EUROLEAGUE

Ούντο: "Η σειρά με τον Παναθηναϊκό μας άλλαξε"

Ούντο: "Η σειρά με τον Παναθηναϊκό μας άλλαξε"

Παραχωρώντας μεγάλη συνέντευξη στο σάιτ της EuroLeague o Έκπε Ούντο παραδέχθηκε ότι όλα άλλαξαν για την Φενέρμπαχτσε μετά τις νίκες στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ τόνισε ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Έκπε Ούντο αρέσκεται στο να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό ακριβώς έκανε και τώρα στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ της EuroLeague, λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague, που βρήκε τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP του Final Four.

" Νομίζω ότι στην σειρά με τον Παναθηναϊκό δείξαμε στον κόσμο ότι είμαστε η ίδια ομάδα με πέρυσι, αλλά ακόμα καλύτερη επειδή παίζαμε σε άλλο τέμπο" τόνισε αρχικά ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε, θέλοντας να σταθεί στο sweep των Πρωταθλητών Ευρώπης επί των "πράσινων" στα playoffs της EuroLeague, παρά το γεγονός ότι είχαν μειονέκτημα έδρας σε αυτή την σειρά. " Πολύς κόσμος αμφισβητούσε τις ικανότητές μας ενώ πηγαίναμε να παίξουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού, κόντρα σε ένα σκληρό κοινό. Νομίζω ότι οι δύο νίκες εκεί άνοιξαν τα μάτια του κόσμου, αφού όλοι κατάλαβαν ότι ερχόμασταν και πλέον ήμασταν έτοιμοι για να φτάσουμε στην κορυφή".

Ο Ούντο παραδέχθηκε στην συνέχεια ότι στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό η συμβολή του κόσμου ήταν τεράστια, ενώ στάθηκε στην άμυνα με αλλαγές της Φενέρμπαχτσε, που εν πολλοίς εξουδετέρωσε τα ατού των "ερυθρόλευκων": " Ξέραμε τι να κάνουμε στο Final Four. Είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας και οι φίλαθλοί μας πίεζαν πολύ τον Ολυμπιακό σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ κάναμε καλή δουλειά και εμείς. Η ικανότητά μας να αλλάζουμε σε όλα τα μαρκαρίσματα τους δυσκόλεψε και ο Σπανούλης δεν έκανε καλό παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή βάλαμε και τα τρίποντα. Όταν ξεκινήσαμε να ευστοχούμε σε τρίποντα η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει".

Όσο για το αν υπήρξε κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν που φοβήθηκε ότι η Φενέρμπαχτσε δεν θα κατακτήσει τον τίτλο; Ο Ούντο ήταν για ακόμα μία φορά ειλικρινής: " Η μόνη αμφιβολία που είχαμε ήταν αν μπορούσαμε να παίξουμε το ίδιο μπάσκετ με τόσους τραυματισμούς που μαζεύτηκαν κάποια στιγμή, επειδή είχαμε προβλήματα όταν "χτύπησαν" ο Σλούκας και ο Μπογκντάνοβιτς. Δεν αμφέβαλα όμως πως όταν θα επέστρεφαν όλοι οι παίκτες και θα ήμασταν όλοι υγιείς θα είχαμε την ευκαιρία μας, επειδή ήμασταν η ίδια ομάδα που πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό".

Ο θηριώδης σέντερ τόνισε στην συνέχεια πως δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί: " Δε νιώθω κάτι αυτή τη στιγμή, επειδή ξεκίνησαν αμέσως τα playoffs του Τουρκικού Πρωταθλήματος. Νομίζω ο΄τι θα συνειδητοποιήσω τι έγινε όταν επιστρέψω σπίτι μου το καλοκαίρι για διακοπές. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή αυτό που έγινε ήταν σπουδαίο για την Τουρκία και τους φιλάθλους, επειδή περίμεναν αυτή τη στιγμή πολλά χρόνια. Το καταλάβαμε αυτό και στην παρέλαση που κάναμε την επόμενη μέρα της κατάκτησης του τίτλου, αλλά και όταν στον πρώτο μας αγώνα στην Τουρκία, όταν ανέβηκε το λάβαρο στην οροφή του γηπέδου. Τώρα εμείς εστιάζουμε στο Τουρκικό Πρωτάθλημα. Κατακτήσαμε τον τίτλο πέρυσι και θέλουμε να το επαναλάβουμε φέτος".

Όταν, τέλος, κλήθηκε να μιλήσει για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, "έσταζε μέλι": " Με βοήθησε να αποκτήσω πάλι αυτοπεποίθηση. Με εμπιστεύτηκε και με άφησε να παίξω. Ακολούθησα τις εντολές του, αλλά με άφησε να κάνω το παιχνίδι μου! Πίστεψε σε εμένα. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξάρτητα αν πρόκειται για τον αθλητισμό ή την καθημερινή του ζωή, αν ξέρει ότι κάποιος πιστεύει σε αυτόν και τον σπρώχνει συνεχώς και του δίνει συμβουλές, θα γίνει ο καλύτερος άνθρωπος που μπορεί. Ο Ομπράντοβιτς είναι πάνω από όλους όταν μιλάμε για την προπονητική. Είναι τρομερό πώς αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Μπορεί να μας "πεθάνει" σε μία προπόνηση και μόλις αυτή ολοκληρωθεί να είναι άλλος άνθρωπος. Δε μπορούν να το κάνουν πολλοί αυτό".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ