EUROLEAGUE

Ντε Κολό και Κουρμπάνοφ "έσωσαν" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ντε Κολό και Κουρμπάνοφ "έσωσαν" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Εν αντιθέσει με όσα είδαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια, αυτή τη φορά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ για να επικρατήσει της Μπάμπεργκ (83-77). Πάντα με τη βοήθεια των Νάντο Ντε Κολό και Νικίτα Κουρμπάνοφ, με τον δεύτερο να σκοράρει πέντε σερί πόντους σε κρίσιμο σημείο.

Η Μπάμπεργκ αποδείχθηκε πολύ πιο απαιτητικός αντίπαλος απ ότι ενδεχομένως να περίμενε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε μεν τη νίκη (83-77), αλλά χρειάστηκε να παίξει όντας στο "κόκκινο" μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Νάντο Ντε Κολό ήταν αυτός που ηγήθηκε για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα, πριν φτάσουμε στους πέντε συνεχόμενους πόντους του Νικίτα Κουρμπάνοφ, πάνω στο σημείο που η Μπάμπεργκ είχε ανατρέψει το σκορ.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν ήταν το αναμενόμενο, ή καλύτερα όχι αυτό που είχαμε δει στα δύο πρώτα παιχνίδια της Euroleague. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο δύο παράγοντες. Η αστοχία από την περιφέρεια (2/10 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο), όσο και η άμυνα των παικτών της Μπάμπεργκ, που προστάτευαν με συνέπεια το καλάθι της ομάδας τους.

Με τον Νάντο Ντε Κολό να αναλαμβάνει δράση και να αποτελεί το alter ego του Άαρον Τζάκσον, η "ομάδα του στρατού" διατήρησε τα ηνία του σκορ, ακόμη κι όταν οι φιλοξενούμενοι απείλησαν (19-18 στο 13') με ανατροπή. Βλέπετε, ακολούθησε το 10-0 σερί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να φτάσουμε στο +11 (29-18) του 17ου λεπτού, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι έδειχναν να το... χάνουν.

Το γεγονός πάντως πως πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά να είναι σε μονοψήφια επίπεδα (37-28) ήταν ένα από τα θετικά της αναμέτρησης, την ώρα που ο Νάντο Ντε Κολό αποτελούσε άλυτο πρόβλημα για τη γερμανική άμυνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε τάσεις να "καθαρίσει" το παιχνίδι, με το +13 (58-41) του 28ου λεπτού να έρχεται -ξανά- δια χειρός Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος σε εκείνο το σημείο είχε ήδη 6/9 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 7/8 βολές. Παρά την πίεση που υπήρχε από τη ρωσική ομάδα όμως, το παιχνίδι δεν τελείωσε εκεί. Αντίθετα, η Μπάμπεργκ έκανε την ανατροπή!

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι βρήκε ρυθμό στην επίθεση, με τους περιφερειακούς να αναλαμβάνουν δράση και τον Μπράντλεϊ Ουάναμέικερ να είναι αυτός που έδινε το σύνθημα της ανατροπής. Με δικό του καλάθι άλλωστε, οι Γερμανοί πήραν τα ηνία στο σκορ (686-9) με 3'59'' να μένουν στον αγώνα, πριν έρθει η αντίδραση από την απέναντι πλευρά. Κι όχι από κάποιον πολυδιαφημισμένο παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά από τον Νικίτα Κουρμπάνοφ, ο οποίος πέτυχε πέντε σερί πόντους, για να "υπογράψει" το +4 (76-72) με 1'53'' για το τέλος.

Κι αυτό ήταν, αφού η Μπάμπεργκ δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα πλέον να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Αντίθετα, το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας (83-77).

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 37-28, 58-49, 83-77.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ