EUROLEAGUE

Νίκη-μισή πρόκριση για Νταρουσάφακα

Νίκη-μισή πρόκριση για Νταρουσάφακα

Σε ένα παιχνίδι που για τριάντα λεπτά ήταν ντέρμπι η Νταρουσάφακα "πάτησε" γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε τη νίκη με 63-57 απέναντι στην Μάλαγα. Αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τους Τούρκους

Αν και "σταχτοπούτα" η Νταρουσάφακα είναι έτοιμη να γράψει ιστορία, καθώς μετά τη σημερινή της νίκη με 63-57 επί της Μάλαγα είναι με το... ένα πόδι ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι Τούρκοι για να μην βρεθούν στο ΤΟΡ 16 θα πρέπει να χάσουν και τα δύο επόμενα παιχνίδια και η Μακάμπι να κάνει το 2 στα 2, όμως και πάλι αυτό δεν θα είναι αρκετό για τους Ισραηλινούς, καθώς θα πρέπει στον μεταξύ τους αγώνα την τελευταία αγωνιστική να νικήσουν μέσα στην Τουρκία με διαφορά μεγαλύτερη τον 11 πόντων. Ο αγώνας είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Από το πρώτο λεπτό τα πάντα έδειχναν ότι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο θα παρακολουθούσαν ένα οριακό παιχνίδι που ο νικητής θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Η Νταρουσάφακα πάλευε με νύχια και με δόντια για κάθε φάση, καθώς με νίκη θα έκανε αποφασιστικό βήμα για να γράψει ιστορία. Με τον Σεμίχ Ερντέν να κυριαρχεί στους αιθέρες και τον Σκότι Ουίλμπεκιν να δίνει τον ρυθμό από την περιφέρεια οι Τούρκοι κατάφερναν να απαντούν στον επιθετικό οίστρο του Νεμάνια Νέντοβιτς αλλά και συνολικά στον Ισπανικό επιθετικό πλουραλισμό. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια (30-28 στο 20').

Η ισορροπία και οι κλειστές άμυνες ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν και το δεύτερο μισό του αγώνα. Πλέον κάθε πόντος μέτραγε και οι δύο ομάδες έδειχναν ότι διαθέτουν την απαιτούμενη ωριμότητα για να... χαρίσουν στο μπασκετικό κοινό ένα... θρίλερ (54-51 στο 34'). Όλα αυτά, όμως ανατράπηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι, έβγαλαν πάθος και με ένα επιθετικό ξέσπασμα που είχε για αιχμές του δόρατος τους Ρέτζι Ρέντινγκ και Μίλκο Μπιέλιτσα έτρεξαν ένα επιμέρους 14-3 που τους έφερε την Νταρουσάφακα για πρώτη φορά σε απόσταση 8 πόντων (59-51 στο 35'). Η Μάλαγα έδειχνε να μην αντέχει να ακολουθήσει τους αντιπάλους της κι έτσι οι Τούρκοι διαχειρίστηκαν καλά τη διαφορά που είχαν "χτίσει" με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την 4η νίκη της στη διοργάνωση (63-57).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 30-28, 45-48, 63-57.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ