EUROLEAGUE

Ο Ντάνιελ Χάκετ γυρίζει σπίτι του...

Ο Ντάνιελ Χάκετ γυρίζει σπίτι του...
BROSE BAMBERG

Ο Ντάνιελ Χάκετ επιστρέφει στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και το Sport24.gr σκιαγραφεί το προφίλ του 30χρονου γκαρντ, ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός στην 25 "στροφή" της EuroLeague φιλοξενεί την Μπάμπεργκ (21:00, LIVE blog από το Sport24.gr) και ο Ντάνιελ Χάκετ αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς θα επιστρέψει για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος της τέως ομάδας του. Το "Ντάνιελ Χάκετ οέ οέ οέ" θα ακουστεί και πάλι στο φαληρικό στάδιο, καθώς ο Ιταλοαμερικανός ήταν και είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας στο ΣΕΦ και το Sport24.gr περνάει τον εκρηκτικό γκαρντ από... τομογράφο.

Το ταμπεραμέντο, το στυλ και η δέσμευση του Ντάνιελ Χάκετ στον Ολυμπιακό αποτελούν μερικούς από τους λόγους για τους οποίους ο νυν άσος της Μπάμπεργκ έχει περίοπτη θέση στην καρδιά των φίλων του "ερυθρόλευκων", ενώ αμφίδρομα είναι και τα δικά του αισθήματα. Τα στοιχεία αυτά που διακρίνουν τον χαρακτήρα του νυν γκαρντ της Μπάμπεργκ δεν... δημιουργήθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη και για να εντρυφήσουμε στην περίπτωση του πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω του.

ΤO ΠΕΖΑΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΦΟΝΣΟ ΦΟΡΝΤ

Ο Ντάνιελ Χάκετ γεννήθηκε στο Φορλί, αλλά γρήγορα μετακόμισε στο Πεζάρο. Αγάπησε την πόλη και την ομάδα της, την Σκαβολίνι, της οποίας την διετία 2010-12 φόρεσε την φανέλα της, ενώ με τα χρώματά της είχε αγωνιστεί και το είδωλό του, ο αδικοχαμένος Αλφόνσο Φορντ (2003-04). Με αυτό τον τρόπο άρχισαν να δημιουργούνται - χωρίς να το ξέρει καμία από τις δύο πλευρές τότε - οι πρώτοι δεσμοί... αίματος μεταξύ του Ντάνιελ Χάκετ και του Ολυμπιακού.

Ο Ντάνιελ Χάκετ γυρίζει σπίτι του...
OLYMPIACOS BC

"Έχοντας παίξει και στη Σκαβολίνι Πέζαρο, αλλά και τώρα στον Ολυμπιακό, έχω διαπιστώσει πως το χρώμα της ζωής μου είναι το κόκκινο. Κόκκινο ήταν και αυτό που πρόδωσε τον Αλφόνσο. Το αίμα. Το ίδιο του το αίμα. Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι να αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό σε ένα φιλικό στην Ιταλία κόντρα στη Σκαβολίνι Πέζαρο. Είμαι σίγουρος πως σε εκείνο το ματς, η μπάλα στο τζάμπολ θα φτάσει ως τον ουρανό. Έτσι, για να την ακουμπήσει και ο Αλφόνσο", είχε δηλώσει ο αριστερόχειρας γκαρντ σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Ο Ντάνιελ Χάκετ δεν πρόλαβε να δει τον Αλφόνσο Φορντ να αγωνίζεται με την φανέλα της πόλης του, καθώς το καλοκαίρι του 2003 οι γονείς του, Ρούντι και Κάτια αποφάσισαν λόγω της... άγριας εφηβείας του να τον στείλουν στις ΗΠΑ, όπου κι έβαλε τις βάσεις της για τη μετέπειτα καριέρα του. Ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ, ο οποίος είχε το μπάσκετ στο DNA του, καθώς ο πατέρας του ήταν μπασκετμπολίστας, άλλαξε... φιλοσοφία και ηρέμησε. Η Καλιφόρνια έγινε το δεύτερο σπίτι του μετά το Πεζάρο. Το St. John Bosco High School τον βοήθησε να μπει σε... πρόγραμμα, καθώς το καθολικό σχολείο είχε συγκεκριμένους κανόνες που ο Χάκετ έπρεπε να ακολουθεί κι εν συνεχεία επέλεξε να φοιτήσει στο University of Southern California. O Ντάνιελ Χάκετ μάλιστα την σεζόν 2008-09 στην αναμέτρηση των Trojans με το South Carolina έκανε το πρώτο τριπλ νταμπλ στην ιστορία του USC με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αλλά το καλοκαίρι δεν επιλέχθηκε στην διαδικασία του ντραφτ και επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπενετόν Τρεβίζο, με τα χρώματα της οποίας άρχισε την επαγγελματική του καριέρα.

Ο Ντάνιελ Χάκετ γυρίζει σπίτι του...
AP PHOTO/MATT SAYLES

Photo Credits: AP Photo/Matt Sayles

Ο ΜΠΑΝΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΠΕΖΑΡΟ ΚΑΙ ΣΙΕΝΑ

Ακολούθησε η επιστροφή του στο Πεζάρο (2010-12) για λογαριασμό της Σκαβολίνι, ενώ το καλοκαίρι του 2012 ο νυν προπονητής του στην Μπάμπεργκ, Λούκα Μπάνκι τού έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο με την Σιένα. Ο Ντάνιελ Χάκετ και ο Μπόμπι Μπράουν αποτέλεσαν τους ηγέτες της Σιένα, ενώ στην πόλη της Τοσκάνης ο νυν άσος της Μπάμπεργκ βρήκε ακόμα ένα σπιτικό. Η Σιένα την σεζόν 2012-13 έκανε το νταμπλ στην Ιταλία, αλλά τα οικονομικά της προβλήματα είχαν αρχίσει να διαφαίνονται. Αποτέλεσμα αυτών ήταν τον Δεκέμβριο του 2013 ο Ντάνιελ Χάκετ να πωληθεί στην Αρμάνι. Ο Χάκετ στη Μιλάνο συνάντησε και πάλι τον κόουτς Μπάνκι, ο οποίος τον στήριξε σε δύσκολες στιγμές, όπως ήταν η τιμωρία του από την ομοσπονδία εξαιτίας της αποχώρησης του - ο ίδιος υποστήριζε πως ήταν τραυματίας - από την προετοιμασία της εθνικής Ιταλίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ το 2015.

Ο Χάκετ με την Αρμάνι κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, αλλά το Μιλάνο δεν του... ταίριαζε παρά το γεγονός πως εκεί είχε την ευκαιρία να αρχίσει να εντρυφήσει στη θέση του playmaker. Το Μιλάνο, όσο ωραίο και φανταχτερό και αν είναι, δεν ήταν ούτε Πεζάρο, ούτε Σιένα για τον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος το 2015 ύστερα από 7 χρόνια στην Ιταλία μετακόμισε στον Πειραιά...

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ντάνιελ Χάκετ το καλοκαίρι του 2015 έπιασε λιμάνι και η υπογραφή του στον Ολυμπιακό προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, καθώς πίστευαν πως δεν θα ταιριάξει με την φιλοσοφία των "ερυθρολεύκων". Αυτό, όμως, δεν συνέβη, καθώς το "εγώ" του παίκτη μπήκε κάτω από το "εμείς" της ομάδας και η αλήθεια είναι πως οι δύο πλευρές γνώριζαν πως αυτό θα συνέβαινε. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Χρήστος Σταυρόπουλος και ο Ντάνιελ Χάκετ σε συνάντηση που είχαν στο Λας Βέγκας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούσαν την συνεργασία τους. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέλυσε ακριβώς τον ρόλο και το τι ζητούσε από τον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος αποδέχθηκε την προσφορά του Ολυμπιακού και άρχισε την "ερυθρόλευκη" περιπέτειά του.

Ο Ντάνιελ Χάκετ ερχόταν από τον πάγκο, αλλά με το ταμπεραμέντο, τον τρόπο παιχνιδιού και την αφοσίωσή του στο πλάνο της ομάδας του "δέθηκε" γρήγορα με αυτήν κι έγινε ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά της κερκίδας. Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην EuroLeague της σεζόν 2015-16 διεκόπη πρόωρα στον Όμιλο του... θανάτου του Top 16, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν το πρωτάθλημα έπειτα από μία επική σειρά τελικών με τον Παναθηναϊκό που κρίθηκε με τα μεγάλα σουτ του Βασίλη Σπανούλη.

" Μας πήγες στην γη της επαγγελίας. Τι καταπληκτική εμφάνιση και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ. Μας οδήγησες στο μεγαλείο. Σε ευχαριστούμε Kill Bill. Είσαι ο αρχηγός μας", είχε ποστάρει εκείνες τις μέρες ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος παρότι είχε μόλις ολοκληρώσει την πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό γνώριζε πως στην Ελλάδα είχε βρει ακόμα ένα... σπιτικό.

Ο Ντάνιελ Χάκετ γυρίζει σπίτι του...
EUROKINISSI

Σε αυτό το γεγονός πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο ερχομός της κόρης του. Η μικρή Βικτόρια - που αποτελεί την πιο μεγάλη... νίκη του Ντάνιελ Χάκετ και της συντρόφου του, Ελίζα - ήρθε στον κόσμο τον Οκτώβριο του 2016, αλλά δύο μήνες μετά η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Ντάνιελ Χακετ. Ο Ολυμπιακός στις 9 Δεκεμβρίου του 2016 έκανε... πάρτι απέναντι στην Ούνικς Καζάν, αλλά η θέληση του Ντάνιελ Χάκετ να παίξει άμυνα στο "κόκκινο" ως το τέλος του αγώνα στον Κιθ Λάνγκφορντ, είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του που χάλασε την γιορτή. Ο εκρηκτικός γκαρντ υπέστη απόσπαση του τένοντα του δικεφάλου μηριαίου και του ημιτενοντώδους από το ισχιακό κύρτωμα και χρειάσθηκε να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει στα... πιτς ως το τέλος της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν έβαλε ένα... στοίχημα με τον Πάτρικ Γιανγκ, το οποίο έχασε, καθώς ο άτυχος Αμερικανός σέντερ δεν βρήκε τον καλό του εαυτό και αυτό το γεγονός, όπως και η απώλεια του τίτλου της Stoiximan.gr Basket League στην Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα μαζί του να αποχωρήσουν από το λιμάνι ο Ντάνιελ Χάκετ και ο Ματ Λοτζέσκι. Οι "ερυθρόλευκοι" όσον αφορά τους Λοτζέσκι και Γιανγκ δικαιώθηκαν για την απόφασή τους, αλλά η περίπτωση του Χάκετ είναι διαφορετική.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Ο αριστορόχειρας γκαρντ υπέγραψε στην Μπάμπεργκ και μέχρι στιγμής πραγματοποιεί μία γεμάτη σεζόν δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και του στέρησε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Final Four της EuroLeague. Ο Χάκετ, o οποίος προέρχεται από την καλύτερη επιθετική επίδοση της καριέρας του , έχει παίξει στα 14 από τα 22 παιχνίδια (μ.ο. 9,1π., 4,1ρ., 3,9ασ., 0,6κλ., 1,3λ.) στο γερμανικό πρωτάθλημα και έχει μετρήσει 21 συμμετοχές στη φετινή EuroLeague (μ.ο. 9,1π., 2,8ρ., 3,4ασ., 0,3κλ., 1,5λ.), ενώ στο ματς του α' γύρου ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του ( 13π., 5/9δ., 0/1τρ., 3/5β., 6ρ., 2ασ., 1 κλ., 2 λ.).

Ο Ντάνιελ Χάκετ γυρίζει σπίτι του...
ΕUROKINISSI

Ο Ντάνιελ Χάκετ έχει αγαπήσει τον Ολυμπιακό και δεν το κρύβει κι έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για να τον αντιμετωπίσει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του. Ο έμπειρος γκαρντ με το μεσογειακό ταμπεραμέντο, ως σωστός επαγγελματίας, θα παραμερίσει για 40' τα αισθήματά του, αλλά είναι σίγουρο πως δεν θα μείνει ασυγκίνητος από την υποδοχή που του ετοιμάζεται, καθώς οι φίλοι του Ολυμπιακού γνωρίζουν πως στο ΣΕΦ επιστρέφει ένα δικό τους παιδί...

Photo Credits: Brose Bamberg, Olympiacos BC, AP Photo/Matt Sayles, Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ