EUROLEAGUE

Όλη η Euroleague, στο πιάτο σας

Όλη η Euroleague, στο πιάτο σας

Το Euroleague Greece συγκέντρωσε τα αποτελέσματα των ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς.

Μετά από περίπου πέντε μήνες, η Euroleague επιστρέφει στην καθημερινότητα όλων και το Euroleague Greece συγκέντρωσε τα αποτελέσματα των 24 ομάδων της φετινής διοργάνωσης. Δείτε τι έκαναν οι "μονομάχοι" της Euroleague λίγο πριν το πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Καρσίγιακα - Μπαρτσελόνα (15/10, 19:00)

Επιβλητική ήταν η Καρσίγιακα για την πρώτη αγωνιστική της TBL, αφού πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο της Μπεσίκτας (96-79), δείχνοντας πως είναι ικανή για το repeat στο τουρκικό πρωτάθλημα. Κάθε αρχή και δύσκολη για την Μπαρτσελόνα, η οποία ζορίστηκε αρκετά στην πρεμιέρα της Liga Endesa απέναντι στη Σαραγόσα. Με τους Στράτο Περπέρογλου και Σάσα Βεζένκοφ να αγωνίζονται για πρώτη φορά στο ισπανικό πρωτάθλημα, οι "μπλαουγκράνα" ξεπέρασαν το εμπόδιο των "κόκκινων" με 84-76 .

Ερυθρός Αστέρας - Στρασμπούρ (15/10, 20:00)

Η πρώτη ήττα είναι γεγονός για τον Ερυθρό Αστέρα, που δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τσεντέβιτα (74-72), για την πέμπτη αγωνιστική της Aba Liga. Από την άλλη, η Στρασμπούρ έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αντίμπ (71-62) για την τρίτη αγωνιστική της LNB.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ (15/10, 20:00)

Η Κράσνι Οκτιάμπρ ήταν αδύνατο να προβληματίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην VTB League, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να παίρνει με άνεση τη νίκη ( 85-67 ), που την διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με εκτός έδρας νίκη ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία συνέτριψε την Μακάμπι Κίριατ Γκατ με 89-65.

Νταρουσάφακα - Σάσαρι (15/10, 21:00)

Δύσκολη εκτός έδρας νίκη πήρε η Νταρουσάφακα, η οποία κλήθηκε να παίξει εξαιρετική άμυνα για να επικρατήσει της Γκαζιάντεπ (59-53). Το 2/2 στο ιταλικό πρωτάθλημα έκανε η Σάσαρι, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Καντού (75-86), με τους Μαρκίς Χέινς (21π.) και Ντέιβιντ Λόγκαν (17π.) να κάνουν τη διαφορά από την περιφέρεια.

Ολυμπιακός - Τσεντέβιτα (15/10, 21:45)

Η Τσεντέβιτα "έδειξε τα δόντια της" απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, παίρνοντας τη νίκη με 74-72, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε φέτος, είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο στην Aba Liga. Όσο για τους Πειραιώτες, δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Κολοσσό ( 88-62 ), ο οποίος δεν κατάφερε να αντισταθεί για περισσότερο από πέντε λεπτά.

Ουνικάχα Μάλαγα - Μπάμπεργκ (15/10, 21:45)

Χάρη στο καλάθι που πέτυχε ο Φραν Βάσκεθ (και αποτέλεσε αιτία αντιπαράθεσης ως προς τη νομιμότητά του ), η Ουνικάχα Μάλαγα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μούρθια, με 60-58 . Από την πλευρά της, η Μπάμπεργκ δεν τα κατάφερε -στο ντεμπούτο του Νίκου Ζήση- στην Μπουντεσλίγκα, αφού ηττήθηκε εκτός έδρας από την Γκίσεν (81-80).

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παναθηναϊκός (16/10, 18:00)

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν πέρασε ένα άνετο απόγευμα την Κυριακή (11/10), αφού το εμπόδιο της Αστάνα παραήταν χαμηλό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν επιβλητική, με το +33 ( 99-66) της επικράτησής της να φτιάχνει κι άλλο την ψυχολογία εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Το "τριφύλλι" ξεκίνησε... με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη στο Nick Galis Hall ( 70-76 ), έχοντας για κορυφαίο τον Τζέιμς Γκιστ.

Φενέρμπαχτσε - Μπάγερν Μονάχου (16/10, 19:45)

Η Φενέρμπαχτσε δεν είχε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις αφού η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ για σειρά φιλικών αγώνων με ομάδες του ΝΒΑ. Από την πλευρά της, η Μπάγερν Μονάχου υπέστη εντός έδρας ήττα - σοκ από τη Βόννη (84-91), με την άμυνά της να είναι απούσα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Χίμκι - Ρεάλ Μαδρίτης (16/10, 20:00)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Χίμκι την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βίτα (117-73), αφού η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις ήταν κάτι παραπάνω από επιβλητική. Η "Βασίλισσα" τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα της Liga Endesa, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από τη Βαλένθια με 88-82 , σε ένα παιχνίδι που έκανε αισθητή την παρουσία του ο 16χρονος γκαρντ Λούκα Ντόνσιτς.

Ζιελόνα Γκόρα - Ζάλγκιρις Κάουνας (16/10, 20:00)

Εύκολο έργο είχε η Ζιελόνα Γκόρα απέναντι στην Κοζάλιν, της οποίας επικράτησε με 81-56 το μεσημέρι της Κυριακής (11/10). Την ίδια στιγμή, η Ζάλγκιρις Κάουνας επιβλήθηκε της Νεπτούνας (81-71), έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος είχε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ στο παιχνίδι.

Λιμόζ - Αναντολού Εφές (16/10, 21:45)

Εύκολο έργο είχε η Λιμόζ στην έδρα της Λε Μαν, της οποίας επικράτησε με +15 (65-80), δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση εν όψει της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές. Η τουρκική ομάδα ξεκουράστηκε πάντως πριν το τζάμπολ στην Euroleague, αφού δεν διεξήχθη η αναμέτρηση με την Κόνιασπορ για την πρεμιέρα της TBL.

Αρμάνι Μιλάνο - Λαμποράλ Κούτσα (16/10, 21:45)

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε της Βαρέζε (90-62) στον πρώτο της αγώνα στη Lega Basket, αφού η αναμέτρηση της πρεμιέρας είχε αναβληθεί λόγω του φιλικού με τους Μπόστον Σέλτικς. Το ντεμπούτο του Γιάννη Μπουρούση με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα συνδυάστηκε με εμφατική εκτός έδρας νίκη των Βάσκων επί της Εστουδιάντες ( 58-85 ).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ