EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Η μόνη πίεση που έχω είναι που θα με πάει ο Σάρας απόψε"

Ομπράντοβιτς: "Η μόνη πίεση που έχω είναι που θα με πάει ο Σάρας απόψε"

Οι προπονητές και τέσσερις παίκτες των ομάδων που θα διεκδικήσουν το φετινό Final Four της Euroleague μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον Ομπράντοβιτς να κλέβει την παράσταση με τις ατάκες του.

Στο φρούριο Καλεμέγκνταν, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Βελιγραδίου, έλαβε χώρα η συνέντευξη Τύπου του φετινού Final Four της EuroLeague. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Πάμπλο Λάσο, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τέσσερις από τους παίκτες της Ρεάλ, της ΤΣΣΚΑ, της Ζάλγκιρις και της Φενέρμπαχτσε (Ντόντσιτς, Ροντρίγκεθ, Γιανκούνας και Ντατόμε) παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τα αστεία μεταξύ των Γιασικεβίτσιους και Ομπράντοβιτς ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης μίλησε ο δήμαρχος του Βελιγραδίου Σίνισα Μάλι, που καλοσώρισε τις τέσσερις ομάδες του φετινού Final Four. Εν συνεχεία πήρε το λόγο ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, που προανήγγειλε την προσθήκη μιας γαλλικής και μιας γερμανικής ομάδας από τη σεζόν 2019-20, λέγοντας χαρακτηριστικά: “ θεωρούμε το μοντέλο της EuroLeague επιτυχημένο και οι φίλαθλοι μας έδωσαν απαντήσεις με τα ρεκόρ προσέλευσής τους. Θέλουμε να μείνουν όλοι μαζί μας στο μέλλον και θα έχουμε μαζί μία ακόμα γερμανική και μία γαλλική ομάδα από τη σεζόν 2019-20”.

Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε σε οκτώ από τους πρωταγωνιστές του Final Four. Τους τέσσερις προπονητές και τέσσερις από τους παίκτες των ομάδων που θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο. Διαβάστε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου:

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Είναι ξεχωριστό το φετινό Final Four από τη στιγμή που γίνεται στο Βελιγράδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να περάσω λίγο χρόνο με τον Δημήτρη, τον Πάμπλο και τον Σάρας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει από χθες και δεν είναι εύκολο. Αυτοί είναι πιο νέοι από μένα. Ο Σάρας είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει να πάμε κάπου απόψε. Δεν σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κατακτήσω τον 10ο τίτλο μου, σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι με την Ζάλγκιρις. Δεν αισθάνομαι πίεση. Η μόνη πίεση που έχω είναι που θα με πάει ο Σάρας απόψε”.

Δημήτρης Ιτούδης:Ξέρουμε και οι τέσσερις ομάδες γιατί ήρθαμε εδώ. Όλες έχουμε από 25% πιθανότητες. Το ότι φτάσαμε έως εδώ χωρίς τον Κάιλ και τον Νάντο, μας έκανε να καταλάβουμε ότι έχουμε μεγάλη δύναμη μέσα μας. Υπήρξαν παίκτες που βγήκαν μπροστά. Βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπήρχαν. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε”.

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:Είναι μεγάλη επιτυχία το ότι είμαστε εδώ. Ξέρουμε τη δυσκολία του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Ευτυχώς δεν παίζω ένας εναντίον ενός με τον Ζέλικο. Παίζουμε με τους πρωταθλητές. Είμαστε έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι. Είμαι τυχερός γιατί έχω παίκτες που θέλουν να τους κοουτσάρουν και δουλεύουν ώστε να βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο”.

Πάμπλο Λάσο:Είναι σπουδαίο το ότι βρισκόμαστε αυτό. Απέχουμε δύο παιχνίδια από τον τίτλο. Είχαμε δύσκολη χρονιά με πολλά εμπόδια. Είμαστε χαρούμενοι και προετοιμασμένοι για παιχνίδια υψηλού επιπέδου

Λουίτζι Ντατόμε: Κάθε Final Four είναι διαφορετικό. Οι φίλαθλοι είναι μέρος της επιτυχίας μας. Κάθε κατοχή μετράει, αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έμαθα από πέρυσι. Επίσης έμαθα πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πέρυσι είχαμε μία ιδιαίτερη σχέση με τον Πέρο (Αντιτς) και ήταν ένα στοίχημα ανάμεσα σε συμπαίκτες να κόψω τα μαλλιά μου. Φέτος δεν ξέρω γιατί όλοι ασχολούνται όλοι με το μούσι μου”.

Παούλιους Γιανκούνας: Είναι σπουδαία γιορτή για το Κάουνας και τη Ζάλγκιρις που βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε ένα καλό παράδειγμα για το πως να το κάνουμε με την ομάδα του 1999. Είμαστε μία οικογένεια στο γήπεδο και ελπίζω να κάνουμε το ίδιο”.

Σέρχιο Ροντρίγκεθ:Είναι πάντα ιδιαίτερο όταν παίζεις απέναντι στην πρώην ομάδα σου. Ο μεγάλος στόχος πάντως ήταν να βρεθούμε εδώ. Ανυπομονούμε να το απολαύσουμε, να παίξουμε το παιχνίδι μας και να ζήσουμε κάθε λεπτό της εμπειρίας του Final Four. Πρέπει να είσαι έτοιμος σε αυτά τα παιχνίδια

Λούκα Ντόντσιτς: Ήταν πολύ δύσκολη σεζόν και το να βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό για εμάς. Θα ήταν καταπληκτικό μετά το EuroBasket να κατακτήσω και την EuroLeague. Δεν έχω πίεση, έχω την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς”.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ