EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Θα συναντηθώ με τον Μπάουμαν"

Μπερτομέου: "Θα συναντηθώ με τον Μπάουμαν"

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ενημέρωσε από τη Μαδρίτη πως θα συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα με τον Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ χαρακτήρισε "αρχαίο" το καλεντάρι που έχει εφαρμόσει η FIBA με τα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος της κουβέντας που διοργάνωσε το Ανώτατο Ινστιτούτο Νομικής και Οικονομίας της Ισπανίας (ISDE), με τον εκτελεστικό διευθυντή της EuroLeague να επισημαίνει εκ νέου τις βασικές του θέσεις στο κομμάτι των "παραθύρων" των εθνικών ομάδων και της... διαμάχης με τη FIBA.

Για την ακρίβεια, θέλησε να διευκρινίσει σε πρώτο χρόνο πως " δεν υπάρχει διαμάχη με τη FIBA", για να προσθέσει πάνω σε αυτό πως " το πρόβλημα είναι το πρόγραμμά της, το οποίο δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα του αθλήματος στον πλανήτη. Αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να λειτουργήσει πριν από πολλά χρόνια. Είναι απαίσιο που οι εθνικές ομάδες δεν μπορούν να αγωνιστούν με τους καλύτερους παίκτες τους. Θα κάνουμε δεκατέσσερις (14) ακόμη προτάσεις, αν είναι απαραίτητο, προκειμένου να διορθώσουμε το πρόβλημα".

Αναφερόμενος στα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων, σημείωσε ότι " αυτό το πλάνο είναι αρχαίο και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν υπάρχει σύγκριση με ό,τι ισχύει στο ποδόσφαιρο, γιατί η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική", ενώ έσπευσε να ενημερώσει άπαντες για τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, παρά τις έντονες διαφωνίες τους εδώ και μια τετραετία στο κομμάτι του ημερολογίου που θα ισχύσει στην Ευρώπη: " Μιλάω συχνά με τον Πάτρικ Μπάουμαν, θα συναντηθούμε μάλιστα αυτή την εβδομάδα. Έχουμε καλές προσωπικές σχέσεις εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, αλλά σκεφτόμαστε διαφορετικά σε πολλά ζητήματα".

Πέραν αυτού, ο Τζόρντι Μπερτομέου αναφέρθηκε επίσης:

- στην κουβέντα για τα εγγυημένα συμβόλαια και την φθορά των εθνικών πρωταθλημάτων: " Αυτό που λένε πως τα εγγυημένα συμβόλαια κάνουν κακό στα εθνικά πρωταθλήματα είναι λάθος. Βλέπω ότι οι ομάδες της EuroLeague που έχουν εγγυημένη συμφωνία κατακτούν τον τίτλο στη χώρα τους σε ποσοστό που φτάνει στο 97%. Αυτό δείχνει ότι η συμμετοχή στην EuroLeague δεν συνεπάγεται την αλλοίωση ενδιαφέροντος από τις ομάδες για τα εθνικά τους πρωταθλήματα".

- τη διεύρυνση των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση: " Έχουμε επισημάνει στο παρελθόν πως σε περίπτωση που αυξηθούν κατά δύο οι ομάδες της διοργάνωσης, οι θέσεις θα δοθούν στη Γαλλία και τη Γερμανία".

- το ιδανικό αγωνιστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη: " Ενάμιση μήνα ξεκούρασης για τους παίκτες, ενάμιση μήνα διοργανώσεων των εθνικών ομάδων και εννέα μήνες με συλλογικές υποχρεώσεις".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ