EUROLEAGUE

Ο πρώτος Έλληνας κόουτς ο Μπαρτζώκας

Ο πρώτος Έλληνας κόουτς ο Μπαρτζώκας
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης Σπανούλης κατάκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του φάιναλ-φορ για τρίτη φορά, ισοφαρίζοντας τον Τόνι Κούκοτς.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα μετά τη νίκη του στον τελικό επί της Ρεάλ Μαδρίτης (100-88), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά τον τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Είχαν προηγηθεί δέκα αποτυχημένες προσπάθειες από τους Γιάννη Ιωαννίδη (6 φορές), Παναγιώτη Γιαννάκη (2 φορές), Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου (1 φορά) και Κώστα Πολίτη (1 φορά).

Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Σπανούλης κατέκτησε για τρίτη φορά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του φάιναλ-φορ φορ. Η πρώτη ήταν το 2009 στο φάιναλ-φορ του Βερολίνου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, η δεύτερη πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη (2012) και φέτος ήταν η τρίτη.

Με αυτόν τον τρόπο, ισοφάρισε τον Τόνι Κούκοτς, ο οποίος είχε κατακτήσει τον αντίστοιχο τίτλο το 1990 και 1991 με τη φανέλα της Γιουγκοπλάστικα, αλλά και το 1993 φορώντας τη φανέλα της Μπενετόν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ