EUROLEAGUE

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας τα έβαλε με τη EuroLeague

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας τα έβαλε με τη EuroLeague

Την αντίδρασή του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της EuroLeague εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας, που είπε ότι δεν θα υποστηρίζει τις γαλλικές ομάδες που θα αγωνίζονται στο εξής στο EuroCup.

Σφοδρή επίθεση στη EuroLeague, αλλά και στις γαλλικές ομάδες που επιλέγουν το EuroCup εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Ο Ζαν-Πιέρ Σιουτάτ δήλωσε στο bebasket.fr ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να υποστηρίζει μια διοργάνωση που έχει μοναδικό στόχο το κέρδος, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την προτίμησή του στον τρόπο λειτουργείας της FIBA.

" Η EuroLeague είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, όμως οι άνθρωποί της δεν σέβονται τίποτα. Για παράδειγμα, το κομμάτι το διαιτητών. Εμείς επενδύσαμε, η FIBA και η Γαλλική Ομοσπονδία δηλαδή, ώστε να έχουμε διαιτητές υψηλού επιπέδου. Τους έχουμε προσφέρει στη EuroLeague, όμως ποια είναι η δική τους συνεισφορά; Καμία. Το ίδιο συμβαίνει και με τους προπονητές και με τους παίκτες. Δεν παίρνεις τίποτα πίσω, όπως γίνεται στο ΝΒΑ με τα buyouts. Δεν βάζουν χρήματα. Πάντα βοηθούσαμε τις ομάδες που αγωνίζονταν στη EuroLeague με το πρόγραμμα στο πρωτάθλημα, τώρα όμως δεν πρόκειται να το κάνουμε με εκείνες που θα συμμετάσχουν στο EuroCup.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 8η ή τη 10η θέση και επέλεξαν το EuroCup, το έκαναν γιατί αυτό ήταν το όφελός τους, όμως δεν θα τις προστατεύσουμε. Είναι απόφαση της Λίγκας και αν υπάρξει ημερομηνία με δύο αγώνες, θα πρέπει να επιλέξουν τον έναν. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τις προστατεύουμε, διότι ο τρόπος λειτουργίας της EuroLeague υπάρχει μόνο για να προκύπτει κέρδος. Δεν σου προσφέρει τίποτα όταν κάνεις την επένδυσή σου" είπε ο Ζαν-Πιέρ Σιουτάτ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ