EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Άλμπα 66-68

Παναθηναϊκός - Άλμπα 66-68
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" από τώρα την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague αφού ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Άλμπα Βερολίνου (66-68).

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν εντός έδρας από την Άλμπα (68-66) και... έμπλεξαν, αφού πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Παρόλ' αυτά, διατήρησαν στα χέρια τους το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς, αφού υπερασπίστηκαν το +5 (65-59) της νίκης τους στο Βερολίνο.

Πλέον, για να έρθει η πρόκριση, πρέπει είτε να κερδίσουν τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, είτε να μην κερδίσει η Άλμπα Βερολίνου τη Μακάμπι (στη Γερμανία) .

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Ντούσκο Ιβάνοβιτς

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έδειξε τη διάθεσή του να κυριαρχήσει στο παρκέ. Το έκανε αρχικά, αλλά στην πορεία, η Άλμπα έδειξε πως δεν θα έμενε με "σταυρωμένα χέρια". Το +9 (9-0) του 3ου λεπτού έγινε αρχικά +7 (15-8 στο 6'), αλλά γρήγορα το παιχνίδια ήρθε στα ίσια (19-19 στο 9').

Οι "πράσινοι" προσπαθούσαν να βάλουν τις βάσεις της νίκης τους, αλλά όσο είχαν πρόβλημα στην άμυνα, δεν γινόταν. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς "χτυπούσαν" μέσα από το πικ εν ρολ, πετυχαίνοντας τα περισσότερα καλάθια τους από το "ζωγραφιστό". Γι αυτό και πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (21-25) στο 12ο λεπτό, με τα πράγματα να είναι δύσκολα, ειδικά από τη στιγμή που οι Διαμαντίδης και Μπατίστα είχαν από δύο φάουλ.

Σταδιακά, ο έλεγχος του ρυθμού πέρασε εκ νέου σε "πράσινα" χέρια, με τον Φώτση να δίνει τη λύση. Ο υπαρχηγός του "τριφυλλιού" ήταν αυτός που πέτυχε μαζεμένους πόντους για να επαναφέρει το προβάδισμα στην πλευρά της ελληνικής ομάδας, με την ευστοχία στις βολές (11/12) να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους "χτίστηκε" το +5 (36-31) του 17ου λεπτού.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να έχει ελαφρώς μεγαλύτερο προβάδισμα (40-33), και την κατάσταση να είναι υπό έλεγχο.

Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για το "τριφύλλι", από την άποψη πως υπήρχε σαφές επιθετικό πρόβλημα. Τι εννοούμε με αυτό; Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πέτυχαν μόλις ένα καλάθι στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, με την Άλμπα να πλησιάζει στο σουτ (42-40).

Κάπου εκεί όμως, το δίδυμο των Σλότερ - Διαμαντίδη πήρε την κατάσταση στα χέρια του, βοηθώντας σημαντικά στη δημιουργία του +5 (49-44) του 28ου λεπτού, με τη διαφορά πάντως να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στο φινάλε της τρίτης περιόδου, χάρη σε καλάθι του Φώτση και μία βολή του Μπατίστα (55-46).

Ένα νέο μικρό διάστημα επιθετικής ανομβρίας, στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, αρκούσε για να ξαναβάλει τους Γερμανούς στο... κόλπο. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς "έτρεξαν" επιμέρους σκορ 11-2 μέχρι το 33', για να ισοφαρίσουν το παιχνίδι (57-57) και να μεγαλώσουν την πίεση στην απέναντι πλευρά του παρκέ.

Η Άλμπα μπόρεσε μάλιστα να το προβάδισμα (62-63) στο 37ο λεπτό, με τον ΜακΛιν να ευστοχεί σε δύο βολές και να τοποθετεί την ομάδα του σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση. Ένα λεπτό αργότερα έφτασε και στο +2 (66-68), με τις πιθανότητες επικράτησης των Γερμανών να αυξάνονται, την ώρα που είχαν να δώσουν φάουλ στην άμυνα -εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που είχε συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά από τις αρχές του δεκαλέπτου.

Η διαφορά διατηρήθηκε στο +2 για τους φιλοξενούμενους μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Φώτσης αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στα 40'', αλλά σίδερο βρήκε και το σουτ των Γερμανών στην επόμενη φάση. Οι "πράσινοι" πήραν το ριμπάουντ, ακολούθησε φάουλ από τους παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς (το τελευταίο που είχαν να δώσουν) και μαζί 12'' για τον Παναθηναϊκό.

Στην τελευταία επίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Σλότερ, ο οποίος όμως δεν βρήκε τον στόχο, με το αποτέλεσμα να μένει ως έχει, αφού ο ΜακΛιν αστόχησε στις δύο βολές που εκτέλεσε με 1'' να μένει για το τέλος.

Έτσι, η νίκη κατέληξε στην πλευρά των φιλοξενούμενων (66-68), αλλά το γεγονός πως δεν πήραν τη διαφορά από την ήττα στον α' γύρο (59-65), τους διατηρεί κάτω από τον Παναθηναϊκό στην ισοβαθμία που δημιουργείται.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-33, 55-46, 66-68.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ