EUROLEAGUE

Νίκη-βάλσαμο για τη Μπαρτσελόνα

Νίκη-βάλσαμο για τη Μπαρτσελόνα

Ανώτερη για τρεις περιόδους, η Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα επικράτησε εύκολα της Ούνικς (70-62) που πήγε στη Βαρκελώνη χωρίς τον Κιθ Λάνγκφορντ.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Τη δέκατη νίκη της σε 25 αγώνες της φετινής σεζόν πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε (70-62) της Ούνικς Καζάν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ανώτερη για τρεις περιόδους, εκμεταλλεύθηκε την απουσία του Κιθ Λάνγκφορντ και διασκέδασε τις εντυπώσεις από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα που είχαν απογοητεύσει παίκτες, παράγοντες και οπαδούς. Κορυφαίος των "μπλαουγκράνα" ο Στράτος Περπέρογλου, θετικός και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Παραμένει στον πάτο της κατάταξης η ομάδα του Πασούτιν, μαζί με την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο MVP

Ο Στράτος Περπέρογλου τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους (4/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής. Ήταν εξαιρετικός, είχε πείσμα, βγήκε μπροστά και ηγήθηκε της Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 12 κλεψίματα της Μπαρτσελόνα συνιστούν ρεκόρ ομάδας τη φετινή σεζόν. Εκτός αυτού, δείχνουν το πάθος και το πείσμα που είχαν οι παίκτες της για να κερδίσουν την Ούνικς και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα (αγωνιστικά και πνευματικά) των τελευταίων εβδομάδων. Από την άλλη, μόνο ο Πάβελ Αντίποφ (12 με 4/5 τρίποντα) και ο Κίνο Κολόμ (10 με 3/8 σουτ) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο πάθος των γηπεδούχων, στην αποφασιστικότητά τους στο δεύτερο μέρος, αλλά και στην απουσία του Κιθ Λάνγκφορντ. Οι Ρώσοι δεν μπορούσαν χωρίς τον ηγέτη τους να αντέξουν μέχρι το τέλος, έκαναν κακή εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν διεκδίκησαν τη νίκη που θα άφηνε μόνη τελευταία την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Λάνγκφορντ εκτός αγώνα, θα περίμενε κανείς πως η Ούνικς θα χάσει τη δύναμή της. Και όμως, η ομάδα του Καζάν άντεξε στον γρήγορο ρυθμό που έδωσε η Μπαρτσελόνα στην πρώτη περίοδο (24-20), πριν ρίξει το τέμπο στη δεύτερη. Όχι μόνο την κέρδισε με επί μέρους σκορ 12-14, αλλά έμεινε και κοντά (36-34) στο ημίχρονο με τη μπάλα να μοιράζεται και τους Παραχούσκι - Κολόν να έχουν πάρει από πέντε προσπάθειες. Την ίδια ώρα, ο Στράτος Περπέρογλου ήταν με 8 πόντους ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Καταλανοί πάτησαν το γκάζι. Έχτισαν μια διαφορά, έκλεισαν την περίοδο στο +11 (55-44) και με τρίποντο του Έρικσον στην έναρξη της τέταρτης βρέθηκαν και στο +14 (58-44). Η Ούνικς δεν είχε δυνάμεις, δεν είχε τον παίκτη που θα την σηκώσει στις πλάτες του και έπεσε σε μια τρύπα από την οποία δεν μπορούσε να βγει. Και δεν βγήκε, με τη Μπαρτσελόνα να κρατά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και να παίρνει τη νίκη με άνεση. Μένει να δούμε αν από αυτό το ματς θα ξεκινήσει και ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 36-34, 55-44, 70-62

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ