EUROLEAGUE

Μπορεί και χωρίς τον Λάνγκφορντ η Ούνικς Καζάν

Μπορεί και χωρίς τον Λάνγκφορντ η Ούνικς Καζάν

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έμεινε σε ρόλο θεατή, όμως η Ούνικς Καζάν νίκησε εύκολα (73-60) την απογοητευτική Γαλατασαράι για τη 13η αγωνιστική της EuroLeague.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Μπορεί μία ομάδα που βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης και παίζει χωρίς τον πρώτο σκόρερ και πρώτο στην αξιολόγηση παίκτη της EuroLeague να "επιβιώσει"; Η Ούνικς Καζάν απέδειξε ότι φυσικά μπορεί, καθώς επικράτησε της Γαλατασαράι (73-60) στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, παρά το γεγονός ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν αγωνίστηκε. Ο Κίνο Κολόμ κι ο Εβγκένι Βορόνοφ έκαναν τη διαφορά, με τον Κώστα Καϊμακόγλου να είναι θετικός και τον Σινάν Γκιουλέρ από την άλλη να παίζει μόνος εναντίον όλων.

Ο MVP

O Εβγκένι Βορόνοφ δεν είχε σκοράρει ποτέ περισσότερους από 15 πόντους. Δεν είχε ποτέ περισσότερες από 17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Φέτος μετρούσε 3 πόντους ανά παιχνίδι. Και όμως, απέναντι στη Γαλατασαράι έκανε δυο ατομικά ρεκόρ (με 22 πόντους και 23 ranking), έχοντας 7/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/5 βολές σε 31 λεπτά συμμετοχής. Εκπληκτική εμφάνιση για έναν παίκτη που δεν κάνει και πολλά πράγματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα stat-lines του Κίνο Κολόμ (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε 31 λεπτά) και του Σινάν Γκιουλέρ (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 34 λεπτά), των δυο ball-handlers της Ούνικς και της Γαλατασαράι. Μπορεί να λείψει ο Λάνγκφορντ, όμως η ομάδα του Καζάν θα "επιβιώσει" όσο έχει τον Κολόμ. Αν αυτός δεν παίξει, θα υπάρξει πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκιουλέρ που στα 33 του πραγματοποιεί εκπληκτική σεζόν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο πείσμα που έβγαλε η Ούνικς Καζάν από το πρώτο δευτερόλεπτο. Έπαιξε με ξεκάθαρο προσανατολισμό, έριξε τον ρυθμό, δεν άφησε τη Γαλατασαράι να σκοράρει με ευκολία, πήρε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε από τη στιγμή που δεν είχε μαζί της τον Λάνγκφορντ και ήταν τυχερή που ο Βορόνοφ έπαιξε τόσο σπουδαία σε μια τόσο "ιδιαίτερη" βραδιά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Λάνγκφορντ εκτός αγώνα, η Ούνικς έπρεπε να ρίξει το τέμπο για να αντιμετωπίσει τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Και το έκανε. Γύρισε τη μπάλα με υπομονή, πήρε πόντους από τον πάγκο και στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (15-11). Ο Πασούτιν άνοιξε το rotation, έπαιξε πολλή ώρα με τα "δεύτερα", δεν στηρίχθηκε σε έναν παίκτη (όπως συνήθως κάνει όταν ο Λάνγκφορντ είναι υγιής), είδε τους γηπεδούχους στο +12 (37-25) και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα του στο ημίχρονο.

Η Γαλατασαράι ήταν απογοητευτική. Σε κακή βραδιά, με κακή κυκλοφορία, με μηδενική αυτοπεποίθηση. Το 51-36 στα μέσα της τρίτης περιόδου και το 55-43 στο τέλος της, δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας στους Τούρκους. Ο Αταμάν παρακολουθούσε την εξέλιξη της αναμέτρησης χωρίς ενέργεια και κάπου στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, ουσιαστικά ύψωσε λευκή σημαία. Η Ούνικς ήταν ανώτερη σε όλα και δίκαια έφτασε στην τέταρτη φετινή της νίκη σε 13 αγώνες, την ώρα που η Γαλατά έπεφτε στον πάτο της κατάταξης με το ίδιο ρεκόρ με τους Ρώσους (4-9).

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 37-31, 55-43, 73-60

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ