ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαδικασίες για το Φ. Α. και την καταγγελία κατά Γιαννακόπουλου

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΕΚΔΗΛΩΣΗ - GALA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΕΚΔΗΛΩΣΗ - GALA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ξεκαθαρίζει τις διαδικασίες που ακολουθεί η Ευρωλίγκα, μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, το Φύλλο Αγώνα και την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Δεν είναι δύσκολο να μπερδευτεί κανείς με όσα ακολούθησαν του αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού την περασμένη Παρασκευή. Ειδικά αν δεν είναι εξοικειωμένος με τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε ανάλογες περιπτώσεις. Τα βήματα, ωστόσο, είναι απλά και νομίζουμε ότι δεν γίνεται να παρερμηνευτούν.

Αυτή τη στιγμή ο Αθλητικός Δικαστής της Euroleague ασχολείται με το φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τους διαιτητές . Ταυτόχρονα τρέχει και η καταγγελία του Ολυμπιακού, κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που κατατέθηκε επισήμως στα υπόψη του CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Οι δυο υποθέσεις είναι σχετικές, αλλά και ''διαφορετικές'' ταυτόχρονα.

Η πρώτη έχει να κάνει με όσα σημείωσαν οι διαιτητές στο Φ. Α., για τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και στη διάρκεια του ημιχρόνου . Ο Αθλητικός Δικαστής επιλαμβάνεται της υπόθεσης και εξαρτάται αν θα θεωρήσει το γεγονός ήσσονος ή μείζονος σημασίας, επιβάλλοντας την ποινή που αντιστοιχεί. Θυμίζουμε ότι μιλάμε για '' φραστική επίθεση'' κατά των διαιτητών μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου.

Η καταγγελία του Ολυμπιακού έχει να κάνει με όσα μεταφέρθηκαν στα ΜΜΕ ως '' επίσημη γραμμή του Παναθηναϊκού'' μετά την ανάγνωση του Φύλλου Αγώνα. Ότι δηλαδή, ο Ολυμπιακός '' επιχείρησε να χρηματίσει'' δυο εκ των τριών ρέφερι του ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε την επαναφορά των ποινών που είχαν επιβληθεί πέρσι στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι οποίες είχαν τεθεί σε αναστολή, μετά τις επαφές Μπερτομέου - Γιαννακόπουλου το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός επικαλείται το άρθρο 8 των κανονισμών , περί αναστολής των ποινών, δικαίωμα που δίνεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ευρωλίγκας. Σύμφωνα με το άρθρο, η περίοδος αναστολής διαρκεί -το ανώτατο- τρία χρόνια, ενώ σημειώνεται ότι εφόσον διαπραχθεί άλλη παράβαση κατά την περίοδο της αναστολής, ο διευθύνων σύμβουλος (ο Μπερτομέου, δηλαδή) μπορεί να επαναφέρει την ποινή αλλά και να επιβάλλει πρόσθετη κύρωση.

Προφανώς η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον CEO της Euroleague, που είτε επαναφέρει, είτε αφήνει στο ψυγείο τις ποινές κατά του κ. Γιαννακόπουλου.

Επειδή έχει γίνει μια σχετική παρανόηση η Ευρωλίγκα δεν εξετάζει κάποια καταγγελία του Παναθηναϊκού, γιατί απλά οι «πράσινοι» δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Επίσης, αναμένονται και οι ενέργειες του Ολυμπιακού στην ελληνική δικαιοσύνη, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, την επομένη του αγώνα στο ΟΑΚΑ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ