EUROLEAGUE

Ολυμπιακός - Σιένα 76-69

Ολυμπιακός - Σιένα 76-69
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Σιένα στο ΣΕΦ με 76-69, έκανε το 3-1 στη σειρά και τσέκαρε το... εισιτήριο του για το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης! (vids)

Σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ ο Ολυμπιακός νίκησε τη Σιένα στο ΣΕΦ με 76-69 και εξασφάλισε την πρόκριση του στο έβδομο φάιναλ-φορ της ιστορίας του (11-13 Μαΐου).

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση, όμως οι Ιταλοί που έπαιζα με την πλάτη στον τοίχο ισορρόπησαν τον αγώνα και πέρασαν μπροστά.

Παρόλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και με όπλο την άμυνα τους πήραν τη σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με "εισιτήριο" για το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα (3-0 την Ούνιξ Καζάν).

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση και θα καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του με τη βοήθεια του κόσμου και παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα στους παίκτες της Σιένα. Ο Νίκος Ζήσης θα προσπαθήσει να διατηρήσει τους Ιταλούς κοντά στο σκορ, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης με δύο εύστοχες βολές θα σημειώσει το 11-7 για τον Ολυμπιακό.

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι θα προσπαθήσει με τους Άντερσεν, Λαβρίνοβιτς θα πετύχει καλάθι από μέση απόσταση και μακριά από το καλάθι, όμως οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα συνεχίσουν να ελέγχουν το ματς.

Παρόλα αυτά, οι πρωταθλητές Ιταλίας θα αντιδράσουν. Ο Μάρκο Κέσελ θα δώσει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο 8 για τους Περαιώτες, όμως οι φιλοξενούμενοι θα πιέσουν, δεν θα χάσουν την συγκέντρωση τους και θα καταφέρουν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με 21-21, έπειτα από εύστοχο σουτ τριών πόντων ο Ντέιβιντ Μος.

Άντεξε η Σιένα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα θα ανέβει, αλλά ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει την ίδια πιεστική του άμυνα. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ, πάντως θα κάνει το 24-28 για την ομάδα του θα περάσει για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά στο σκορ στο 11'. Οι Ιταλοί δεν θα κατεβάσουν στροφές και με τρίποντο του Ντέιβιντ Άντερσεν θα αποσπαστούν με πέντε πόντους (28-33).

Ο Γιώργος Πρίντεζης θα κάνει το 30-33, ενώ τελικά οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντους για τους φιλοξενούμενους (38-39), καθώς ο Ολυμπιακός με τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος είχε κερδίσει πολλές μάχες κάτω από το καλάθι θα μειώσει.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η Σιένα θα συνεχίσει να έχει το προβάδισμα στο σκορ απέναντι στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι με τον Κάιλ Χάινς και τον Πέρο Άντιτς θα ισοφαρίσουν σε 42-42.

Οι Ιταλοί, όμως με τρίποντο του Ντέιβιντ Μος θα πάρουν σημαντική "ανάσα" και θα προηγηθούν με 48-51, ενώ λίγο αργότερα ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς θα σημειώσει με 2/2 βολές το 50-53 για τη Σιένα. Οι φιλοξενούμενοι θα αποσπαστούν και με πέντε πόντου (50-55), αλλά ο Ολυμπιακός θα μείνει κοντά στο σκορ και με τέσσερις στις τέσσερις βολές από τους Κώστα Σλούκα και Έισι Λο θα φέρουν την διαφορά στον πόντο (54-55).

Με αυτό το σκορ θα ολοκληρωθεί και το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων.

Πάτησε γκάζι

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός θα μπει δυνατά και με καλάθι από τον Κάιλ Χάινς θα περάσει μπροστά στο σκορ (56-55). Η άμυνα θα... σφίξει ξανά και στο 31' ο Λο με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα κάνει το 59-55 εν μέσω αποθέωσης για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Κάιλ Χάινς θα ανεβάσει την διαφορά ακόμα περισσότερο για τον Ολυμπιακό στο 33' (61-55), με τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς να μειώσει σε 61-57, ύστερα από δύο εύστοχες βολές κι ενώ απέμεναν 5:36'' για το τέλος του αγώνα. Ο ίδιος παίκτης μετά από ακόμα 2/2 βολές θα ρίξει την διαφορά στους δύο πόντους (61-59).

Ο Ντέιβιντ Άντερσεν μετά από φάουλ του Κώστα Παπανικολάου θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης, έπειτα από ασίστ του Κάιλ Χάινς θα σημειώσει το 63-61 για τον Ολυμπιακό. Ο Σπανούλης θα αυξήσει και πάλι την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων στους τέσσερις πόντους (65-61), με τον Έισι Λο θα πετυχαίνει το 67-61, 3:27'' πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Οι Πειραιώτες θα διατηρήσουν το προβάδισμα τους και με καλάθι του Βασίλη Σπανούλη θα κάνουν το 69-61, προτού μειώσει με εύστοχο σουτ τριών πόντων ο Νίκος Ζήσης σε 69-64, 1:40'' πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο θα "απαντήσει" και θα κάνει το 72-64 για τον Ολυμπιακό. Ο Κάιλ Χάνς θα κάνει φάουλ στον Ζήση στην προσπάθεια του να επιχειρήσει τρίποντο και ο Έλληνας γκαρντ με 3/3 βολές θα πετύχει το 72-69.

Ο Πρίντεζης θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων, όμως η μπάλα θα φτάσει ξανά στα χέρια του, 32 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Βασίλης Σπανούλης από τη γραμμή των βολών θα σημειώσει το 74-69, με τον Ζήση να αστοχεί σε δύο διαδοχικά τρίποντα και τον Πρίντεζη να κάνει φάουλ στον ΜακΚάλεμπ, 10.7'' για το τέλος.

Ο γκαρντ της Σιένα θα αστοχήσει και στις δύο βολές, ο Λο θα διαμορφώσει το τελικό σκορ (76-69) και θα στείλει τον Ολυμπιακό στο έβδομο φάιναλ-φορ της ιστορίας τους!

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 19, Άντιτς 5(1), Σπανούλης 19(1), Κέσελ 3, Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 7(1), Λο 8.

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 10(2), Ζήσης 15(2), Άντερσεν 15(1), Ρακόσεβιτς 11, Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς 10, Ρες, Στόουνρουκ 3(1), Λεχτάλερ, Μος 5(1).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ