EUROLEAGUE

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Όλη η EuroLeague στην οθόνη σας

Δείτε τι έκαναν οι ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, λίγο πριν ριχτούν στην αρένα της EuroLeague για το δεύτερο "πιάτο" των back to back αναμετρήσεων.

Πριν απολαύσουμε το τετραήμερο των μονομαχιών στην EuroLeague, οι ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είχαν υποχρεώσεις στα εγχώρια πρωταθλήματα. Το EuroLeague Greece συγκέντρωσε τα πεπραγμένα τους.

Αναντολού Εφές - Ούνικς Καζάν (15/11, 19:00)

Η Αναντολού Εφές δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση απέναντι στην Μπουγιουκτσεμεκτσέ. Το +24 ( 98-74 ) της νίκης είναι ενδεικτικό της υπεροχής του συνόλου του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, το οποίο είχε τους Τσεντί Οσμάν (17π.), Μπράις Κότον (13π.), Φουρκάν Κορκμάζ (14π.) και ΝτεΣον Τόμας (16π.) για πρώτους σκόρερ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε κι ο Τζάστιν Γκρέιντζερ (6π., 6ριμπ., 12ασ.) στα 29'34'' που χρησιμοποιήθηκε. Από μέρους της, η Ούνικς Καζάν δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό το διήμερο στην VTB League, ως εκ τούτου βρήκε την ευκαιρία να ξεκουραστεί εν όψει των back to back αναμετρήσεων στην EuroLeague.

Μπάμπεργκ - Ερυθρός Αστέρας (15/11, 21:00)

Το 9/9 στην Μπουντεσλίγκα έκανε η Μπάμπεργκ, το "τρένο" της οποίας δεν έκανε στάση ούτε στην έδρα της Γκίσεν ( 79-77 ). Τι κι αν οι γηπεδούχοι παλεύουν για είσοδο στα playoffs; Η κούραση της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης (10/11) απέναντι στην Νταρουσάφακα, έπαιξε τον ρόλο της. Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ερυθρός Αστέρας το παιχνίδι με την Τσιμπόνα (91-70), δείχνοντας πως δεν... λογαριάζει την κούραση.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε (15/11, 21:05)

Περίοδο αγωνιστικής κρίσης φαίνεται πως περνάει η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία υποχρεώθηκε σε μία ακόμη ήττα. Αυτή τη φορά από την Μπνέι Χερζίλιγια (84-82), η οποία εκμεταλλεύτηκε την κούραση της "ομάδας του λαού" για να πάρει τη μεγάλη νίκη. Πριν τρεις ημέρες, η Φενέρμπαχτσε γνώριζε ντροπιαστική ήττα από την Μπασκόνια, κι η Γαλατάσαραϊ επικρατούσε του Ολυμπιακού για την EuroLeague. Απόψε (13/11) όμως, τα συναισθήματα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα άλλαξαν άρδην, αφού η πρώτη ισοπέδωσε τη δεύτερη ( 92-74 ) στην Ulker Sports Arena, για την TBL.

Αρμάνι Μιλάνο - Μπασκόνια (15/11, 21:45)

Με τα σουτ δύο πόντων να είναι... σύμμαχος (25/44), η Αρμάνι Μιλάνο κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Σάσαρι (86-77) και να κάνει το 7/7 στη Lega Basket. Οι "κόκκινοι" στηρίχθηκαν στους Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (17π.) και Ρακίμ Σάντερς (16π.), την ώρα που η Σάσαρι είδε τον Ντάριους Τζόνσον - Όντομ (25π.) να κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Από τον θρίαμβο επί της Φενέρμπαχτσε, μέχρι την ήττα από τη Βαλένθια ( 99-91 ) μεσολάβησαν μόλις δύο ημέρες. Η Μπασκόνια δεν τα κατάφερε στο "Pabellon Municipal Fuente San Luis" της Βαλένθια, όπου ηττήθηκε από τους "πορτοκαλί" με 99-91, για την 8η αγωνιστική της Liga Endesa.

Νταρουσάφακα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (16/11, 19:15)

Την Πέμπτη (10/11) τα κατάφερε κόντρα στην Μπάμπεργκ χάρη στον Μπράντλεϊ Ουάναμεϊκερ, αλλά το Σάββατο (12/11) η Νταρουσάφακα δεν είχε την ίδια τύχη. Για την ακρίβεια, είδε το σκηνικό του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε (στις 7/11) να επαναλαμβάνεται, αφού ηττήθηκε... στο σουτ. Θύτης, αυτή τη φορά, η Μπεσίκτας, που επιβλήθηκε εντός έδρας των "πράσινων" ( 77-75 ) και τους άφησε ακόμη πιο μακριά από την κορυφή της TBL. Την αήττητη πορεία της σε όλες τις διοργανώσεις συνεχίζει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που πρόσθεσε την Πάρμα στη λίστα των "θυμάτων" της. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε στο "παρά δύο" για νέα κατοστάρα, επικρατώντας με 98-74 .

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα (16/11, 20:00)

Ο Ολυμπιακός έπαθε, έμαθε και δεν επανέλαβε τα λάθη που παραλίγο να του κοστίσουν στα προηγούμενα ματς της Stoiximan.gr Basket League. Πήρε εξ αρχής στα σοβαρά τον Απόλλωνα Πάτρας, έφτασε άνετα στη νίκη με 83-55 και παρέμεινε αήττητος εντός συνόρων. Την Πέμπτη (10/11) πανηγύρισε τη νίκη επί της Ζάλγκιρις, το Σάββατο (12/11) κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μούρθια. Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, με το αποτέλεσμα να είναι -πάλι- θετικό. Πιο εύκολα αυτή τη φορά, αφού η ομάδα του Όσκαρ Κιντάνα δεν άντεξε στην επιθετική έξαρση των "μπλαουγκράνα", εξ ου το +16 (99-83) με το οποίο επιβλήθηκαν εκτός έδρας.

Ζάλγκιρις - Γαλατάσαραϊ (16/11, 20:00)

Με την άμυνα να αποτελεί το "βαρύ χαρτί" της, η Ζάλγκιρις πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βιτάουτας (63-55) για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην LKL, αλλά και το +1 από τους διώκτες της. Η Γαλατάσαραϊ δεν κατάφερε να εμφανιστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στην TBL, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε ( 92-74 ). Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έδειξαν να μένουν από δυνάμεις (κυρίως στο πίσω μέρος του παρκέ), με τους Σινάν Γκιουλέρ (14π., 5ασ.), Τζον Ντίμπλερ (10π.) και Τζάστιν Ντέντμον (12π.) να είναι οι μοναδικοί που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός (16/11, 22:00)

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη ( 86-59 ), με τον διεθνή σέντερ να έχει 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 9'33'' συμμετοχής στην αναμέτρηση. Η εικόνα των παικτών του Πάμπλο Λάσο δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (24 έναντι 45). Δίχως να "πατήσει το γκάζι", αλλά και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό ( 80-65 ) για την 6η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Οι "πράσινοι" συνδύασαν το θετικό αποτέλεσμα με την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων, αφού ακολουθεί μια άκρως απαιτητική εβδομάδα, με αγώνες απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης (16/11, εκτός), Ολυμπιακό (18/11, εντός) και Άρη (21/11, εκτός).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ