EUROLEAGUE

Οι βολές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το παράδοξο με τον Παναθηναϊκό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής λόγω... βολών στο παιχνίδι με τη Χίμκι, με το Sport24.gr να συγκεντρώνει μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για τις επισκέψεις των ομάδων της EuroLeague στην "γραμμή της φιλανθρωπίας".

Το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Χίμκι απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι σκόραραν σε μία ολόκληρη περίοδο μόνο με βολές . Μπορεί οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να είχαν 0/6 σουτ εντός παιδιάς και 5 λάθη, αλλά χάρη στις 14/16 βολές κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο τέλος της γ' περιόδου και, εν τέλει, να πάρουν τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αυτό το γεγονός, όπως επίσης το ότι η "ομάδα του στρατού" σούταρε 34 φορές από την γραμμή των βολών (σ.σ.: είχε 29/34) έφερε αρκετή κουβέντα -ξανά- περί της... ευκολίας με την οποία πηγαίνουν οι παίκτες της στην γραμμή. Κι όντως, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η ομάδα που έχει εκτελέσει περισσότερες φορές (294 για την ακρίβεια) από την "γραμμή της φιλανθρωπίας, με την Αρμάνι Μιλάνο να έρχεται δεύτερη στην σχετική στατιστική κατηγορία (με 278), κάτι που ενδεχομένως να μην είναι τόσο αναμενόμενο -κυρίως λόγω της παρουσίας της στα χαμηλά της κατάταξης.

Όσο για τις δύο ομάδες που συμπληρώνουν την τετράδα; Πρόκειται για τις δύο ελληνικές, με τον Ολυμπιακό (277) και τον Παναθηναϊκό Superfoods (273) να βρίσκονται ακριβώς πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αρμάνι Μιλάνο. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι μάλιστα η ομάδα που πηγαίνει πιο συχνά από κάθε άλλη στην γραμμή στις τελευταίες περιόδους των αγώνων, εκεί όπου μετράει 62/92 βολές (67.4%) με την Αρμάνι Μιλάνο να ακολουθεί με 66/89 βολές (74.2%).

Παρεμπιπτόντως, οι "αιώνιοι" είναι οι δύο ομάδες που έχουν εκτελέσει τις περισσότερες ελεύθερες σε έναν αγώνα φέτος. Οι "πράσινοι" πήγαν 37 φορές στην γραμμή στην εντός έδρας νίκη επί της Μπάμπεργκ, ενώ οι "ερυθρόλευκοι"την επισκέφτηκαν 36 φορές στη δύσκολη επικράτηση επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μιας και πιάσαμε τα... διαιτητικά της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός Superfoods απολαμβάνει μια ακόμη πρωτιά. Όχι τόσο... καλή βέβαια. Το "τριφύλλι" είναι η ομάδα που έχει χρεωθεί περισσότερα επιθετικά φάουλ από οποιαδήποτε άλλη, με 38 μέχρι στιγμής στην EuroLeague.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά στατιστική καταγραφή και τίποτα περισσότερο, αφού οι αριθμοί δεν εξετάζουν βασικά κομμάτια του παιχνιδιού, όπως ο τρόπος επίθεσης και η εκτέλεση. Υπάρχουν ομάδες που επιμένουν στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, κι άλλες που επενδύουν περισσότερο στο περιφερειακό σουτ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ