EUROLEAGUE

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Η κανονική περίοδος αρχίζει σε EuroLeague, Basketball Champions League! Διαβάστε τι έχουν κάνει μέχρι τώρα οι αντίπαλοι των πέντε ελληνικών ομάδων.

Η ευρωπαϊκή σεζόν αρχίζει σήμερα για τις ελληνικές ομάδες. Η αρχή θα γίνει από το ΟΑΚΑ, εκεί όπου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί στις 19:30 την Εστουντιάντες, στην πρώτη από τις τρεις ελληνοϊσπανικές μάχες του προσεχούς τριημέρου. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ αυτή την εβδομάδα, αλλά και τι έκαναν στα εγχώρια πρωταθλήματά τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Μπασκόνια (Πέμπτη 12 Οκτωβρίου | Ηράκλειο | 21:00)

Δεν έχει ξεκινήσει καλά τη χρονιά η Μπασκόνια. Παρά το ποιοτικό ρόστερ της η ομάδα του Πάμπλο Πριτζιόνι μετράει δύο ήττες σε τρεις αγωνιστικές στη Liga Endesa, με πιο πρόσφατη αυτή που υπέστη το περασμένο Σάββατο από τη Γκραν Κανάρια με 100-82. Στα πρώτα τρία παιχνίδια της η Μπασκόνια δέχεται 87,7 πόντους κατά μέσο όρο και η άμυνα είναι προφανώς το μεγάλο πρόβλημά της. Συν τοις άλλοις, της λείπει ο Τζόρνταν ΜακΡέι, το σημαντικότερο καλοκαιρινό απόκτημα από την αμερικανική αγορά, ο οποίος είναι τραυματίας και θα απουσιάσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι πόντοι της Μπασκόνια κόντρα στη Γκραν Κανάρια: Σενγκέλια 21, Γκρέιντζερ 28, Χουέρτας 2, Ντιόπ 8, Τίμα 2 (αρχική πεντάδα) - Τζάνινγκ 8, Βόιτμαν 3, Μπομπουά 3, Ντελφίνο 3, Πουαριέ 1, Βιλντόζα 3, Μαρτίνεθ.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Μπαρτσελόνα (Παρασκευή 13 Οκτωβρίου | Βαρκελώνη | 21:00)

Αήττητη -και πρωτοπόρος- είναι η Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα μετά τη συμπλήρωση τριών αγωνιστικών. Μετά τη δύσκολη νίκη επί της Μπασκόνια στην πρεμιέρα και το αγχωτικό "διπλό" στο ντέρμπι της Καταλονίας με τη Μπανταλόνα, οι Καταλανοί έκαναν... σμπαράλια στην αδύναμη Μπούργος την περασμένη Κυριακή, συντρίβοντάς τη με 111-81. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο ευστόχησε στα 15 από τα 33 τρίποντα που επιχείρησε, μοίρασε 30 ασίστ και μάζεψε 14 ριμπάουντ παραπάνω, κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στο γήπεδο. Νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Τομά Ερτέλ, που αποτελεί ένα από τα μεγάλα επιθετικά "όπλα" της φετινής Μπάρτσα.

Οι πόντοι της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μπούργος: Ερτέλ 14 (10ασ.), Μερμάν 17 (5/8τρ.), Σεραφάν 11, Οριόλα 16 (6/6β., 5/5δ.), Χάνγκα 11 (αρχική πεντάδα) - Κόπονεν 8, Βεζένκοφ 7, Πρέσι 2, Ρίμπας 21 (5/6τρ.), Σάντερς 4, Ναβάρο 2, Γκαρθία 4.

Η αντίπαλος του Αρη

Ζιέλονα Γκόρα (Τετάρτη 11 Οκτωβρίου | Αλεξάνδρειο | 19:30)

Την πρώτη της ήττα στο πολωνικό πρωτάθλημα γνώρισε την Κυριακή η Ζιέλονα Γκόρα, έπειτα από δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η αυριανή αντίπαλος του Αρη ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Κινγκ Τσέτσιν με 74-62, παρά τις προσπάθειες του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και του Πσέμισλαβ Ζαμόσκι. Αυτοί οι δύο είναι και οι πιο σημαντικοί παίκτες της Ζιέλονα Γκόρα, στην οποία αγωνίζονται ακόμα οι διεθνείς Πολωνοί Λούκας Κόζαρεκ, Ανταμ Χρίτσανιουκ, καθώς και ο 35χρονος Τόμας Κελάτι, που πέρασε στο παρελθόν και από τον Ολυμπιακό.

Οι πόντοι της Ζιέλονα Γκόρα κόντρα στην Κινγκ Τσέτσιν: Ζαμόσκι 12 (7ρ.), Ντραγκίτσεβιτς 16 (8ρ.), Κόζαρεκ 7, Φλόρενς 6, Μόκρος 4 (αρχική πεντάδα) - Μάτσακ 5, Κελάτι 1, Χρίτσανιουκ 7, Μουρ 4.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Λούντβιχσμπουργκ (Τρίτη 10 Οκτωβρίου | Λούντβιχσμπουργκ | 20:00)

Από νωρίς έχει μπει στα βάσανα η Λούντβιχσμπουργκ. Η γερμανική ομάδα έχει δώσει ήδη έξι αγώνες στο Basketball Champions League, καθώς έχει πάρει μέρος σε όλες τις προκριματικές φάσεις, αριθμώντας ισάριθμες νίκες. Η ομάδα του Αμερικανού Τζον Πάτρικ έχει επίσης δύο νίκες στο γερμανικό πρωτάθλημα (με τελευταία αυτή επί της Φράπορτ Σκαϊλάινερς την Κυριακή με 79-62), παραμένοντας έτσι αήττητη από τις 19 Σεπτεμβρίου, όταν άρχισε γι' αυτήν η χρονιά, μέχρι σήμερα. Ο Ντουέιν Εβανς (15,2π.) είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της γερμανικής ομάδας, η οποία έχει πάντως μεγάλο rotation και διαθέτει επτά Αμερικανούς και έναν Καναδό! Από τους γηγενείς παίκτες ξεχωρίζει ο διεθνής σέντερ Γιοχάνες Τίμαν.

Οι πόντοι της Λούντβιχσμπουργκ κόντρα στην Φράπορτ Σκαϊλάινερς : Γουόκαπ 19 (6ρ., 5ασ.), Τζόνσον 15 (5ασ.), Τίμαν 13, ΜακΚρέι 12, Γουαλεσκόβσκι 5 (αρχική πεντάδα) - Γκέσκε 3, Κοχ 3, Πίτερ-ΜακΝίλι 3, Σίαρς 2, Εβανς 2, Κουκ 2.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση του ομίλου του ΠΑΟΚ

Η αντίπαλος της ΑΕΚ

Εστουντιάντες (Τρίτη 10 Οκτωβρίου | ΟΑΚΑ | 19:30)

Μπήκε στο Basketball Champions League μέσω της προκριματικής φάσης και προκρίθηκε αήττητη. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, πάντως, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά μέχρι στιγμής. Στους πρώτους δύο αγώνες της χρονιάς (με Μπασκόνια και Γκιπουζκόα κατά σειρά) γνώρισε ισάριθμες ήττες, με την τελευταία μάλιστα μέσα στο γήπεδό της με 75-92. Οι Λάντεσμπεργκ και Κουκ ήταν οι πρώτοι σκόρερς της ισπανικής ομάδας, η οποία γενικά δεν στηρίζεται σε Ισπανούς παίκτες (τρεις έχει όλους κι όλους στο ρόστερ της) και δεν μοιάζει ικανή να προχωρήσει πολύ στη διοργάνωση.

Οι πόντοι της Εστουντιάντες κόντρα στην Γκιπουζκόα : Λάντεσμπεργκ 14, Κουκ 13, Κάνερ-Μέντλι 6, Σούτον 2 (9ρ.), Τσβέτκοβιτς 6 (αρχική πεντάδα) - Πένα 5, Μπράουν 10, Βιθέδο 9, Χάκανσον 6, Μπριθουέλα 3, Αρτεάγκα 1, Σαβάνε.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση του ομίλου της ΑΕΚ

(photo credits: euroleague.net)

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ