EUROLEAGUE

Με Μπουρούση στην παράταση η Λαμποράλ Κούτσα

Με Μπουρούση στην παράταση η Λαμποράλ Κούτσα

Η Αναντολού Εφές οδήγησε την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα στην παράταση (με καλάθι του Ντέρικ Μπράουν), αλλά οι Βάσκοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος (92-90), πετυχαίνοντας την τρίτη σερί νίκη τους. Τρομερή εμφάνιση από τον Γιάννη Μπουρούση μετά την ανάπαυλα!

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη πέτυχε η Λαμποράλ Κούτσα, η οποία πρόσθεσε στη λίστα των... θυμάτων της την Αναντολού Εφές. Τι κι αν οι φιλοξενούμενοι οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση με buzzer beater του Ντέρικ Μπράουν; Η νίκη κατέληξε στην πλευρά των γηπεδούχων, αφού η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση ήταν καθοριστική. Ο Έλληνας σέντερ σημείωσε όλους τους πόντους του (18) μετά την ανάπαυλα, ενώ ήταν αυτός που πήρε το καθοριστικό αμυντικό ριμπάουντ στο φινάλε της παράτασης, μετά το άστοχο τρίποντο του Τσεντί Οσμάν.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Η αστοχία ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Λαμποράλ Κούτσα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τη βρήκε να ακολουθεί διαρκώς την Αναντολού Εφές. Το -5 (28-33) του ημιχρόνου πάντως μπορεί να θεωρηθεί και ως... καλή διαφορά για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, από τη στιγμή που οι παίκτες του είχαν μόλις 1/15 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς "ακουμπούσε" την μπάλα κοντά στο καλάθι, εκεί όπου ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν εξαιρετικός.

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού κυριάρχησε στη ρακέτα, αποτελώντας τη βασική επιθετική απειλή για την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Βλέπετε, πέραν όλων των άλλων, υπήρχε κι ο Τομά Ερτέλ για να εγγυηθεί πως η Αναντολού Εφές θα μπει στην τελική ευθεία του αγώνα έχοντας το πάνω χέρι (52-57 στο 30').

Πάνω στο σημείο που άρχισαν τα δύσκολα όμως, ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε "παρών" (σ.σ.: ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο). Ο διεθνής σέντερ σημείωσε καθοριστικά καλάθια στο τέταρτο δεκάλεπτο, όντας ο βασικός λόγος που η Λαμποράλ Κούτσα μετέτρεψε το -6 (67-73) του 36ου λεπτού σε +3 (79-76) με 19'' να μένουν στο παιχνίδι. Ο Φαμπιάν Κοζέρ έδωσε "αέρα" δύο πόντων στους γηπεδούχους (81-79) με 10'' για το τέλος, αλλά ο Ντέρικ Μπράουν σκόραρε στην εκπνοή, για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, με την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς να μπαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα έχοντας προβάδισμα δύο πόντων (92-90 στα 42''). Ο Μάικ Τζέιμς αστόχησε σε σουτ δύο πόντων με 22'' να απομένουν, αλλά η τελευταία επίθεση της τουρκικής ομάδας ήταν... "πλημμύρα". Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν διστακτικοί υποχρεώνοντας τον Τσεντί Οσμάν να σουτάρει υπό ασφυκτική πίεση, δίχως αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν στο κατάλληλο σημείο, πήρε το ριμπάουντ και έβαλε τέλος στον αγώνα, δίνοντας στους Βάσκους την τρίτη σερί νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 28-33, 52-57, 81-81κ.α., 92-90.

Τα στατιστικά του αγώνα

Το καλάθι του Ντέρικ Μπράουν που οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ