EUROLEAGUE

Όμιλος με ελληνικό φόντο!

Όμιλος με ελληνικό φόντο!

Δυνατός ο Γ' Όμιλος της Ευρωλίγκας με την παρουσία μεταξύ άλλων της Αρμάνι Μιλανο των Αντώνη Φώτση και Γιάννη Μπουρούση. Το Sport24.gr αναλύει (videos & picts)...

Ένας όμιλος με την παρουσία των Εφές Αναντόλου, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρεάλ Μαδρίτης, Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και της πάντα υπολογίσιμης Παρτιζάν που τις πλαισιώνει η Σαρλερουά μόνο εύκολος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Οι τέσσερις πρώτες έχουν τα φόντα για να "χτυπήσουν" τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, οπότε αναμένουμε δυνατά και όμορφα παιχνίδι.

Οι Τούρκοι έχουν εντάξει στο δυναμικό τους τον Ιλιασόβα για όσο διαρκέσει το λοκ-άουτ, ενώ έκαναν το "μπαμ" με την απόκτηση του Σάσα Βούγιασιτς. Μεγάλο... δέλεαρ για την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα η πρόκριση στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ την περασμένη σεζόν ηττήθηκε στον τελικό του φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης από τον Παναθηναϊκό και οι στόχοι δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί για τους Ισραηλινούς.

Ο κόουτς της ομάδας Ντέιβιντ Μπλατ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και πάλι το... βαρύ πυροβολικό Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά και μία άκρως επιθετική περιφερειακή γραμμή που απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τους Πάργκο, Πέρκινς και Παπαλουκά.

Η Μιλάνο των Αντώνη Φώτση και Γιάννης Μπουρούση έκανε εξαιρετικές μεταγραφές φέτος και όλοι περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της δουλειάς του Σέρτζιο Σκαριόλο. Το ίδιο ισχύει και για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μετά την πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης έπειτα από 16 χρόνια θέλει να πετύχει και φέτος κάτι ανάλογο. Η Παρτιζάν θα πρέπει να αποδείξει και φέτος ότι έχει πολλούς άσους στο "οπλοστάσιο" της, ενώ η Σαρλερουά θα προσπαθήσει να χαρεί το κάθε ματς...

Εφές Αναντόλου: Στοχεύει ψηλά

Η Εφές έγινε από Πίλσεν, Εφές Αναντόλου, αυτό όμως δεν την εμποδίζει να θέτει ψηλά τον πήχη ενόψει της επόμενης σεζόν. Και πώς δεν θα μπορούσε άλλωστε όταν έχει στη σύνθεση της παίκτες όπως ο Σάσα Βούγιασιτς, Βλάντο Ιλιέφσκι και μία πλειάδα παικτών όπως οι Σαβάνοβιτς, Ακιόλ, Μπάρατς, Τουντσερί και φυσικά η μεταγραφή του Ιλιασόβα, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα της ομάδας για όσο διαρκέσει το λοκ-άουτ. Στόχος των Τούρκων η πρόκριση στα φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.

Προπονητής: Ουφούκ Σαρίτσα

Ο Ουφούκ Σαρίτσα είναι ένας νέος προπονητής - διανύει το 39 έτος - και έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να... μοντάρει όλους τους νέους παίκτες που έχει αποκτήσει η Εφές στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Ο Σαρίτσα έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας, καθώς ξεκίνησε από εκεί την μπασκετική του καριέρα ως παίκτης. Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν είναι να καταφέρει να "δέσει" τα δέκα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου.

Ήρθαν: Β. Ιλιέφσκι, Ε. Ιλιασόβα, Σ. Βούγιασιτς, Σ. Μπάρατς, Ν. Σαβάνοβιτς, Ε. Μπατίστα, Ν. Μπαλμπάι, Ε. Κούτσο, Γ. Σιρίν, Τ. Κίνσεϊ.

Έφυγαν: Α. Βισνιέφσκι, Ι. Ρακόσεβιτς, Λ. Ρόμπερτς, Μ. Θόρτον, Μ. Ραντούλιτσα, Ν. Βούισιτς, Μ. Νάχμπαρ, Φ. Μάρεϊ.

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Β. Ιλιέφσκι 31 1.88
Ε. Ιλιασόβα 24 2.07
Τ. Κίνσεϊ 27 2
Ε. Μπατίστα 28 2.08
Σ. Βούγιασιτς 27 2
Σ. Μπάρατς 25 2.17
Ε. Κούτσο 31 2.07
Ν. Μπαλμπάι 22 1.85
Ν. Σαβάνοβιτς 28 2.04
Γ. Σιρίν 21 2.07
Τ. Ακιόλ 24 1.97
Κ. Τουντσερί 32 1.90
Κ. Γκονλούμ 24 2.08
Σ. Γκιουλέρ 28 1.92

Σαρλερουά: Κάθε παιχνίδι γιορτή!

Η Σαρλερουά κατάφερε να πλαισιώσει την τέταρτη διαδοχική της κατάκτηση στο εγχώριο πρωτάθλημα με την συμμετοχή της στους ομίλου της Ευρωλίγκας, αφού κατάφερε να πάρει το "εισιτήριο" από τα προκριματικά της διοργάνωσης. Η Σαρλερουά δεν έχει πολλές πιθανότητες για να πάρει μία θέση στον όμιλο που θα την οδηγήσει στη φάση των "16", αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Βέλγοι δεν θα απολαύσουν το κάθε παιχνίδι που θα δώσουν στον θεσμό.

Προπονητής: Τζιοβάνι Μπότζι

Ο Τζιοβάνι Μπότζι βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Σαρλερουά από το καλοκαίρι του 2009 και αφού κατάφερε να "εδραιώσει" την κυριαρχία της στο Βέλγιο, κοιτάζει πλέον την ευρωπαϊκή καταξίωση. Κάτι τέτοιο, πάντως μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι για τον προπονητή των Βέλγων. Με την πρόκριση, όμως στην πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας φαίνεται ότι η αρχή έγινε.

Ήρθαν: Γ. Βελς, Μ. Πένινγκ, Τ. Σενγκέλια.

Έφυγαν: Μ. Ράιτ, Γ. Γκομί, Ι. Ιαρόσεβιτς, Ν. Μπρόιλς.

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Κ. Χιλς 28 1.91
Γ. Βελς 31 2.02
Τ. Χάμιλτον 31 1.90
Κ. Γκριν 26 2.03
Α. Ρίντικ 38 2.08
Α. Τζάντιν 25 1.89
Ν. Μάλετ 33 1.86
Μ. Πένινγκ 23 2.02
Γ. Μοράι 20 1.96
Κ. Μπέγκιν 31 2.07
Τ. Σενγκέλια 20 2.02
Όμιλος με ελληνικό φόντο!

Μακάμπι Τελ Αβιβ: Όπως πέρυσι...

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ την περασμένη σεζόν έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πέρυσι, λοιπόν ηττήθηκε από το "τριφύλλι" στον τελικό της διοργάνωσης και φέτος θέλει να πραγματοποιήσει αντίστοιχη πορεία και γιατί όχι να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης! Αν κοιτάξουμε το ροστερ της θα δούμε ότι στην φροντ λάιν η πληθωρική παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη αποτελεί πηγή κινδύνου για τον οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ στην περιφέρεια προστέθηκαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Τζόρνταν Φάρμαρ.

Προπονητής: Ντέιβιντ Μπλατ

Η παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ κρίνεται άκρως επιτυχημένη στην μικρή του παρουσία στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς κατάφερε να οδηγήσει τους Ισραηλινούς στον τελικό της Ευρωλίγκας στην πρώτη του χρονιά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Μπλατ να θυμίσουμε ότι έχει καθίσει στον πάγκο του Άρη τη σεζόν 2009-10, προτού αναλάβει εκείνη της Μακάμπι. Οι στόχοι για φέτος παραμένουν οι ίδιοι. Πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας και να... σαρώσει κάθε εγχώριο τίτλο.

Ήρθαν: Θ. Παπαλουκάς, Ν. Σμιθ, Τ. Φάρμαρ, Γ. Οχαγιόν, Σ. Τζέιμς, Τ. Σέιερ. Ν.

Έφυγαν: Σαρπ (βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία), Σ. Λαβαντόφσκι, Τ. Έιντσον.

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Τ. Πάργκο 25 1.88
Ν. Πέρκινς 28 1.89
Θ. Παπαλουκάς 34 2
Ρ. Χέντριξ 25 2.03
Ν. Σμιθ 28 1.96
Ν. Μπλου 31 2.01
Λ. Ελιάχου 26 2.07
Τ. Φάρμαρ 24 1.88
Γ. Πνίνι 28 2.01
Τ. Μπερστάιν 31 1.98
Γ. Οχαγιόν 24 1.89
Μ. Μάτσβαν 22 2.06
Τ. Σέιερ 24 1.96
Σ. Τζέιμς 28 2.08
Σ. Σχορτσανίτης 26 2.06

Αρμάνι Μιλάνο: Κοιτάζει προς την κορυφή

Η περυσινή σεζόν δεν ήταν και η καλύτερη για την Μιλάνο, η οποία δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Φέτος, πάντως η ομάδα των Αντώνη Φώτση και Γιάννη Μπουρούση σίγουρα θα προσπαθήσει να περάσει αρχικά στους "16" και έπειτα στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί έχουν υψηλές βλέψεις τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου θέλουν να... εκθρονίσουν την Σιένα από την κορυφή.

Προπονητής: Σέρτζιο Σκαριόλο

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος οδήγησε την εθνική ομάδα της Ισπανίας στην κορυφή της Ευρώπης πριν από μερικούς μήνες, έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να φτάσει με την Μιλάνο στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Ο Ιταλός τεχνικός αντικατέστησε φέτος στον πάγκο της ομάδας τον Πιέρο Μπούτσι που απέτυχε να κάνει την υπέρβαση με τον σύλλογο. Στόχος της ομάδας των Αντώνη Φώτση, Γιάννη Μπουρούση, αλλά και του Ντρου Νίκολας είναι ο σύλλογος να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνεται σε όλες τις διοργανώσεις που θα πάρει μέρος.

Ήρθαν: Ν. Γκαλινάρι, Τ. Τζιανκέτι, Μ. Χέρστον, Α. Φώτσης, Ο. Κουκ, Ν. Νίκολας, Α. Φιλόι, Γ. Μπουρούσης, Τ. Βιτζιάνο, Λ. Ραντόσεβιτς.

Έφυγαν: Α. Πετσέροφ, Γ. Ματσιούλις, Μ. Μορντέντε, Μ. Φίνλεϊ, Ι. Τζάαμπερ, Μ. Πετραβίτσιους, Γ. Γκανέτο, Τ. Κακάτσε, Τ. Βαν Ντε Σπίγγελ, Μ. Ναρντί, Ν. Χόκινς.

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Ν. Γκαλινάρι 23 2.08
Τ. Τζιανκέτι 28 1.90
Σ. Μαντσινέλι 28 2.03
Μ. Χέρστον 24 1.98
Α. Φώτσης 30 2.08
Ο. Κουκ 29 1.86
Ν. Νίκολας 30 1.93
Μ. Ρόκα 34 2.04
Α. Φιλόι 24 1.90
Γ. Μπουρούσης 28 2.10
Ν. Μέλι 20 2.05
Τ. Βιτζιάνο 27 1.96
Λ. Ραντόσεβιτς 21 2.08

Παρτίζαν: Με την γνωστή συνταγή

Η Παρτίζαν θα αρχίσει και τη φετινή σεζόν με πρωταρχικό στόχο την πρόκριση στους "16" της Ευρωλίγκας και στη συνέχεια ότι περισσότερο καταφέρει θα θεωρείται επιτυχία. Οι Σέρβοι θα πορευτούν και φέτος με την γνωστή συνταγή. Θα στηριχτούν, δηλαδή σε νεαρούς παίκτες, ενώ έκαναν το "μπαμ" με την απόκτηση του Νίκολα Πέκοβιτς έστω και για όσο διαρκέσει το λοκ-άουτ του ΝΒΑ.

Προπονητής: Βλάντε Γιοβάνοβιτς

Ο Βλάντε Γιοβάνοβιτς βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2010 στον πάγκο της Παρτίζαν και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Σερβίας, του Κυπέλλου, αλλά και την Αδριατικής Λίγκας, ενώ παράλληλα οδήγησε την ομάδα στους "16" της Ευρωλίγκας. Ο Γιοβάνοβιτς έχει διατελέσει κατά το παρελθόν προπονητής της εθνική ομάδας κάτω των 18 της Σερβίας.

Ήρθαν: Ν. Άντζουσιτς, Ν. Πέκοβιτς, Μ. Τσεκόφσκι, Ν. Μιλιένοβιτς, Ν. Πεσάκοβιτς, Ε. Λόου, Μ. Τσακάρεβιτς.

Έφυγαν: Κ. Τζέρελς, Γ. Κλόμπουτσαρ, Ν. Μιλοσάβλιεβιτς, Ν. Γιαβέι, Τ. Γκιστ, Γ. Βέσελι, Μ. Τζέκιτς.

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Ν. Άντζουσιτς 20 1.97
Ν. Πέκοβιτς 25 2.10
Μ. Τσεκόφσκι 17 2.02
Ν. Μιλιένοβιτς 18 1.94
Ν. Πεσάκοβιτς 20 1.93
Ε. Λόου 26 1.90
Μ. Τσακάρεβιτς 23 2
Ν. Κέτσμαν 34 1.97
Ν. Γιάραμαζ 20 1.96
Β. Λούσιτς 22 2.02
Ρ. Κάτιτς 31 2.08
Ν. Μπέσοβιτς 19 2.18
Π. Μπόζιτς 33 1.97
Μ. Μπογκντάνοβιτς 19 1.97

Ρεάλ Μαδρίτης: Όπως πέρυσι

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε την περασμένη χρονιά στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης - εκεί όπου δεν πήγε η Μπαρτσελόνα - έπειτα από 16 χρόνια, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση πίσω από Παναθηναϊκό, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σιένα. Ο στόχος φέτος για την Βασίλισσα δεν είναι άλλος από την πρόκριση στα προημιτελικά και από εκεί ένα καλό... ζευγάρωμα για την υπέρβαση και τη συμμετοχή στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης. Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Πάμπλο Λάσο, ο οποίος αντικατέστησε τον Εμανουέλ Μολίν.

Προπονητής: Πάμπλο Λάσο

Ο Εμανουέλ Μολίν δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την ξαφνική αποχώρηση από την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσουν με τον Πάμπλο Λάσο. Ο Λάσο κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ ως παίκτης και είναι μία προσωπικότητα που όλοι στον σύλλογο ελπίζουν να καταφέρει να "δέσει" τους παίκτες της Βασίλισσας μεταξύ τους. Ο Ισπανός έχει γεννηθεί το 1967 και έχει φορέσει 61 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ήρθαν: Ρ. Φερνάντεθ, Μ. Πόσιους, Τ. Κάρολ.

Έφυγαν: Π. Πριτζιόνι, Μ. Μπέγκιτς, Σ. Βιδάλ, Ν. Φίσερ, Κ. Τάκερ.

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Ύψος
Ρ. Φερνάντεθ 26 1.97
Μ. Πόσιους 25 1.96
Τ. Κάρολ 28 1.88
Α. Τόμιτς 24 2.17
Κ. Σουάρεθ 25 2.03
Φ. Ρέγιες 31 2.03
Ν. Μίροτις 23 2.08
Σ. Ροντρίγκεθ 25 1.91
Ν. Βελίτσκοβιτς 25 2.05
Μ. Μπέγκιτς 26 2.20
Σ. Γιουλ 24 1.90
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ