EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώσει η σεζόν"

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την πρόθεση να ολοκληρωθεί η σεζόν εφόσον υπάρξουν οι απαραίτητες εγγυήσεις για την υγεία όλων εξέφρασε σε ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Με τις πιθανότητες να μειώνονται συνεχώς για συνέχεια της EuroLeague (η διοργάνωση έχει ορίσει ως deadline για τη λήψη απόφασης την 24η Μαΐου), ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στο Sports.ru για το μέλλον της διοργάνωσης. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague παράλληλα υπογράμμισε ότι άπαντες έχουν αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις από τα χαμένα έσοδα και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις ομάδες, ώστε να εξετάσουν όλα τα πιθανά σενάρια.

"Από τις 12 Μαρτίου που αναστείλαμε τo πρωτάθλημα εξετάσαμε όλες τις πιθανές επιλογές για τη συνέχεια της σεζόν. Στη συνεδρίαση των μετόχων της ΕuroLeague που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου, οι ομάδες συζήτησαν πιθανά προβλήματα: προβλήματα με την μετακίνηση, με τις μεταφορές, με κλειστά σύνορα... Ταυτόχρονα, όλοι ομόφωνα, χωρίς καμία εξαίρεση, ενέκριναν τη νέα μορφή του τουρνουά και τους όρους υπό τους οποίους θα πρέπει να συνεχιστούν", σχολίασε αρχικά ο Μπερτομέου και συνέχισε:

"Αν οι κυβερνήσεις και οι αρχές κάθε χώρας μας επιτρέψουν να οργανώσουμε παιχνίδια και αν κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπάρξει ασφάλεια για τους παίκτες και τις ομάδες, τότε είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την σεζόν. Πρέπει να το κάνουμε αυτό, όχι γιατί έχουμε υποχρέωση προς τους συνεργάτες μας, αλλά και κυρίως γιατί έχουμε υποχρέωση προς τους φιλάθλους μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε αυτό που αγαπούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δηλαδή το μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Στη συνέχεια ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague ρωτήθηκε για τη διαφωνία κάποιων ομάδων στο ύψος των περικοπών, όπως οι ελληνικές, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

"Ποτέ δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες σε συζητήσεις, μιλάμε μόνο για τις αποφάσεις. Είμαστε ενωμένοι και έτσι παίρνουμε τις αποφάσεις. Από την αρχή θέλαμε τους συλλόγους μαζί μας στο κομμάτι της συμφωνίας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε 300 διαφορετικές υποθέσεις παικτών. Πρέπει όλοι να είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η συμφωνία ήταν αναγκαία και δημιούργησε μία καλή βάση για τους συλλόγους και τους παίκτες", τόνισε χαρακτηριστικά ενώ για τις αντιδράσεις των παικτών όπως ο Μάικ Τζέιμς, υποστήριξε:

"Η πλειοψηφία των παικτών αποδέχεται την συμφωνία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Euroleague εμπλέκονται περίπου 300 παίκτες. Εγώ θέλω να τους ευχαριστήσω, επειδή κατανοούν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Αντιλήφθηκαν ότι παίζουν κομβικό ρόλο και μας βοήθησαν να βρούμε έναν τρόπο να λύσουμε την κρίση. Η γνώμη τους επηρεάζει σίγουρα τους φιλάθλους και είμαι σίγουρος ότι εκτίμησαν την πορεία και την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Η μείωση των μισθών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά σίγουρα θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ομάδες. Θα τις βοηθήσει να επιστρέψουν με μικρότερη ζημιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε ενωμένοι".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ