EUROLEAGUE

Ουνικάχα Μάλαγα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-95

Ουνικάχα Μάλαγα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-95

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ΤΣΣΚΑ μέχρι να "πατήσει" γκάζι και να φτάσει στη νίκη με 95-77 επί της Ουνικάχα Μάλαγα των πολλών προβλημάτων.

Η ΤΣΣΚΑ με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να κάμψει με 95-77 την αντίσταση της μαχητικής Μάλαγα. Οι Ανδαλουσιάνοι πάλεψαν για 20 λεπτά, όμως είχαν εξαιρετικά δύσκολο έργο κι έγινε ακόμα δυσκολότερο από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Τζέισον Γκρέιτζερ, Ράιαν Τούλσον, Κώστα Βασιλειάδης και Γιον Στέφανσον. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος ανήμερα των γενεθλίων του (19/3/1987) έκανε τρομερή εμφάνιση σταματώντας στους 25 πόντους. Η αναμέτρηση είχε και ελληνική διαιτητική εκπροσώπηση, καθώς πρώτος διαιτητής του αγώνας ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Με τριπλέτα "φωτιά" που αποτελούνταν από τους Βάσκεθ, Σουάρεθ και Σολουάντε η Μάλαγα κατάφερε να αιφνιδιάσει την ΤΣΣΚΑ που παρότι είχε σε εξαιρετικό βράδυ τους Τεόντοσιτς (9π.) και Ντε Κολό (7π.) δυσκολευόταν να βρει ρυθμό. Το παιχνίδι από την αρχή φάνηκε ότι θα πάει σε υψηλό σκορ, καθώς οι άμυνες είχαν δευτερεύοντα ρόλο κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο οριακό 25-26.

Ο επιθετικός ρυθμός μπορεί να έπεσε στη δεύτερη περίοδο, όμως αυτό δεν άλλαξε τις ισορροπίες με τους δύο διεκδικητές της νίκης να είναι συνεχώς σε απόσταση αναπνοής (34-34 στο 15'). Σάσα Κάουν και Νάντο Ντε Κολό προσπάθησαν να "σπάσουν" την ισπανική άμυνα και με πόντους κοντά στο καλάθι βοήθησαν την ομάδα τους να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 47-42.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρώσοι μπήκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους. Τρέχοντας ένα επιμέρους 19-10 και με τους Τεόντοσιτς, Κάουν να μοιάζουν ασταμάτητοι η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να "χτίσει" για πρώτη φορά μία διαφορά ασφαλείας (52-66 στο 26'). Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να έχουν βάλει δυνατές βάσεις νίκης (56-72). Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ, καθώς η Μάλαγα δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα και το βάθος στον πάγκο για να ανατρέψει την κατάσταση. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα να δείχνει 77-95.

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 42-47, 56-72, 77-95.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ