πράσινοι θέλουν να τον δουν να πράττει κάτι ανάλογο και απόψε, καθώς δεν έχουν καλό ποσοστό ευστοχίας (32/101, 31,68%) πίσω από την γραμμή του τριπόντου.

Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, πρέπει να γίνει και στον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο 24χρονος διεθνής γκαρντ δεν είναι... νέος στα ντέρμπι, αλλά για πρώτη φορά θα αγωνιστεί απέναντι στην τέως ομάδα του. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου το καλοκαίρι πήρε μία δύσκολη απόφαση, καθώς αποφάσισε να αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο Παπαπέτρου είναι ένας από τους πέντε "διπλούς πράκτορες" που υπάρχουν στο ρόστερ των δύο ομάδων - οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Μπόγρης, Ματ Λοτζέσκι και Ίαν Βουγιούκας έχουν αγωνιστεί και στους δύο "αιώνιους" - αλλά αυτό θα είναι το πρώτο του ντέρμπι μετά τη μετακόμισή του στο ΟΑΚΑ. Οι φίλοι των πρασίνων έχουν "αγκαλιάσει" τον Παπαπέτρου, ο οποίος απόψε θα βρεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την τέως ομάδα του και με αρκετούς από τους καλούς του φίλους.

Ο ΜΠΛΑΤ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ ΑΠΟ ROOKIES

Οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αξέλ Τουπάν, Γιάνις Τίμα, Σάσα Βεζένκοβ και Ζακ ΛεΝτέι είναι πιθανό να συνυπάρξουν στην ίδια πεντάδα της ομάδας τους κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Ντέιβιντ Μπλατ, θα έχει επιλέξει μία πεντάδα από rookies στα "αιώνια" ντέρμπι. "Πρωτάρης", όμως, είναι και ο ίδιος παρά το γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Τσάβι Πασκουάλ (7-1 οι νίκες υπέρ του Καταλανού κόουτς) και άλλες φορές. Οι Τουπάν, Τίμα και Βεζένκοβ έχουν αντιμετωπίσει και αυτοί το "τριφύλλι", αλλά το αποψινό ντέρμπι των "αιωνίων" θα είναι το πρώτο στην καριέρα τους.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Παπαπέτρου και οι πρωτάρηδες στα "αιώνια" ντέρμπι

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πάντως περιμένει πολλά από τους rookies. Ο τραυματισμός του Γιάνις Στρέλνιεκς αυξάνει τις ευθύνες των Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Αξέλ Τουπάν παρά το γεγονός πως έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Λετονό σουτέρ. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έχει ζήσει την ατμόσφαιρα των ντέρμπι μεταξύ της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, πρέπει να βοηθήσει τόσο δημιουργικά, όσο και εκτελεστικά την ομάδα του για να δραπετεύσει με το διπλό από το ΟΑΚΑ. Ο Αξέλ Τουπάν από την πλευρά του κατά την διάρκεια του αγώνα είναι πολύ πιθανό να κατέβει στο "2"- είναι κάτι που το συνηθίζει άλλωστε ο προπονητής του - ενώ μόνο έκπληξη δεν πρέπει να μας προκαλέσει αν τον δούμε να αναλαμβάνει να περιορίσει κάποιους από τους γκαρντ του Παναθηναϊκού και να δώσει λύσεις πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων.

Ο Γιάνις Τίμα προέρχεται από μία πολύ καλή εμφάνιση , η οποία έγινε, όμως, έγινε απέναντι στον Κολοσσό , ο οποίος έχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό. Ο Τίμα ψάχνει το... step up, καθώς στα περισσότερα ματς έχει δείξει πως δεν έχει βρει τα πατήματά του. Αντιθέτως, ο Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος έχει ζήσει τα Άρης - ΠΑΟΚ και Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης , μέχρι στιγμής προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού της ομάδας του και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Τέλος και όσον αφορά την περίπτωση του Ζακ ΛεΝτέι, υπενθυμίζουμε πως ο Αμερικανός σέντερ πέρα από... πρωτάρης σε ντέρμπι, είναι rookie και στο επίπεδο της EuroLeague. O ΛεΝτέι έχει δείξει πως αντιμετωπίζει κάποια θέματα στην (ομαδική και ατομική) άμυνα, αλλά συγχρόνως έχει παρουσιάσει και αρκετά καλά δείγματα γραφής. Η απόδοσή του, όμως, δεν είναι σταθερή. Μία καλή εμφάνιση του 24χρονου Αμερικανού σέντερ θα δώσει και περισσότερη... φρεσκάδα στον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος είναι ένα από τα μεγάλα "όπλα" της ομάδας του όχι μόνο για το αποψινό παιχνίδι, αλλά και για ολόκληρη την σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ