EUROLEAGUE

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις είναι ο πιο ελκυστικός σέντερ της EuroLeague

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ARMANI MILANO / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν βρίσκεται στο επίπεδο του Μιλουτίνοβ και του Ταβάρες, όμως ο Αρτούρας Γκουντάιτις είναι στα 26 του ίσως ο πιο ελκυστικός σέντερ της EuroLeague. Διαβάστε γιατί ο Λιθουανός κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Στα 26 του χρόνια, λίγους μήνες πριν γιορτάσει τα 27α γενέθλιά του, ο Αρτούρας Γκουντάιτις πλησιάζει την πιο παραγωγική του ηλικία. Μετά από μια καταπληκτική σεζόν 2018/19 στην οποία είχε 12.5 πόντους από 64% στο δίποντο και 81% στις βολές, 7.1 ριμπάουντ και 18.7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 23:48 συμμετοχής, ο Λιθουανός σέντερ ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών και χειρουργεία, με αποτέλεσμα να κάνει αρκετά βήματα προς τα πίσω.

Την περίοδο 2019/20 δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός (7.3 πόντοι από 50% στο δίποντο και 75% στις βολές, με 4.4 ριμπάουντ και 10.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 16:53 συμμετοχής), ωστόσο η αλήθεια είναι ότι είχε χάσει αρκετό έδαφος και είχε παγιδευθεί ανάμεσα στους Κέιλεμπ Ταρζούσκι και Λουίς Σκόλα.

Τώρα, λίγο πριν μπει το καλοκαίρι, ο Γκουντάιτις φαίνεται πως ψάχνει μια αλλαγή στη ζωή και την καριέρα του, ίσως γι' αυτό να προκύπτει και η πληροφορία του συμπατριώτη του δημοσιογράφου, Ντονάτας Ουρμπόνας, πως ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να τον αποκτήσουν χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν ένα καράβι χρήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ουρμπόνας, ο Γκουντάιτις μπορεί να αποχωρήσει από την Αρμάνι Μιλάνο σε περίπτωση που οι Ιταλοί πάρουν ένα μικρό ποσό που θα καλύπτει το buyout του. Με δεδομένο ότι στην αγορά δεν θα υπάρχουν πολλοί πραγματικά καλοί σέντερ και με επίσης δεδομένο ότι ο 26χρονος ψηλός έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν, η περίπτωσή του μοιάζει πολύ ελκυστική για ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Ο Γκουντάιτις είναι παίκτης που μπορεί να λειτουργήσει και ως βασικός, αλλά και ως αναπληρωματικός για να προσφέρει instant scoring, είναι τρομερός ριμπάουντερ, χρησιμοποιεί το κορμί του με εξαιρετικό τρόπο στο low-post, είναι αξιόπιστος από τη γραμμή των βολών και βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία ώστε κάποια ομάδα να επενδύσει στο πληθωρικό του ταλέντο για αρκετά χρόνια. Μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι επόμενοι "μνηστήρες" και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το κασέ του Λιθουανού σέντερ.



TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ