EUROLEAGUE

Έκανε το σίριαλ... περίπατο

Έκανε το σίριαλ... περίπατο
INTIME SPORTS

Στην πρόβα τζενεράλε πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (20/1), ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Εφές με 78-64 και έκανε το "3 στα 3"

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ανώτερος στο β' ημίχρονο, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κόσμου του κι έφτασε στην τελική επικράτηση με σκορ 78-64 επί της Εφές, για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Έτσι, οι "πράσινοι" έμειναν αήττητοι στο TOP-16 ( δείτε την κατάταξη του Top-16 ) και ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

Αυτό ζήτησε και ο κόσμος επιτακτικά λίγο πριν το τέλος του αγώνα κι ενώ όλα είχαν κριθεί, για ένα ντέρμπι που πάντως δεν κρίνει πολλά πράγματα. Άλλωστε, θα ακολουθήσουν πολύ πιο σημαντικές αιώνιες μάχες για το TOP-16.

Στα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε την Εφές στην τρίτη της διαδοχική ήττα με όπλο την ενέργεια που έβγαλε στην επανάληψη. Τα μεγάλα σουτ των Διαμαντίδη και Κάρι στο τέλος έδωσαν αυτό που έλειπε στους "πράσινους" και του έδωσαν σημαντική σε σημασία νίκη.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Διαμαντίδης με 17 πόντους και 4/8 τρίποντα, 1 κλέψιμο και 9 ασίστ, ενώ άλλους 16 πρόσθεσε ο Λάσμε που είχε και 8 ριμπάουντ! Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γκιστ με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ σημαντικές βοήθειες προσέφερε ο Κάρι.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο Αλέξανδρος Σαμαράς, αδερφός του προθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Πεδουλάκη

Οι δηλώσεις του Αγγέλου

Ο αγώνας

Με τη γνωστή του πεντάδα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ο οποίος πέρασε στο παρκέ, τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ, Λάσμε έναντι των Μπαλμπάι, Βασιλειάδη, Ερντέν, Σαβάνοβιτς και Γκόρντον που επέλεξε ο Αγγέλου.

Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 10-6 και 16-10, με όπλο την καλή τους άμυνα πριν ο Διαμαντίδης με το δεύτερο εύστοχο τρίποντο του γράψει το 19-12 στο 8ο λεπτό, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 7. Ωστόσο, η παρουσία του Πλάνινιτς βοήθησε πολύ τους Τουρκους, ενώ δημιούργησε παράλληλα αρκετά αμυντικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Το δεκάλεπτο τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 23-21 και τους γηπεδούχους να έχουν χάσει την αμυντική τους συγκέντρωση.

Προσπέρασε με Μπατίστ

Η είσοδος του Ραμέλ Κάρι έδωσε ενέργεια στον Παναθηναϊκό ο οποίος έπαιξε με υπομονή στην επίθεση και ξέφυγε με 27-21 στο 12'. Ωστόσο, η Εφές σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι και με όπλο την καλή της άμυνα, έτρεξε ένα σερί 8-0 με το οποίο πέρασε μπροστά (27-29 στο 14'). Οι "πράσινοι" ισοφάρισαν με βολές του Διαμαντίδη, ενώ με κάρφωμα του Μπατίστ πέρασαν μπροστά στο σκορ, ωστόσο οι Τούρκοι δεν ήταν αποφασισμένοι να παραδώσουν τα όπλα.

Με τον βραχύσωμο Μπαλμπάι να σηκώνει το βάρος επιθετικά (9π.), κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στους "πράσινους". Από την πλευρά της, η ομάδα του Πεδουλάκη βρήκε λύσεις στον Μπατίστ ο οποίος κι έγραψε το 37-36 του α' ημιχρόνου, δίνοντας βραχεία κεφαλή στο σκορ στην ομάδα του που έλεγχε τα ριμπάουντ (20-13), αλλά σούταρε με 27% έξω από τα 6.75μ. (3/11).

Ξέφυγε ανεβάζοντας το τέμπο

Το μακρινό σουτ που δεν μπορούσε να βάλει ο Παναθηναϊκός με τους Κάρι, Μπράμο, Ούκιτς, Φώτση, το έβαλε στο 21' ο Ματσιούλις αλλάζοντας το μομέντουμ του αγώνα υπέρ της ομάδας του. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 46-41 στο 23' και υποχρέωσαν τον Βαγγέλη Αγγέλου να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ, καθώς είχαν βελτιωθεί και αμυντικά.

Πάντως, ούτε και τότε η Εφές τα παράτησε. Εκμεταλλευόταν κάποια αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού και σκόραρε σε κρίσιμα σημεία (όπως με τον Πλάνινιτς που μείωσε σε 49-46). Ωστόσο, οι "πράσινοι" χτυπούσαν στα μις ματς και κατάφερναν να διατηρούν το προβάδισμα, ενώ στο 1.15'' για το τέλος του γ' δεκαλέπτου, ο Κάρι με τρίποντο-μαχαιριά έγραψε το 59-51, δίνοντας αέρα 8 πόντων στην ομάδα του!

"Καθάρισε" με τα μεγάλα σουτ

Το 60-54 του γ' δεκαλέπτου δεν εξασφάλιζε τίποτα στον Παναθηναϊκό και δεν ήταν καταδικαστικό για την Εφές. Ωστόσο, το τρίποντο του Διαμαντίδη στο 32' ήταν σε ένα κρίσιμο σημείο κι έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 11 πόντους (65-54), ενώ στην επόμενη "πράσινη" επίθεση ο Κάρι έγραψε το 67-54 στον αιφνιδιασμό, ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Πάντως, παρ' ότι οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες να ξεφύγουν περισσότερο δεν το κατάφεραν, όντας πολύ άστοχοι. Με τον Μπράμο να δίνει σπουδαίες αμυντικές ανάσες στην ομάδα του, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το +10 (68-58) στο 35', ενώ Διαμαντίδης και Γκιστ έδωσαν λύσεις στην επίθεση. Ο Κάρι με τρίποντο σφράγισε τη νίκη στο 37', γράφοντας το 76-64 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν και ο Λάσμε έγραψε το τελικό σκορ με βολές.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ