EUROLEAGUE

Ο Φελντέιν έχει πάρει φωτιά!

Ο Φελντέιν έχει πάρει φωτιά!
EUROLEAGUE

Ο Τζέιμς Φελντέιν κάνει απίστευτα πράγματα τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα τα... όργια κόντρα στην Βαλένθια. Οι τελευταίες εμφανίσεις του όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κορύφωση μίας εξαιρετικής σεζόν.

Ο Τζέιμς Φελντέιν ήρθε στον Παναθηναϊκό με τη φήμη το εξαιρετικού σουτέρ το 2015. Εν μέρη το επιβεβαίωσε αυτό, ειδικά την πρώτη του σεζόν στην ομάδα. Στον Ερυθρό Αστέρα ωστόσο ο Δομινικανός γκαρντ δείχνει μία άλλη πλευρά του εαυτού του: Αυτή του σκόρερ και δημιουργού.

Στην διετία που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς Φελντέιν δεν ξεπέρασε ποτέ το φράγμα των 25 πόντων σε έναν αγώνα. Στους τελευταίους τρεις αγώνες του Ερυθρού Αστέρα σε Αδριατική Λίγκα και EuroLeague έχει... 26 πόντους μέσο όρο (!) όσους σημείωσε και χθες κόντρα στην Βαλένθια .

Ο Φελντέιν μοιάζει με άλλον παίκτη στον Ερυθρό Αστέρα. Η αυτοπεποίθησή του δεν κλονίζεται έπειτα από ένα-δύο χαμένα σουτ. Η ικανότητά του στην δημιουργία είναι εντυπωσιακή. Το γεγονός ότι του αρέσει να αναλαμβάνει ευθύνες προκαλεί εντύπωση. Αυτό βέβαια δεν θα έπρεπε να προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση.

Ένας εκ των ηγετών του Ερυθρού Αστέρα

Ο Φελντέιν έχει πάρει φωτιά!
EUROKINISSI


Την φετινή σεζόν ο Φελντέιν είναι ένας από τους καλύτερους σούτινγκ γκαρντ στην EuroLeague. Παίζοντας στο πλευρό του Ρότσεστι ο Δομινικανός γκαρντ δεν έχει μόνο εκτελεστικό ρόλο, αλλά και δημιουργικό. Πολλές φορές ο Ερυθρός Αστέρας “τρέχει” την επίθεσή του μέσω αυτού, είτε με Πικ εν Ρολ είτε με Hand-off σετς, όπου του δίνει το δικαίωμα να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από τον προσωπικό του αντίπαλο πριν εκτελέσει. Και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Την φετινή σεζόν ο Φελντέιν έχει 13 πόντους, 1.8 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο με 39.6% στα τρίποντα σε 27 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague και 15.7 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 40.7% στα τρίποντα σε 27 λεπτά συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα! Για να γίνει μία σύγκριση του πόσο βελτιωμένος είναι, αρκεί να αναφερθεί ότι πέρυσι με την φανέλα του Παναθηναϊκού είχε 6.7 πόντους, 1.1 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο με 37.8% στα τρίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Ο Φελντέιν έχει την εμπιστοσύνη της ομάδας του και των συμπαικτών του και το... απολαμβάνει. Κάνει πράγματα που δεν τον είχαμε δει να κάνει στην Ελλάδα παρά ελάχιστες φορές. Βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, δεν φοβάται. Αισθάνεται καλά και φαίνεται. Και ο Ερυθρός Αστέρας νιώθει τρομερά δικαιωμένος για την επιλογή του.

Έχοντας έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο

Ο Φελντέιν έχει πάρει φωτιά!
EUROLEAGUE


Η απόδοση ενός παίκτη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το περιβάλλον και τους συμπαίκτες, μέχρι τον ρόλο του σε μία ομάδα. Ο Φελντέιν ήρθε ως... συμπλήρωμα την σεζόν 2015/16 στον Παναθηναϊκό, έχοντας παρόλα αυτά μία εξαιρετική πρώτη χρονιά. Πέρυσι ωστόσο έκανε ένα βήμα πίσω. Και υπήρχε λόγος για αυτό.

Παίζοντας σε μία ομάδα που είχε τρεις περιφερειακούς με δυνατή προσωπικότητα που ήθελαν την μπάλα στα χέρια τους για να είναι αποδοτικοί (Καλάθης, Τζέιμς, Παππάς) δεν υπήρχε στον Παναθηναϊκό η πολυτέλεια να δοθεί μεγάλος ρόλος στον Φελντέιν. Κάποιος έπρεπε να μπει στην... άκρη. Αυτός ο “κάποιος” λοιπόν ήταν ο Φελντέιν, τόσο λόγω ονόματος, όσο και λόγω χαρακτήρα. Στον Ερυθρό Αστέρα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Στον Παναθηναϊκό ο Φελντέιν ήταν ένας από τους 7 ξένους της ομάδας. Ήταν αναλώσιμος. Στον Ερυθρό Αστέρα όμως είναι ένας από τους τρεις (και σύντομα τέσσερις μετά την έλευση του Ντίλαν Ένις) ξένους της ομάδας. Οι Σέρβοι απαιτούν από αυτόν να κάνει την διαφορά. Για αυτό τον πληρώνουν εξάλλου. Και για αυτό του έχουν δώσει τέτοια ελευθερία κινήσεων, ζητώντας του να δημιουργήσει και να εκτελέσει. Κάτι που – για όποιον δεν το θυμάται – του είχε ζητήσει κάποια στιγμή να το κάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης την σεζόν 2015/16 με θετικά αποτελέσματα.

Ο Φελντέιν δεν επρόκειτο ποτέ να έχει στον Παναθηναϊκό τον ρόλο που έχει στον Ερυθρό Αστέρα. Σε μία ομάδα του επιπέδου των “πράσινων” θα ήταν πάντα ρολίστας και όχι σταρ. Το αν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του ή όχι την περασμένη διετία είναι μία άλλη ιστορία. Αυτό που δεν μπορεί ωστόσο να αμφισβητηθεί είναι πως πρόκειται για έναν καλό παίκτη. Και οι φετινές του εμφανίσεις το αποδεικνύουν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ