EUROLEAGUE

Οι τρεις "δυνάμεις" και η ομάδα-έκπληξη

Οι τρεις "δυνάμεις" και η ομάδα-έκπληξη

Η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει την Ζάλγκιρις (19:00) και η ΤΣΣΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) στους δύο ημιτελικούς του Final Four της EuroLeague (VIDEOS).

Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες μοιάζουν πια με θαμώνες στα Final Four της EuroLeague. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δίνει το "παρών" για 7η συνεχόμενη χρονιά, η Φενέρμπαχτσε για 4η στη σειρά και η Ρεάλ Μαδρίτης για 5η φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Η προσθήκη της Ζάλγκιρις, όμως, προσδίδει φρέσκο αέρα στο φετινό τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στην Stark Arena του Βελιγραδίου. Κι αυτό διότι η λιθουανική ομάδα επιστρέφει στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της EuroLeague για πρώτη φορά από το 1999 και δημιουργεί μία τετράδα που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν σε Final Four.

Η Ζάλγκιρις είναι κατά κάποιον τρόπο η πρωτάρα του φετινού τουρνουά, καθώς θα πάρει μέρος σε Final Four για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague (από το 2002 και ύστερα), μετά την πρόκριση εις βάρος του Ολυμπιακού στην προημιτελική σειρά των playoffs. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου Φενέρμπαχτσε, η οποία απέκλεισε στους “8” τη Μπασκόνια και θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει back-to-back τίτλους μετά τον Ολυμπιακό τη διετία 2012-2013. Πρόκειται για ένα “ζευγάρι” με ευδιάκριτο φαβορί (Φενέρμπαχτσε), αλλά και με όχι τόσο προβλέψιμο παρελθόν. Ο φιλοξενούμενος επικράτησε και στις δύο φετινές αναμετρήσεις τους.

ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ: Για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε ημιτελικό!

Ο “μεγάλος” ημιτελικός του Final Four θα διεξαχθεί το βράδυ (22:00). Πρόκειται φυσικά για την τιτανομαχία μεταξύ της Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ, δύο ομάδες που παρότι έχουν πάρει μέρος συνολικά σε 26 Final Four στο παρελθόν, έχουν συνυπάρξει μόνο σε τέσσερα από αυτά (1996, 2013, 2014, 2015) και δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ ξανά σε ημιτελικό! Θα συμβεί φέτος, πάντως, αφού η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ χρειάστηκαν τέσσερις αγώνες για να αποκλείσουν τη Χίμκι και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα στους “8”.

Πρόκειται για τις δύο καλύτερες επιθέσεις της κανονικής περιόδου, οι οποίες έχουν πάντως και τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις τέσσερις ομάδες του Final Four. Οι Ντε Κολό, Χάινς προέρχονται από τραυματισμό και ο Λέο Βέστερμαν είναι νοκ άουτ από την ΤΣΣΚΑ, την ώρα που ο Γιουλ απείχε 8,5 μήνες, ο Καμπάσο δεν είναι 100% έτοιμος και ο Κούζμιτς έχει τεθεί εκτός μάχης από την αρχή της χρονιάς στη Ρεάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final Four:

Παρασκευή 18 Μαΐου

(Ημιτελικοί)

19:00 Φενέρμπαχτσε-Ζάλγκιρις Κάουνας (διαιτητές: Ιερεθουέλο, Ράντοβιτς, Λάτισεβς)

22:00 ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ Μαδρίτης (διαιτητές: Λαμόνικα, Λοτερμόζερ, Μπολτάουζερ)

Κυριακή 20 Μαΐου

18:00 Αγώνας χάλκινου μεταλλίου

21:00 Τελικός

Δείτε τα trailers της EuroLeague για τους δύο αποψινούς ημιτελικούς:




Photo credits: AP Photo/Lefteris Pitarakis
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ