EUROLEAGUE

Ο Ντιλέινι "εκτέλεσε" την Ζαλγκίρις

Ο Ντιλέινι "εκτέλεσε" την Ζαλγκίρις

Σε ένα ματς που είχε εξέλιξη θρίλερ, το οποίο κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε τη Ζαλγκίρις με σκορ 74-76. Κορυφαίος ο Ντιλέινι (21π), ρεκόρ καριέρας με 22 πόντους από τον Βουγιούκα.

Για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Euroleague, σε ένα ματς που είχε εξέλιξη θρίλερ, η Λοκομοτίβ Κούμπαν νίκησε την Ζαλγκίρις με σκορ 74-76 μέσα στο Κάουνας. Πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα φιγουράρει στην κορυφή του γκρουπ με 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενος ο Ντιλέινι με 21 πόντους, έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση ο Βουγιούκας με 22 πόντους, ενώ ήταν εύστοχος στις κρίσιμες βολές στο τέλος ο Κλαβέρ, με τον Καλνιέτις στη συνέχεια να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή του παιχνιδιού.

Το ματς

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Βουγικούκα στο 6' να δίνει το προβάδισμα στη Ζαλγκίρις με 18-15, σε ένα παιχνίδι που είχε γρήγορο ρυθμό. Ο Έλληνας σέντερ ήταν εξαιρετικός, καθώς έφτασε τους 12 πόντους (5/6δ) σε έξι λεπτά, με τις δύο ομάδες να δίνουν βαρύτητα στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ της περιόδου να εκτοξευθεί στα ύψη, βρίσκοντας τους Λιθουανούς στο +4 (31-27) απέναντι στη Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Στη δεύτερη περίοδο, η Κούμπαν με ένα σερί 7-0, από το 31-34 βρέθηκε στο 38-34 στο 14' με τον Φεσένκο, με τους Ρώσους, πλέον, να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μπροστάρης στη προσπάθεια ο δραστήριος Ντιλέινι που έφτασε τους 11 πόντους στο ματς, ο οποίος και διαμόρφωσε το 38-43 στο 19', μετρώντας 13 πόντους στο ματς. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 40-43, έχοντας βελτιώσει την άμυνα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο (9-16).

Στη τρίτη περίοδο, ο Κλαβέρ με τρίποντο πήγε στο +6 (42-48) την ομάδα του, με τον Φεσένκο στη συνέχεια να παίρνει το... όπλο του και με σερί πόντους έφερε την Κούμπαν στο +9 (51-60) στο 28'. Το δεκάλεπτο βρήκε τους Ρώσους να προηγούνται με σκορ 57-60, με τους Λιθουανούς να μαζεύουν την διαφορά στο τέλος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, Ο Γιανκούνας με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (60-60), με την Ζαλγκίρις να μετράει ένα σερί 9-0. Ακολούθως η Κούμπαν μέτρησε ένα επί μέρους σκορ 9-2 και με αυτόν τον τρόπο προηγήθηκε με σκορ 64-71 στο 35', με τους Ρώσους να συνεχίζουν να έχουν το προβάδισμα στο σκορ (67-74 στο 37'), έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ντιλέινι (21π). Στο τελευταίο λεπτό το ματς ήταν ντέρμπι, με τον Βουγιούκα να φέρνει το ματς στα ίσα (74-74) στα 12'' πριν το τέλος, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στη Euroleague με 22 πόντους. Στα 11'' πριν το τέλος ο Κλαβέρ έβαλε τις βολές, με τον Καλνιέτις στο τέλος να αστοχεί στο σουτ νίκης που δοκίμασε, με την Λοκομοτίβ Κούμπαν να κερδίζει την Ζαλγκίρις με σκορ 74-76

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ