ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Λεκαβίτσιους το έχει ξανακάνει

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν ένας από τους X-Factors της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 24χρονος Λιθουανός γκαρντ έβαλε την υπογραφή του σε ένα ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός έβαψε πράσινο το πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν , καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague φάνηκε... αφιλόξενος στον Ολυμπιακό κυριαρχώντας απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο Νικ Καλάθης για ακόμη μία φορά ήταν και πάλι εκεί για την ομάδα του και στο δεύτερο ημίχρονο... έβαλε στο ματς και τους συμπαίκτες του. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο γύρισε το παιχνίδι με την ενέργειά του και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, ενω πάρα πολύ καλή παρουσία είχε και ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο αριστερόχειρας γκαρντ διεκδίκησε το "βραβείο" του MVP, καθώς όπως συνέβη και πέρσι στο ματς του ΣΕΦ, υπήρξε καταλυτικός για να γείρει η πλάστιγγα προς την πλευρά της ομάδας του.

Ο 24χρονος Λιθουανός γκαρντ σημείωσε 7 πόντους στην δεύτερη περίοδο παίζοντας στο "ένας εναντίον ενός", αλλά δεν βοήθησε και τόσο πολύ την ομάδα του σε εκείνο το σημείο. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μισό του αγώνα έψαχνε έναν οργανωτή και ο Λεκαβίτσιους δεν ανταποκρίθηκε στα οργανωτικά του καθήκοντα.

Η συνέχεια, όμως, ήταν διαφορετική. Ο Καλάθης στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε τις έξι από τις επτά ασίστ του, ο Αντετοκούνμπο έκανε τα πάντα στο παρκέ και ο Λεκαβίτσιους κλήθηκε να ανταποκριθεί πλέον σε ρόλο εκτελεστή. Ο "Λέκα" ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του και ο Τσάβι Πασκουάλ μάλιστα τον χώρεσε στην ίδια πεντάδα με τον Νικ Καλάθη δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής στο "2".

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Λεκαβίτσιους το έχει ξανακάνει

O Λεκαβίτσιους με τους 17 πόντους που σημείωσε, ισοφάρισε το career high του με τον Παναθηναϊκό, καθώς 17 πόντους είχε πετύχει και στο ματς με την ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο της Basket League της περασμένης σεζόν, ενώ για δεύτερη φορά αποτέλεσε τον... δήμιο του Ολυμπιακού.

Ο "Λέκα" βλέπετε στο ματς της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague της περασμένης σεζόν, είχε εκτελέσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο Λεκαβίτσιους σε 19:42 συμμετοχής είχε φορτώσει με 14 πόντους (5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή) το καλάθι του Ολυμπιακού, ενώ τότε στην συγκομιδή του είχε επίσης 2 ριμπάουντ και 3 λάθη.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους για δεύτερη φορά αποτέλεσε τον X-Factor ενός ντέρμπι και το στοίχημα για τον ίδιο και την ομάδα του εντοπίζεται στο πώς θα προσφέρει και στην συνέχεια της σεζόν, ώστε συγχρόνως να βοηθάει με την παρουσία του "φρέσκο" τον Καλάθη. Όσον αφορά την άλλη πλευρά, αυτή του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να μην αφήσει τους Λιθουανό γκαρντ να τους κάνει για τρίτη φορά την ζημιά, καθώς σε λίγες ημέρες (18/11) θα αντιμετωπίσουν στο ΟΑΚΑ τον αιώνιο αντίπαλό τους για την 6η αγωνιστική της Basket League .

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ