EUROLEAGUE

Νάχμπαρ: "Κάποιοι παίκτες πιέστηκαν για να μην παίξουν στα παράθυρα"

Brose Baskets' Bostjan Nachbar, right, drives to the basket as CSKA Moscow's Viktor Khryapa during their Euroleague Basketball Top 16, Group E match  in Moscow,  Russia, Thursday, Jan. 10, 2013.(AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
Brose Baskets' Bostjan Nachbar, right, drives to the basket as CSKA Moscow's Viktor Khryapa during their Euroleague Basketball Top 16, Group E match in Moscow, Russia, Thursday, Jan. 10, 2013.(AP Photo/Alexander Zemlianichenko) AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε στην Κροατία ότι κάποιες ομάδες της EuroLeague πίεσαν τους παίκτες τους, προκειμένου να μην αγωνιστούν στα "παράθυρα" της FIBA.

Ενάμιση περίπου μήνα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου , κι ο Μπόστιαν Νάχμπαρ δήλωσε αυτό που ήταν λίγο - πολύ γνωστό. Ότι δηλαδή υπήρχαν ομάδες της EuroLeague που απαγόρευσαν στους παίκτες τους να δώσουν το "παρών" στα προκριματικά. Ο πρόεδρος της ELPA (Ένωση Παικτών της EuroLeague) εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε στην Κροατία ότι το πρόβλημα ήταν υπαρκτό, δίχως όμως να μπορεί να γίνει κάτι.

Παραδέχθηκε δε, ότι ούτε η Ένωση Παικτών είναι σε θέση να κάνει κάτι άμεσα.

" Το πιο σημαντικό για την ELPA είναι να έχει τη δική της, συγκεκριμένη άποψη ως οργανισμός για όσα συμβαίνουν. Από την στιγμή που δεν το έχουμε αυτή τη στιγμή (και δεν το έχουμε μέχρι τώρα), δε θα ήταν έξυπνο να υψώσουμε τις φωνές μας", ανέφερε αρχικά στη Sportske Novosti και πρόσθεσε: " Οι παίκτες οι ίδιοι, και το μάθαμε αυτό μιλώντας μαζί τους, δεν έχουν μία συγκεκριμένη άποψη. Κάποιοι από αυτούς θα ήθελαν να είναι στα προκριματικά των Εθνικών ομάδων, κάποιοι άλλοι δε θα ήθελαν να είναι. Κάποιοι λένε ότι οι ομάδες τους, τούς πίεσαν να μην αγωνιστούν στις εθνικές ομάδες".

Τόνισε μάλιστα ότι " δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη άποψη. Σε αυτή την περίπτωση, το πιο έξυπνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Οι πόρτες μας όμως, είναι ανοιχτές για κάθε πρόβλημα. Θα ήταν ιδανικό να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και σε αυτό το πρόβλημα".

AP Photo/Alexander Zemlianichenko

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ