EUROLEAGUE

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Η διακοπή της EuroLeague φέρνει ανυπομονησία ενόψει της επιστροφής στη δράση για τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες είχαν μπόλικες υποχρεώσεις εντός των συνόρων αυτό το τριήμερο. Διαβάστε τι έκαναν.

Οι εγχώριες διοργανώσεις πήραν προς στιγμήν την σκυτάλη από την EuroLeague, με τις ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να δοκιμάζονται σε συνεχόμενα ντέρμπι. Διαβάστε τι έκαναν σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τις περισσότερες εξ αυτών να πανηγυρίζουν την κατάκτηση ενός τροπαίου.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι Τελ Αβίβ (23/2, 19:00)

Κύπελλο δεν είχε, είχε όμως VTB League. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είδε τον Μίλος Τεόντοσιτς να είναι πάλι άστοχος (1/10 σουτ), αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν ( 83-77 ) και να διατηρηθεί στην κορυφή της κατάταξης, διατηρώντας την απόσταση που τη χωρίζει από την αντίπαλό της. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετώπισε την Μακάμπι Κιριάτ με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, το +24 (103-79) αποτυπώνει τη διαφορά απόδοσης στο παρκέ, με την ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις να κάνει δειλά - δειλά προσπάθειες επιστροφής σε πιο ήρεμες καταστάσεις.

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός (23/2, 19:45)

Πολύ νωρίς μπήκε τέλος στα όνειρα της Φενέρμπαχτσε για κατάκτηση του Κυπέλλου Τουρκίας, αφού η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσε την πορεία της στο Final Eight ήδη από τα προημιτελικά -μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν χάρη στο διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, πριν μπουν σε ένα πολύ κρίσιμο ευρωπαϊκό μονοπάτι, με ντέρμπι στην EuroLeague.

Ερυθρός Αστέρας - Γαλατάσαραϊ (23/2, 21:00)

Το ντέρμπι με την Παρτίζαν ήταν επεισοδιακό, η "βροχή" αντικειμένων και φωτοβολίδων αποτέλεσε μέρος του αγώνα, αλλά αυτό που θα γράψει η ιστορία είναι πως ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου (74-64). Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν εκδίκηση για την προ δύο εβδομάδων ήττα τους στην Aba Liga, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσον αφορά τη Γαλατάσαραϊ, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού στην Τουρκία, "λυγίζοντας" από την Μπάνβιτ.

Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα (23/2, 21:45)

Η Αρμάνι Μιλάνο κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας σε βάρος της Σάσαρι ( 84-74 ), περνώντας όμως πολύ δύσκολες στιγμές στον τελικό, κι ειδικά στο α' μέρος, όπου είδε τους "μπλε" να ξεφεύγουν στο σκορ με διψήφιες διαφορές. Όταν όμως ο Ρίκι Χίκμαν πήρε το "όπλο" του, όλα έγιναν πιο απλά για την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου που φέρνει -μέχρι νεωτέρας- ηρεμία στο "στρατόπεδό" της. Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Copa del Rey, αφού κατέρρευσε στο γ' δεκάλεπτο του αγώνα με τη Βαλένθια, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναντολού Εφές - Μπασκόνια (24/2, 19:00)

Πήρε το ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά του Final Eight στην Τουρκία, αλλά δεν πήρε το τρόπαιο. Η Αναντολού Εφές έπεσε θύμα της Μπάνβιτ στον τελικό της Άγκυρας ( 75-66 ), δείχνοντας πολύ κουρασμένη μετά την ανάπαυλα. Οι προσπάθειες των Ντέρικ Μπράουν και Μπράιαν Ντάνστον έμειναν ημιτελείς, αφού οι υπόλοιποι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, με την ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας της. Η Μπασκόνια, από την άλλη, είχε την τύχη να φιλοξενεί στο γήπεδό της το Copa del Rey, αλλά την "πάτησε" από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά, μένοντας μακριά από το τρόπαιο για μια ακόμη χρονιά.

Μπάμπεργκ - Ζάλγκιρις (24/2, 21:00)

Ζευγάρι κυπελλούχων αυτό, αφού τόσο η Μπάμπεργκ όσο και η Ζάλγκιρις πέτυχαν τον στόχο τους. Η πρώτη δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ( 74-71 ) πριν πάρει τη νίκη, με τον Ντάνιελ Τάις να ξεχωρίζει, αλλά τον Νικολό Μέλι να "μιλά" στο τέλος, κερδίζοντας μεγάλο μέρος στο μερίδιο της νίκης. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε σαφώς πιο εύκολο έργο κόντρα στη Λιετκαμπέλις ( 84-63 ), κυρίως γιατί "πάτησε το γκάζι" στο β' μέρος, αφήνοντας πολύ πίσω της τους "κόκκινους".

Παναθηναϊκός - Ούνικς Καζάν (24/2, 21:15)

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το έκτο σερί Κύπελλο Ελλάδος και 18ο συνολικά στην ιστορία του, δίνοντας συνέχεια σε ένα σερί που φτάνει πλέον σε ιστορικά επίπεδα. Το "τριφύλλι" επέστρεψε άμεσα στην Αθήνα, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν την Κυριακή (19/2) και πλέον έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα της Παρασκευής (24/2) με την Ούνικς Καζάν, η οποία -εν τω μεταξύ- κοντράρεται απόψε (20/2, 19:00) με τη Χίμκι, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι - πρόβα τζενεράλε πριν το ταξίδι στην Αθήνα.

Ρεάλ Μαδρίτης - Νταρουσάφακα (24/2, 22:00)

Ο Σέρχιο Γιουλ συνεχίζει να κάνει... τα δικά του, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μεγαλώνει την τροπαιοθήκη της. Τελευταία προσθήκη το Copa del Rey της Βιτόρια, με τον γκαρντ της "Βασίλισσας" να "πατάει το γκάζι" στην τελευταία περίοδο, για να προστατεύσει το προβάδισμα της ομάδας του μέχρι το φινάλε απέναντι στη Βαλένθια ( 97-95 ). Στην αντίπερα όχθη, η φετινή αγωνιστική περίοδος συνεχίζει να έχει άρωμα αποτυχίας για την Νταρουσάφακα, η οποία εγκατέλειψε πολύ νωρίς το Final Eight στην Τουρκία, αφού ηττήθηκε στα προημιτελικά από τη Γαλατάσαραϊ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ