EUROLEAGUE

MVPullen για την Τσεντεβίτα

MVPullen για την Τσεντεβίτα

Με τον Πούλεν να είναι ο κορυφαίος και τον Ουόλκερ ο καθοριστικός παίκτης του αγώνα η Τσεντεβίτα πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο ΤΟΡ 16 επικρατώντας με εκτός έδρας με 79-72 της Νταρουσάφακα

Η Τσεντεβίτα έγραψε ιστορία, καθώς πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο ΤΟΡ 16. Οι Κροάτες με έναν τρομερό Τζέικομπ Πούλεν στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Χένρι Ουόλκερ να πετυχαίνει το πιο καθοριστικό τρίποντο του αγώνα νίκησαν με 79-72 την Νταρουσάφακα. Ο Πούλεν σκόραρε 25 πόντους (4/4 βολές, 3/7διπ., 5/12τριπ., 5ασ.) εκ των οποίων οι 19 ήταν στο δεύτερο ημίχρονο οδηγώντας την ομάδα του στο πολύτιμο δίποντο. Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι που ο Αμερικανός πολιτογραφημένος Γεωργιανός γκαρντ δίνει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς το ίδιο είχε κάνει και στον αγώνα της Δευτέρας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για την ABA Liga. Ο αγώνας είχε κι ελληνική εκπροσώπηση, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα προσπάθησε να μπει δυναμικά για να βάλει τις βάσεις για τη νίκη και κατάφερε να τρέξει ένα σερί 10-0 μετατρέποντας το 6-9 του 3' σε 16-9 στο 6'. Αν και προσπάθησε με μεγάλα καλάθια των Πούλεν και Ουόλκερ να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση η Τσεντεβίτα το μόνο που κατάφερε ήταν να κλείσει το ημίχρονο όντας στο -7 (26-19 στο 10'). Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τους φιλοξενούμενους, όμως η αστοχία των Τούρκων από τα 6,75μ. άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι παίκτες του Μρσιτς δεν έμοιαζαν διατεθειμένοι να παραδοθούν άνευ όρων κι αυτό το κατάλαβαν οι γηπεδούχοι. Η Τσεντεβίτα ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με ένα επιμέρους 8-2 και κάπως έτσι η διαφορά έπεσε στον πόντο (28-27 στο 13'). Παρά το τάιμ άουτ του Μαχμούτι οι Τούρκοι δεν αφυπνίστηκαν κι έτσι με ένα τρίποντο του Αράποβιτς η Τσεντεβίτα πέρασε μπροστά με 31-33 (15'). Η ισορροπία επανήλθε στο παιχνίδι και οι δύο διεκδικητές της νίκης συμβάδιζαν πλέον στο σκορ. Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 39-40.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας αποφασισμένοι να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Με ένα επιμέρους 11-3 κατάφεραν να πάρουν εκ νέου τα ηνία ξεφεύγοντας με 50-43 (στο 24'). Όπως στην αρχή του αγώνα έτσι και τώρα οι Πούλεν και Ουόλκερ ανέλαβαν να κρατήσουν όρθια την Τσεντεβίτα κι έτσι η διαφορά μειώθηκε στο καλάθι (52-50 στο 28'). Ειδικά ο πρώτος με ένα προσωπικό σερί 7 πόντων έβαλε την ομάδα του μπροστά για πρώτη φορά στην τρίτη περίοδο (52-53 στο 28'). Τελικά ο Πούλεν τέλειωσε το δεκάλεπτο έχοντας πετύχει 12 συνεχόμενους πόντους σε 2,5 λεπτά για την Τσεντεβίτα (58-58 στο 30')!

Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή και κάθε φάση ήταν σημαντική. Οι δύο ομάδες πάλευαν για κάθε μπάλα και το πάθος ξεχείλιζε. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να χτίσει κάποια διαφορά ασφαλείας κι έτσι στο τελευταίο λεπτό το αγώνα οι δύο διεκδικητές της νίκης μπήκαν με το σκορ στο 72-72. Στα 35 δευτερόλεπτα ο Ερντέν έκανε λάθος πατώντας την γραμμή, ενώ στην φάση που ακολούθησε ο Ουόλκερ σκόραρε για "3" κι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Τσεντεβίτα (72-75). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ακολούθησαν δύο άστοχες προσπάθειες από τους Γκόρντον και Ουίλμπεκιν για την Νταρουσάφακα, ενώ με βολές των Πούλεν και Ουάιτ η Τσεντεβίτα πήρε την πολυπόθητη νίκη με 72-79.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 39-40, 58-58, 72-79.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ