EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός – Φενέρ: Δύο σοκαρισμένες ομάδες σε ένα άδειο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Φενέρ: Δύο σοκαρισμένες ομάδες σε ένα άδειο ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει απαντήσεις σε πολλούς. Η Φενέρμπαχτσε ψάχνει την πρώτη μεγάλη φετινή της νίκη. Κάπως έτσι, στο άδειο ΟΑΚΑ αναμένεται να πέσουν κορμιά.

Ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε προσφέρουν εδώ και μερικά χρόνια μεγάλα παιχνίδια στον κόσμο. Η ένταση στους μεταξύ τους αγώνες είναι πάντα ψηλή. Τα δυναμικά φινάλε επίσης. Ποτέ ξανά σε αγώνα κανονικής περιόδου όμως δεν ήθελαν τόσο πολύ και οι δύο τη νίκη όσο σήμερα (21:00 NOVA 1, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Από τη μία πλευρά βρίσκεται ένας Παναθηναϊκός που είδε την EuroLeague να ανακοινώνει τη τιμωρία της έδρας του μόλις μία ημέρα πριν από τον αγώνα και ενώ είχε διαθέσει τα εισιτήρια. Ένας Παναθηναϊκός που περνάει μία μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος, ηττήθηκε στο Περιστέρι την Κυριακή (15/12) και περιμένει να δει αν ο (ευτυχώς όχι σοβαρός) τραυματισμός του Νικ Καλάθη θα επηρεάσει την απόδοσή του.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται μία Φενέρμπαχτσε που έχει φάει τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη φέτος. Μία Φενέρμπαχτσε που μετράει δύο σερί ήττες από την Αναντολού Εφές, θα παραταχθεί – ξανά – χωρίς την κολώνα της ομάδας (Γιαν Βέσελι) και δεν έχει πετύχει ούτε μία μεγάλη νίκη φέτος. Αλλα βρίσκει έναν Παναθηναϊκό σε ένα άδειο ΟΑΚΑ.

Είναι ένα παιχνίδι απαντήσεων και για τους δύο αντιπάλους. Ο Παναθηναϊκός θέλει να δείξει ότι αυτή η μικρή κοιλιά στην απόδοσή του είναι αυτό ακριβώς (μία κοιλιά) και παράλληλα να δείξει στην EuroLeague ότι δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι αποφάσισε η ποινή που του επέβαλλε να έχει άμεση ισχύ, σοκάροντάς τον. Από την άλλη η Φενέρμπαχτσε καλείται να απαντήσει σε επικριτές – και στον εαυτό της – για την κάκιστη σεζόν που διανύει μέχρι στιγμής.

ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Οι δύο αντίπαλοι ξεκινούν από διαφορετική βάση. Ο Παναθηναϊκός από τη μία πλευρά εξακολουθεί να έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, ενώ η Φενέρμπαχτσε δείχνει να έχει καταβληθεί από το άσχημο ξεκίνημά της – κι ας μετρούσε τρεις σερί νίκες στην EuroLeague πριν τις δύο μαζεμένες ήττες από την Αναντολού Εφές (σε EuroLeague και τουρκική λίγκα αντίστοιχα). Την ίδια στιγμή όμως, αμφότερες ψάχνονται, έστω και με διαφορετικό τρόπο.

Παναθηναϊκός – Φενέρ: Δύο σοκαρισμένες ομάδες σε ένα άδειο ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του προσπαθεί εδώ και λίγο καιρό να προσαρμοστεί ξανά στις απαιτήσεις του Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός τεχνικός θέλει να περάσει την δική του φιλοσοφία σε σχέση με τον προκάτοχό του, Αργύρη Πεδουλάκη. Διαμορφώνει διαφορετικά το ροτέισον χρησιμοποιώντας ενίοτε μαζί τους Ράις και Φρεντέτ, αλλάζει πράγματα στην άμυνα σχεδ΄ν καταργώντας τις αλλαγές στα σκριν, κατοχυρώνει την παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη σε σχέση με του Τζέικομπ Γουάιλι στην θέση σέντερ (αφού ακόμα δεν εμπιστεύεται πλήρως τον Αμερικανό). Όλα αυτά θέλουν χρόνο να γίνουν και είναι λογικό να δημιουργούν στιγμές αδράνειας.

Η Φενέρμπαχτσε από την πλευρά της βλέπει τον Ομπράντοβιτς να είναι πιο νευρικός από ποτέ. Τα ξεσπάσματα στα τάιμ-άουτ που γίνονται viral είναι απλώς ένα μικρό δείγμα της κατάστασης για μία ομάδα που προσπαθεί να εντάξει στο δυναμικό της το πυρηνικό όπλο που λέγεται Νάντο Ντε Κολό, πορεύεται χωρίς τον Βέσελι και θέλει να βοηθήσει τον Τζόφρι Λοβέρν να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Μοιραία όμως όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε μαζεμένες ήττες.

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ

Ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε θα μπουν έχοντας ξεκάθαρος στόχους στο παιχνίδι τους. Θα στοχεύσουν πολύ συγκεκριμένα και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε κενό βρουν για να χτυπήσουν.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο ότι θα θελήσει να τρέξει. Θα θελήσει να υποχρεώσει τους Σλούκα και Ντε Κολό να τρέξουν πολύ για να κυνηγήσουν την τριάδα των Καλάθη/Ράις/Φρεντέτ. Η ικανότητα του Παππά στο ένας εναντίον ενός ίσως φανεί χρήσιμη. Ο Τόμας θα σημαδέψει τον αδύναμο αμυντικό Ντέρικ Γουίλιαμς. Οι “πράσινοι” θα προσπαθήσουν να φθείρουν τον Λοβέρν. Αν γίνει αυτό, τότε θα σημαδέψουν αλύπητα τους Ντουβερίογλου και Στίματς σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ., περιμένοντας από τον Ομπράντοβιτς να περάσει σε θέση σέντερ τον Γουίλιαμς για να “χτυπήσουν” διαφορετικά. Όλα αυτά ακούγονται απλά, αλλά δεν είναι.

Την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα κάνει όλα αυτά, η Φενέρ θα έχει τους δικούς της στόχους. Η ταυτόχρονη παρουσία των Σλούκα, Ντε Κολό στις θέσεις των γκαρντ σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρακτικά παίκτης για να “κρύψει” ο Πιτίνο τους Ράις και Φρεντέτ στην άμυνα. Είναι σίγουρο ότι ο Ομπράντοβιτς θα σημαδέχει και τους Τόμας, Παπαγιάννη και Βουγιούκα σε φάσεις Πικ εν Ρολ, συχνά με τον γκαρντ που θα μαρκάρει κάποιος εκ των Ράις ή Φρεντέτ. Ο Γουίλιαμς σίγουρα θα τροφοδοτηθεί απέναντι στον Τόμας.

Παίκτες όπως ο Τζόνσον, ο Γουάιλι, ο Μήτογλου και Παππά ενδεχομένως να παίξουν τον ρόλο του ρυθμιστή του αγώνα όταν πάρουν την ευκαιρία τους. Το ίδιο ισχύει για την Φενέρ με τους Κάλινιτς, Βέστερμαν, Ντίξον και όποιον εκ των Στίματς ή Ντουβερίογλου πάρει χρόνο σε θέση σέντερ. Ο Πιτίνο και ο Ομπράντοβιτς έχουν πάντα τον τρόπο τους να δημιουργούν κίνητρα.

ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε καλούνται – για τους δικούς τους λόγους – να δείξουν πόσο πολύ θέλουν τη νίκη. Το άδειο ΟΑΚΑ είναι δεδομένο ότι αρχικά θα “παγώσει” τους “πράσινους” και θα παραξενέψει την Φενέρ. Όταν ένα τόσο μεγάλο γήπεδο είναι άδειο δεν θέλει και πολύ να αργήσει κάποιος να βρει ρυθμό. Αυτό όμως είναι που ξαφνικά κάνει επιτακτική την ανάγκη και για τους δύο να πάρουν τη νίκη.

Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, τότε θα κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την καθιέρωσή του στην 8αδα. Αν χάσει θα πρέπει να καλύψει αυτή την ήττα κάπου αλλού. Αν η Φενέρ νικήσει θα έχει στείλει το μήνυμα ότι αρχίζει και ρολάρει. Αν ηττηθεί όμως η γκρίνια θα μεγαλώσει. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τους δύο. Ένα παιχνίδι απαντήσεων. Η συνέχεια, στο παρκέ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ