EUROLEAGUE

Νέα βαριά ήττα για Παναθηναϊκό, 92-75 από τη Ρεάλ Μαδρίτης

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός Superfoods απογοήτευσε με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (92-75). Στο +1 από την όγδοη θέση οι "πράσινοι".

Ο τελευταίος μήνας είναι απογοητευτικός για τον Παναθηναϊκό Superfoods, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο WiZink Center. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην είχε τον Λούκα Ντόντσιτς στη σύνθεσή της (λόγω τραυματισμού), αλλά είδε το δίδυμο των Φακούντο Καμπάσο και Φαμπιάν Κοζέρ να αποδίδει εξαιρετικά, για να οδηγήσει τη "Βασίλισσα" σε άνετη εντός έδρας επικράτηση (92-75).

Ένα αποτέλεσμα που πέραν του ότι καθιστά... απρόσιτη την τετράδα (κυρίως βάσει εικόνας), βάζει το "τριφύλλι" στη διαδικασία να κοιτάζει πολύ πιο έντονα τι γίνεται από πίσω του, αφού τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ όσο και η Μπασκόνια νίκησαν απόψε.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν απογοητευτικός. Αν, μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν λίγο πιο προσεκτική, το προβάδισμά της θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο από το +8 (8-0 στο 4') που προέκυψε χάρη στην προσφορά του Ουόλτερ Ταβάρες. Οι "πράσινοι" είχαν 0/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 2 λάθη στο τετράλεπτο, πριν έρθει η... καταιγίδα.

Με τον Μάρκους Ντένμον και τον Κέι Σι Ρίβερς (3/3 τρίποντα στο α' μέρος) να ανάβουν την "σπίθα", η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αναθάρρησε άμεσα, έβαλε συνεχόμενα περιφερειακά σουτ (4/5 τρίποντα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου) και με τα επιθετικά ριμπάουντ ως έξτρα βοήθεια, κατάφερε να βρεθεί στο +1 (19-20).

Οι γηπεδούχοι είχαν στοχεύσει στον Λούκας Λεκαβίτσιους, επιλογή που τους δικαίωσε. Τρία φάουλ σε ισάριθμα λεπτά έκανε ο βραχύσωμος γκαρντ, ο οποίος επέστρεψε άρον άρον στον πάγκο, με τον Μάικ Τζέιμς να τοποθετείται στο "1". Το "τριφύλλι" είχε έναν σχετικό έλεγχο της κατάστασης, αλλά όσο τα σουτ δύο πόντων κατέληγαν διαρκώς στο σίδερο, δεν μπορούσε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη με 5'09'' για το τέλος της β' περιόδου να κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Όπως κυλούσε ο αγώνας πάντως, το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε στα αποδυτήρια όντας στο -1 (38-37) ήταν κάτι... καλό. Υπό άλλες συνθήκες άλλωστε, με 7/27 δίποντα η ψαλίδα θα μπορούσε να είχε ανοίξει επικίνδυνα. Ως αντίβαρο σε αυτή την αδυναμία, λειτούργησαν τα 2/12 τρίποντα της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως επίσης τα 11 επιθετικά ριμπάουντ του "τριφυλλιού" (τεράστια η προσφορά του Έιντριαν Πέιν σε αυτόν τον τομέα).

Όσον αφορά στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο, ο Φαμπιάν Κοζέρ (11 πόντοι με 4/4 δίποντα και 1/2 τρίποντα), ήταν αυτός που τραβούσε κουπί και έδινε λύσεις.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από την άλλη, ο Φακούντο Καμπάσο με τον Φαμπιάν Κοζέρ συνέχισαν τα... δικά τους, για να οδηγήσουν το ισπανικό προβάδισμα πολύ γρήγορα στο +11 (53-42 στο 24'). Μόλις, δε, ο Ουόλτερ Ταβάρες έκανε πάλι αισθητή την παρουσία του στις δύο ρακέτες, όλα μπήκαν σε μια σειρά για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε τέτοιο βαθμό, που το +9 (64-55) του 30ου λεπτού έμοιαζε φυσική εξέλιξη, ειδικά από την στιγμή που ο Φαμπιάν Κοζέρ ήταν τόσο ουσιαστικός. Σε σημείο που είχε 18 πόντους με 6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 3/4 βολές μέχρις εκείνο το σημείο.

Οι "πράσινοι" έψαχναν τρόπους αντίδρασης, αλλά αδυνατούσαν να τους βρουν. Όσα σχήματα κι αν δοκίμασε ο Τσάβι Πασκουάλ, όσο κι ανακάτεψε την τράπουλα, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Κι όλα αυτά, γιατί οι παίκτες του ήταν κατώτεροι των προσδοκιών στο πίσω μέρος του παρκέ, ειδικά στο κομμάτι των αμυντικών ριμπάουντ.

Ήταν πλέον η σειρά των γηπεδούχων να επενδύσουν στις επιθέσεις που ανανέωναν, με τον Φελίπε Ρέγιες στον ρόλο του πρώτου διδάξαντα που έφερε το +12 (81-69 στο 36'). Την ίδια ώρα, ο Μάικ Τζέιμς σκόραρε ξανά και ξανά, αλλά συνολικά η εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods δεν επέτρεπε... αισιοδοξία.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πορεία, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη (92-75) και να βυθίζει ακόμη περισσότερο στον... προβληματισμό το "τριφύλλι", που απασχολείται έντονα πλέον με όσα γίνονται πίσω τους, μετά τις νίκες που σημείωσαν η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Μπασκόνια.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O MVP

Ο Φαμπιάν Κοζέρ έγινε... Λούκα Ντόντσιτς, οδηγώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στην άνετη εντός έδρας επικράτηση. Είχε 26 πόντους (με 8/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 4/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και 1 τάπα σε 26'06'' συμμετοχής. Η άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods ουδέποτε βρήκε τρόπο να τον περιορίσει.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι "πράσινοι" βρέθηκαν στο -1 στο ημίχρονο, επειδή είχαν ανανεώσει 11 φορές την επίθεσή τους με επιθετικό ριμπάουντ. Στο β' μέρος τα κατάφεραν μόλις 5 φορές, γεγονός που περιόρισε αισθητά τις επιλογές τους. Την ίδια ώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης των 3 επιθετικών ριμπάουντ στο α' μέρος, πήρε άλλα 6 μετά τη διακοπή για το ημίχρονο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην εκκίνηση της γ' περιόδου, εκεί όπου οι "πράσινοι" απείχαν πολύ από το να θεωρηθούν ανταγωνιστικοί. Οι περιφερειακοί της Ρεάλ Μαδρίτης έτρεχαν διαρκώς το γήπεδο, ο Ουόλτερ Ταβάρες δεν είχε αντίπαλο δέος στις δύο ρακέτες, κι έτσι η διαφορά δεν άργησε να φτάσει σε διψήφια επίπεδα υπέρ των γηπεδούχων. Προβάδισμα που ουδέποτε αμφισβητήθηκε από την πλευρά του "τριφυλλιού".

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στο WiZink Center βρέθηκαν 10.081 φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ υπήρχαν περίπου εκατό ακόμη από την πλευρά του Παναθηναϊκού Superfoods.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίτζικ (Ουκρανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 38-37, 64-55, 92-75.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 26 (8/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/6 βολές), Ραντλ 3, Ράντολφ 4, Ρούντι 7 (1/2 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 2/3 βολές), Ρέγιες 7 (5 ριμπάουντ), Καμπάσο 15 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Αγιόν 8, Κάρολ 2, Ταβάρες 14 (6/8 δίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Τόμπκινς, Τέιλορ 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ρίβερς 12 (4/6 τρίποντα), Τζέιμς 23 (7/7 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Πέιν 5 (1/4 δίποντα, 3/4 βολές), Ντένμον 11 (1/5 τρίποντα), Γκιστ 6 (6 ριμπάουντ), Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι (0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), Καλάθης 10 (3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη), Αντετοκούνμπο (0/4 δίποντα, 7 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - Ρεάλ Μαδρίτης: 28/41 δίποντα, 5/21 τρίποντα, 21/30 βολές, 36 ριμπάουντ (27+9), 19 ασίστ, 4 κλεψίματα, 8 λάθη, 4 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 19/44 δίποντα, 9/34 τρίποντα, 10/12 βολές, 36 ριμπάουντ (20+16), 15 ασίστ, 7 κλεψίματα, 11 λάθη.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα δώσει δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι στην Ισπανία, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα (16/3, 22:00). Από την πλευρά της, η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στο Mediolanum Forum από την Αρμάνι Μιλάνο (13/3, 21:45).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ