EUROLEAGUE

One Harangody show

One Harangody show

Η Σάσαρι παρέμεινε η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης χωρίς νίκη, καθώς ο Λουκ Χαραγκόντι κάνοντας μία εντυπωσιακή εμφάνιση και καταρρίπτοντας 4 προσωπικά ρεκόρ οδήγησε την Νταρουσάφακα στη νίκη με 68-60

Η Σάσαρι δεν κατάφερε ούτε τώρα να πανηγυρίσει την πρώτη της φετινή νίκη στη Euroleague, καθώς η Νταρουσάφακα με έναν εκπληκτικό και πληθωρικό Λουκ Χαραγκόντι να την οδηγεί πήρε το δίποντο κερδίζοντας με 68-60. Για τον Χαραγκόντι οι 26 πόντοι που σημείωσε, τα 13 ριμπάουντ που κατέβασε, οι 3 ασίστ που μοίρασε και οι 35 βαθμοί που συγκέντρωσε στο σύστημα index αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην Euroleague!

Με αυτή τη νίκη η Νταρουσάφακα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, καθώς έφτασε τις 3 νίκες αφήνοντας πίσω την Μακάμπι με 1 και τους Ιταλούς με 0.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Η Νταρουσάφακα μπορεί να ξεκίνησε τον αγώνα τρέχοντας ένα σερί 6-0 "χτυπώντας" μέσα από το ζωγραφιστό, όμως γρήγορα είδε τους Ιταλούς να της απαντούν με το ίδιο νόμισμα και με επιθετική πολυφωνία να κάνουν το 7-6 (στο 5'). Η ισορροπία κυριάρχησε από εκεί και πέρα στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ (11-10, 11-12, 13-12 στο 8'). Ένα τρίποντο του Πέτγουεϊ "χάλασε" τελικά αυτήν την ισορροπία δίνοντας στο τέλος του δεκάλεπτου ένα εύθραυστο προβάδισμα στην Σάσαρι (16-12 στο 10').

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επενδύσουν στη διαφορά που είχαν "χτίσει" και με δύο γρήγορα καλάθια έκαναν το 20-12 (στο 11'), όμως δύο συνεχόμενα τρίποντα του Εμίρ Πρέλτζιτς αντέστρεψαν το κλίμα (20-20 στο 14'). Αυτό ήταν μόνο η αρχή για τους Τούρκους! Οι παίκτες του Μαχμούτι έτρεξαν συνολικά ένα σερί 15-0 μπαίνοντας μπροστά για πρώτη φορά με 27-20 (στο 16'). Με τον Λουκ Χαραγκόντι να πετυχαίνει 9 πόντους στην δεύτερη περίοδο, η Νταρουσάφακα "απέκρουσε" τις προσπάθειες του Τζόε Αλεξάντερ να βάλει τους Ιταλούς μπροστά κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 30-37.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σάσαρι μπήκε δυναμικά τρέχοντας με το... καλημέρα ένα σερί 8-0 (38-37 στο 21), όμως η Νταρουσάφακα και πιο συγκεκριμένα ο Λουκ Χαραγκόντι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα ακόμα. Ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος και όντας ο απόλυτος ηγέτης των Τούρκων και με 13 δικούς του πόντους βοήθησε την ομάδα του να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας μία διαφορά ασφαλείας (41-56 στο 30'). Η Σάσαρι πλέον δεν είχε άλλα περιθώρια. Καλούνταν να κάνει την υπέρβαση κι αυτή θα ερχόταν μόνο μέσα από την άμυνα. Με ένα επιμέρους 10-3 οι Ιταλοί μείωσαν σε 51-59 (στο 35'), όμως οι φιλοξενούμενοι δεν σκόπευαν να αφήσουν τους δύο βαθμούς της νίκες να φύγουν μέσα από τα χέρια τους παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ντέιβιντ Λόγκαν. Τελικά η Νταρουσάφακα έφτασε στο δίποντο κερδίζοντας με 68-60.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 30-37, 41-56, 60-68.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ