EUROLEAGUE

Ρολάρει και... γουστάρει

Ρολάρει και... γουστάρει
INTIME SPORTS

Ποδαρικό με το δεξί στο 2014 έκανε ο Παναθηναϊκός ο οποίος φόρτσαρε στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, ξέφυγε με 20 πόντους κι έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Αρμάνι Μιλάνο με 73-57. Ρεκόρ από Διαμαντίδη, Λάσμε

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, ξεκινώντας με το δεξί της υποχρεώσεις του στο TOP-16 της Euroleague.

Επικράτησε με σκορ 73-57, όντας μετά από πολύ καιρό πλήρης, καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Περίπου 15.000 κόσμου έδωσαν δυναμικό παρών στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, δίνοντας ώθηση και ενέργεια στους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ατομικό ρεκόρ αμυντικών ριμπάουντ έκανε ο Στεφάν Λάσμε ο οποίος μάζεψε 10 (ενώ είχε 8), ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τις 11 ασίστ που μοίρασε ισοφάρισε το ρεκόρ που είχε από το 2011.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν το Α και το Ω για την ομάδα του, που έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν εκείνος βρισκόταν στο παρκέ. Αν και πέτυχε μόλις 5 πόντους, έδωσε 11 ασίστ, μάζεψε 4 ριμπάουντ κι έκανε 1 κλέψιμο σε 30 λεπτά συμμετοχής, ενώ είχε και 4 λάθη. Πρώτος σκόρερ ο Τζέιμς Γκιστ με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Στεφάν Λάσμε ο οποίος σε 24.18'' συμμετοχής, είχε 7 πόντους (3/4 βολές, 2/5 διπ.), 10-3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ, 3 τάπες και 0 λάθη, συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς στο σύστημα ranking.

Ο αγώνας

Νέα χρονιά, ίδια αρχική πεντάδα για τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε με τους βασικούς του. Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε μπήκαν στο παρκέ, ενώ ο Μπάνκι έβαλε και τον Χάκετ να πάρει από νωρίς το βάπτισμα του πυρός. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φετινά ματς ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ορεξάτος επιθετικά κι αν δεν ρίσκαρε στην άμυνα του θα είχε ξεφύγει από νωρίς.

Έστω κι έτσι πάντως, οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 10-6 στο 5' και 12-9, έχοντας σαφέστατη υπεροχή στα ριμπάουντ (6-1). Μετά το τάιμ άουτ, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και με σερί 7-0 ξέφυγε με 20-12 χάρη στον εντυπωσιακό Γκιστ που έφτασε τους 7 πόντους. Ο Πεδουλάκης είχε καταφύγει σε κοντό σχήμα με Φώτση στο "4" και Γκιστ στο "5", ενώ Παππάς και Γιάνκοβιτς μπήκαν για να κάνουν στην τελευταία φάση το φάουλ (τελικά το έκανε ο Φώτσης), αλλά ξαναπήραν το δρόμο για τον πάγκο στα 8''. Ο Λάνγκφορντ με τους πρώτους του πόντους στο παιχνίδι έγραψε το 20-14 του α' δεκαλέπτου.

Καλύτερος και συνεχώς μπροστά

Με το 4ο εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι (σε ισάριθμες προσπάθειες), ο Αντώνης Φώτσης έγραψε το 25-16 στο 13', με την Αρμάνι Μιλάνο να έχει γυρίσει σε ζώνη την άμυνα της σε εκείνο το σημείο. Ο Μος είχε γίνει κολιτσίδα στον Διαμαντίδη, ενώ όσες προσπάθειες πήρε ο Μπατίστ ήταν άστοχες, δίνοντας τελικά στο 15' τη θέση του ξανά στο Λάσμε. Έχοντας κολλήσει για ώρα στο 26-19 ο Πεδουλάκης είχε περάσει ξανά στο παρκέ ολόκληρη τη βασική πεντάδα του.

Το 2ο φάουλ του Λάσμε έδωσε την ευκαιρία στην Αρμάνι να σκοράρει μετά από αρκετή ώρα (28-21), με βολές και έτσι ο Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον Μαυροκεφαλίδη.

Οι Μος και Λάνγκφορντ έδωσαν λύσεις στους Ιταλούς, ενώ ο Διαμαντίδης ήταν εξαιρετικός στο οργανωτικό κομμάτι, βρίσκοντας συνεχώς τον ελεύθερο παίκτη (8 ασίστ). Ο Μαυροκεφαλίδης με 6 σερί πόντους έκανε το σκορ 38-29, ενώ ο Μος έγραψε το 38-31 του ημιχρόνου, καθώς στην τελευταία επίθεση ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία, αλλά ο Ματσιούλις έχασε το τρίποντο.

Έπαιξε με ενέργεια και ξέφυγε με 15π.

Με τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει το πρώτο του δίποντο στο παιχνίδι, στο 23ο λεπτό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 10 πόντους διαφορά για πρώτη φορά (41-31). Παρ΄ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, δεν έβρισκε τον τρόπο να πετυχαίνει το καλάθι και έτσι η Αρμάνι παρέμενε μέσα στο παιχνίδι, ενώ ο αρχηγός των "πράσινων" κουραζόταν ολοένα και περισσότερο έχοντας παίξει 18 λεπτά στο α' ημίχρονο.

Τελικά, ο Πεδουλάκης έδωσε χρόνο στη συνέχεια στους Κάρι, Μπράμο και Ούκιτς, ενώ πήρε σκορ από τον πρώτο ο οποίος με πέντε σερί πόντους έγραψε το 46-37 στο 26'. Οι "πράσινοι" εξακολούθησαν να ελέγχουν όλα τα ριμπάουντ και οι Γκιστ, Ούκιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 πόντους (52-37). Τελικά, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 52-40, αλλά ήταν εμφανής η υπεροχή του Παναθηναϊκού σε όλους τους τομείς, ενώ η καλή του άμυνα υποχρέωνε τους Ιταλούς σε ανορθόδοξες προσπάθειες.

Ξέσπασε και "καθάρισε"

Το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού είχε και συνέχεια στο δ' δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 8-0 χάρη στα τρίποντα των Κάρι και Φώτση, ξεσηκώνοντας το γήπεδο στο πόδι, με το 62-42 του 33ου λεπτού! Η Αρμάνι Μιλάνο πέτυχε τον πρώτο της πόντο στο δ' δεκάλεπτο με τον Τζέρελς (62-43), ενώ σε δύο διαδοχικές φάσεις ο Διαμαντίδης υπέπεσε στο 4ο φάουλ του, παίρνοντας το δρόμο για τον πάγκο.

Στη συνέχεια, οι "πράσινοι" χαλάρωσαν κάπως με αποτέλεσμα η Αρμάνι να μειώσει σε 62-48, οπότε η επιστροφή του Διαμαντίδη έμοιαζε επιβεβλημένη στη θέση του Κάρι. Ένα τρίποντο του Μπράμου έδωσε επιθετική ανάσα στον Παναθηναϊκό μετά από περίπου τρία λεπτά (65-48), ενώ η Αρμάνι δεν τα είχε παρατήσει και προσπαθούσε για το καλύτερο σε κάθε φάση. Το highlight της βραδιάς ήταν το κάρφωμα του Φώτση στα 4,1'' για το τέλος μετά από ασίστ του Ούκιτς και κάπως έτσι γράφτηκε το τελικό 73-57.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ