EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 78-79: Πάλι χαμένο σουτ από Καλάθη, πάλι ήττα

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 78-79: Πάλι χαμένο σουτ από Καλάθη, πάλι ήττα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στην EuroLeague, με θύτη την Αρμάνι Μιλάνο (79-78). Όπως στο Astroballe, έτσι κι απόψε στο ΟΑΚΑ ο Νικ Καλάθης έχασε το λέι απ της νίκης στην εκπνοή!

Όπως συνέβη πριν από μια εβδομάδα στο Astroballe, έτσι κι απόψε στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ηττήθηκε. Με το ίδιο σκορ (78-79). Με την ίδια συνθήκη, αφού ο Νικ Καλάθης έχασε το λέι απ της νίκης στην εκπνοή της αναμέτρησης. Θύτης αυτή τη φορά ήταν η Αρμάνι Μιλάνο, που έκανε σπουδαία εμφάνιση επί αθηναϊκού εδάφους, τελείωσε το παιχνίδι με 53.9% στα τρίποντα και είδε τον πιο... άσημο παίκτη της, τον Ρικάρντο Μορασκίνι, να κάνει τη διαφορά στο φινάλε.

Την ώρα που ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έχανε δύο σερί ελεύθερα σουτ τριών πόντων, ο Πολ Μπιλίγκα ανανέωνε κατοχές στο τελευταίο λεπτό, κι ο Ρικάρντο Μορασκίνι έβαλε δύο κρίσιμες βολές στα 8.8'' για το τέλος, για να γράψει το τελικό σκορ. Ο Νικ Καλάθης αστόχησε στην εκπνοή, κι έτσι η ιταλική ομάδα πανηγύρισε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο MVP

Πάνω που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε την ανατροπή στο φινάλε, ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ δήλωσε παρών και με πέντε συνεχόμενους πόντους, έδωσε μεγάλη ανάσα στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο πολύπειρος φόργουορντ της ιταλικής ομάδας τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους (με 4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 1/1 βολή), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 24'34'' συμμετοχής. Πολλοί από την Αρμάνι Μιλάνο έκαναν σπουδαία δουλειά, την κρίσιμη ώρα όμως, η μπάλα πήγε στα δικά του χέρια και από εκεί... στον στόχο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Αρμάνι Μιλάνο ένιωθε σαν να παίζει στο Mediolanum Forum, αφού σκόραρε ξανά και ξανά από την περιφέρεια. Οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα τελείωσαν το παιχνίδι με 14/26 τρίποντα, την ώρα που εκείνοι του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν 3/20 από την περιφέρεια. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό πως όλα τα τρίποντα του Παναθηναϊκού ήρθαν από τα χέρια του Νικ Καλάθη (3/6), με τους υπόλοιπους πράσινους να μετρούν 0/14 από τα 6μ75.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το ψηλό σχήμα της Αρμάνι Μιλάνο με τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ στο "2" και τον Τζεφ Μπρουκς στο "3" σε συνδυασμό με την παρουσία του Λουίς Σκόλα στο "5" έφεραν από νωρίς την ιταλική ομάδα σε θέση οδηγού. Κυρίως γιατί χτυπούσε το δίδυμο των Τζίμερ Φρεντέτ - Γιώργου Παπαγιάννη στο πικ εν ρολ. Πότε με τις διεισδύσεις του Σέρχιο Ροντρίγκεθ, πότε με το pop out του Λουίς Σκόλα.

Ο 40χρονος φόργουορντ/σέντερ εξέθεσε σε συνεχόμενες κατοχές την ελληνική άμυνα (είχε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο), αποτελώντας τη βασική αιτία για το +5 (10-15) του 5' στο παιχνίδι. Σταδιακά πάντως, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την εικόνα του, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ακολουθεί τον προπονητή των κόκκινων, τοποθετώντας τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο "2" και τον Γουέσλι Τζόνσον στο "3". Οι δυο τους έφεραν ισορροπία στην περιφερειακή άμυνα, ο Τζέικομπ Γουάιλι έκανε μεγάλη ζημιά στο επιθετικό ριμπάουντ, κι οι πράσινοι βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν. Το πρώτο δεκάλεπτο τούς βρήκε βέβαια στο -4 (20-24) μετά από τρίποντο του Μάικλ Ρολ, παρά το γεγονός πως το τριφύλλι είχε να δώσει δύο φάουλ!

Το μεγαλύτερο επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού είχε να κάνει με το τρίποντο (1/10 στην ανάπαυλα), παρότι βρίσκονταν ελεύθερα σουτ. Ξανά όμως, το επιθετικό ριμπάουντ έδωσε τη λύση, με τον Ντίνο Μήτογλου και τον Μπεν Μπεντίλ να κάνουν σπουδαία δουλειά, σε αυτό το κομμάτι. Οι δυο τους συνυπήρξαν στο παρκέ, βοήθησαν σημαντικά σε άμυνα και επίθεση, μέχρι το +2 (32-30) του 15ου λεπτού.

Ακολούθησαν πέντε άσχημα επιθετικά λεπτά, όπου οι γηπεδούχοι σκόραραν κατά βάση με βολές, την ίδια ώρα που ο Μάικλ Ρολ έκανε ξανά και ξανά ζημιά στην άμυνα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε πάντως στο "Χ" (38-38) αφού ο Νικ Καλάθης έσπασε το ρόδι από τα 6μ75 την στιγμή που ακούστηκε η κόρνα. Παρεμπιπτόντως, οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα είχαν 7/12 τρίποντα στο ημίχρονο!

Η τρίτη περίοδος δεν έδειξε κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που είδαμε στο πρώτο μέρος. Από τη μία η Αρμάνι Μιλάνο που σκόραρε διαρκώς από την περιφέρεια (με διαφορετικούς παίκτες), από την άλλη ο Παναθηναϊκός που έβρισκε λύσεις σχεδόν αποκλειστικά από το επιθετικό ριμπάουντ.

Ούτε καν ο Τζίμερ Φρεντέτ δεν μπορούσε να δώσει λύσεις από τα 6μ75 (είχε 0/3 τρίποντα στο 30'), με τον γκαρντ του τριφυλλιού να πηγαίνει κατά βάση προς τα μέσα, για να πληγώσει την ιταλική άμυνα. Την ίδια ώρα, ο Μάικλ Ρολ και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έκαναν σπουδαία δουλειά, τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά, για να επιτρέψουν στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα να μείνει μπροστά.

Αρχικά με +5 (42-47) στα μισά της περιόδου, εν συνεχεία με +4 (57-61) με την ολοκλήρωση της περιόδου.

Η εκκίνηση του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν εντυπωσιακή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κράτησε περί τα τέσσερα λεπτά δίχως πόντο την Αρμάνι Μιλάνο. Το δίδυμο των Ντίνου Μήτογλου - Τζέικομπ Γουάιλι στη front line έκανε τρομερή δουλειά, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Αφενός με τις τάπες που έκαναν στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ σε συνεχόμενες κατοχές, αφετέρου με τα καλάθια που πέτυχαν από επιθετικά ριμπάουντ.

Οι πράσινοι βρέθηκαν από το -4 στο +7 (68-61), πριν αρχίσει πάλι η... τρίποντη ιταλική καταιγίδα! Από το απόλυτο μηδέν των τεσσάρων πρώτων λεπτών της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τρία σερί τρίποντα και βρέθηκαν στο +2 (68-70) από το πουθενά με 4'31'' για το φινάλε.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο από εκεί κι έπειτα, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να είναι άστοχος, τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ να τα βάζει όμως. Ο φόργουορντ των φιλοξενούμενων έβαλε πέντε μαζεμένους πόντους σε κρίσιμο σημείο, για να κρατήσει όρθια την ομάδα του, την ίδια ώρα που ο Πολ Μπιλίγκα ανανέωνε διαρκώς επιθέσεις στο τελευταίο δίλεπτο. Από την άλλη, οι πράσινοι έκαναν κάκιστες επιλογές στην εκτέλεση.

Αυτός που έγραψε το τελικό σκορ, κι έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους ήταν ο Ρικάρντο Μορασκίνι με 2/2 βολές στα 8.8'' για το τέλος (78-79). Ακολούθησε το τάιμ άουτ του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και το χαμένο λέι απ του Νικ Καλάθη στην εκπνοή, όπως ακριβώς συνέβη πριν από μία εβδομάδα στο Astroballe.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο - Τραβίτσκι - Νέντοβιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-24, 38-38, 57-61, 78-79.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πεδουλάκης): Τόμας 4 (2/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Ράις 2 (1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 4 (0/4 τρίποντα), Τζόνσον 4 (0/3 τρίποντα), Φρεντέτ 9 (3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/3 βολές), Καλάθης 23 (7/10 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γουάιλι 17 (8/9 δίποντα, 1/1 βολή, 7 ριμπάουντ), Μήτογλου 8 (10 ριμπάουντ), Μπεντίλ 3.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Ντέλα Βάλε 3 (1), Μίτσοφ 18 (4/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/1 βολή), Μπιλίγκα (0/3 σουτ, 4 ριμπάουντ), Μορασκίνι 4, Ρολ 16 (2/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα), Ροντρίγκεθ 10 (2/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Ταρτσέφσκι 3 (7 ριμπάουντ), Τσιντσαρίνι, Μπερνς, Γουάιτ 2, Μπρουκς 6 (2), Σκόλα 17 (4/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 9 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 30/52 δίποντα, 3/20 τρίποντα, 9/11 βολές, 39 ριμπάουντ (26+13), 11 ασίστ, 3 κλεψίματα, 7 λάθη, 4 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Αρμάνι Μιλάνο: 15/41 δίποντα, 14/26 τρίποντα, 7/11 βολές, 36 ριμπάουντ (24+12), 15 ασίστ, 2 κλεψίματα, 8 λάθη, 1 τάπα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται εκτός έδρας από τη Ζενίτ (24/10, 20:00), ενώ η Αρμάνι Μιλάνο έχει δύσκολη εντός έδρας αποστολή με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε (25/10, 21:45).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ