EUROLEAGUE

Παλεύουν για τα playoffs, απέτυχαν στα κύπελλα

Παλεύουν για τα playoffs, απέτυχαν στα κύπελλα

Η Μπαρτσελόνα, η Λαμποράλ Κούτσα, η Αναντολού Εφές, ο Ερυθρός Αστέρας και η Μπάμπεργκ διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκρισή τους στα playoffs της Euroleague ωστόσο απέτυχαν στα εθνικά κύπελλα.

Ο α' γύρος του Top-16 της Euroleague ολοκληρώθηκε και οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό έχουν μπροστά τους επτά αγωνιστικές για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης. Στο... μεσοδιάστημα, οι σύλλογοι είχαν υποχρεώσεις στα εθνικά κύπελλα όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά για αρκετές από τις ομάδες που συνεχίζουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Το Euroleague Greece παρουσιάζει τα πεπραγμένα της Μπαρτσελόνα, της Λαμποράλ Κούτσα, της Εφές Αναντολού, του Ερυθρού Αστέρα και της Μπάμπεργκ που διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκρισή τους στα playoffs της Euroleague όμως απέτυχαν στα εθνικά κύπελλα!

- Μπαρσελόνα
Ρεκόρ στον ΣΤ' όμιλο του Top-16
: 3-4
Τι έκανε στο Copa del Rey: Αποκλεισμός στα προημιτελικά
H Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον α' γύρο της Liga Endesa με ρεκόρ 15-2, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο και αήττητη (τότε) Βαλένθια του 17-0. Οι Καταλανοί παρατάχθηκαν στο παρκέ του Coliseum da Coruña της Γαλικίας με στόχο την κατάκτηση του 24ου ισπανικού κυπέλλου και, συγχρόνως, του πρώτου μετά το 2013 ωστόσο αποχαιρέτησαν πρόωρα τις βλέψεις για τίτλο. Η Μπιλμπάο του Γιώργου Μπόγρη ολοκλήρωσε την υπέρβαση και επιβλήθηκε με σκορ 73-72 των "μπλαουγκράνα" που έχασαν τεράστια ευκαιρία στα 3.2" για το τέλος του αγώνα, όταν ο Μουμπρού έκλεψε την μπάλα στην προσπάθεια του Ντόλμαν να πασάρει στον Όλεσον και "κλείδωσε" την πρόκριση των Βάσκων στα ημιτελικά! Την επομένη του αποκλεισμού, η ηλεκτρονική έκδοση της Mundo Deportivo έθεσε το εξής ερώτημα στους φίλους της Μπαρτσελόνα: Ποιος ευθύνεται για το κάζο των Καταλανών στο ισπανικό Copa del Rey; To 77% ψήφισε Πασκουάλ !

Παλεύουν για τα playoffs, απέτυχαν στα κύπελλα


Ο... εκστασιασμένος Άλεξ Μουμπρού πανηγυρίζει την πρόκριση της Μπιλμπάο επί της Μπαρτσελόνα

- Λαμποράλ Κούτσα
Ρεκόρ στον ΣΤ' όμιλο του Top-16:
5-2
Τι έκανε στο Copa del Rey
: Αποκλεισμός στα ημιτελικά
Η Λαμποράλ Κούτσα μοιράζεται την κορυφή του ΣΤ' ομίλου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στον α' γύρο του Top-16 με ρεκόρ 5-2 και μετρώντας τέσσερις σερί νίκες στη β' φάση της διοργάνωσης. Στα του κυπέλλου, οι Βάσκοι πέτυχαν τον αρχικό στόχο και προκρίθηκαν στα ημιτελικά μετά τη νίκη επί της Ομπραντόιρο, έστω κι αν χρειάστηκε η... βοήθεια του Άνταμ Βαζίνσκι, ο οποίος προσπάθησε να αστοχήσει με... στιλ ώστε οι συμπαίκτες του να διεκδικήσουν το επιθετικό ριμπάουντ και να στείλουν το ματς στην παράταση όμως έδωσε μια "τρελή" καμπύλη στην μπάλα και σκόραρε με ταμπλό!!! Χθες η ομάδα του Γιάννη Μπουρούση ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης , σε ένα παιχνίδι όπου ο Γιούλ πέτυχε οκτώ σερί πόντους στα τελευταία 75" του ημιτελικού κι έδωσε την ευκαιρία στη "Βασίλισσα" να διεκδικήσει το three-peat. Εν συνεχεία οι Βάσκοι που βρίσκονταν στις εξέδρες του Coliseum da Coruña αποθέωσαν τον διεθνή σέντερ και τους συμπαίκτες του, παρά τον αποκλεισμό!

Παλεύουν για τα playoffs, απέτυχαν στα κύπελλα


Οι προσπάθειες του Γιάννη Μπουρούση δεν ήταν αρκετές για τους Βάσκους κόντρα στη Ρεάλ

- Αναντολού Εφές
Ρεκόρ στον Ε' όμιλο του Top-16:
3-4
Τι έκανε στο κύπελλο Τουρκίας
: Αποκλεισμός στα προημιτελικά
Η Καρσίγιακα έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός ημιτελικών του τούρκικου κυπέλλου την Αναντολού Εφές στο Final Eight του θεσμού που διεξάγεται στην Προύσα! Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα επικράτησε με σκορ 67-66 και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρέισι Ράιτ (19π.) αντί της Εφές που συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοσή της. Ο Τομά Ερτέλ είχε 15 πόντους και 2 ασίστ ενώ ο Ντάριο Σάριτς πρόσθεσε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ για την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στον χαμένο προημιτελικό. Κι όλα αυτά ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έβγαλε στη... σέντρα τους παίκτες του μετά την ήττα από τη Γαλατάσαραϊ! "Οι παίκτες μου δεν ήταν επαγγελματίες και η άμυνα ήταν πολύ κακή. Οι νεαροί παίκτες μου έχουν ταλέντο, αλλά εκτός από τις νίκες θα πρέπει να μάθουν και να χάνουν..." ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέρβος κόουτς.

Παλεύουν για τα playoffs, απέτυχαν στα κύπελλα


Η Αναντολού Εφές του Μπράιαντ Ντάνστον αποκλείστηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου στην Τουρκία

- Μπάμπεργκ
Ρεκόρ στον ΣΤ' όμιλο του Top-16
: 3-4
Τι έκανε στο γερμανικό κύπελλο: Αποκλεισμός στα ημιτελικά
Η Μπάγερν αναδείχθηκε νικήτρια στον χθεσινό (20/2) ημιτελικό του γερμανικού κυπέλλου, επικρατώντας της Μπάμπεργκ με σκορ 79-86 . Ντιόν Τόμπσον και Ντούσκο Σαβάνοβιτς σκόραραν από 16 πόντους έκαστος για τους Βαυαρούς που έκαναν επιμέρους σκορ 30-22 στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι και προκρίθηκαν στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν την Άλμπα Βερολίνου. Παρεμπιπτόντως, ο Νίκος Ζήσης τελείωσε το ματς με 15 πόντους (2/2 βολ., 2/4 δίπ., 3/6 τρίπ.), 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 33'49" συμμετοχής για την Μπάμπεργκ που μέχρι στιγμής έχει πανηγυρίσει δυο σπουδαίες νίκες στο Top-16, αυτές επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και της Μπαρτσελόνα στη Γερμανία!

Παλεύουν για τα playoffs, απέτυχαν στα κύπελλα


Η Μπάμπεργκ έμεινε εκτός τελικού στη Γερμανία, μολονότι ο Νίκος Ζήσης πέτυχε 15 πόντους στον ημιτελικό

- Ερυθρός Αστέρας
Ρεκόρ στον Ε' όμιλο του Top-16
: 4-3
Τι έκανε στο Radivoj Korac Kupa: Αποκλεισμός στα ημιτελικά
Η περσινή σεζόν ήταν η πιο πετυχημένη στη σύγχρονη ιστορία του Ερυθρού Αστέρα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος (σ.σ. με sweep στη σειρά των τελικών με την Παρτίζαν), του "Radivoj Korac Kupa" και της Αδριατικής Λίγκα που συνδυάστηκαν με την πρόκριση στο Top-16 της Euroleague. Παρ' όλα αυτά, ο πρώτος εφετινός στόχος για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς χάθηκε με την χθεσινή (20/2) ήττα από την Παρτίζαν στα ημιτελικά του κυπέλλου! Η Παρτίζαν, λοιπόν, έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε μεγάλη νίκη με 68-60 στο ντέρμπι του Βελιγραδίου, τσεκάροντας παράλληλα το εισιτήριο για τον τελικό του "Radivoj Korac Kupa". Ο Τέρενς Κίνσεϊ προσπάθησε να σώσει την κατάσταση για τη Zvezda, σκοράροντας 18 πόντους.

Παλεύουν για τα playoffs, απέτυχαν στα κύπελλα


Η Παρτίζαν άφησε εκτός τελικού τον Ερυθρό Αστέρα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ