EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Στην EuroLeague μέσω του Champions League; Αδύνατο!"

Μπερτομέου: "Στην EuroLeague μέσω του Champions League; Αδύνατο!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στην "Tuttosport" εξηγώντας πως δεν πρόκειται η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League της FIBA να κερδίσει ένα εισιτήριο για την EuroLeague.

Ενόσω η μάχη ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague μαίνεται, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να παίρνει το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση η ομάδα που θα κατακτήσει το Basketball Champions League. Ένα ενδεχόμενο που πάντως θέλησε να αποκλείσει άμεσα ο Τζόρντι Μπερτομέου, με δηλώσεις που έκανε στην Tuttosport.

" Είναι αδύνατο αυτό! Δεν έχει κάποιο νόημα. Σε ποια διοργάνωση, όταν κερδίζεις, μπορείς να "ανέβεις" δύο κατηγορίες;", εξήγησε φροντίζοντας να βάλει τέλος στα σενάρια που θα έδιναν το δικαίωμα ελπίδας για όποια ομάδα κατακτούσε φέτος τη διοργάνωση της FIBA. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αφού αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως οι ιταλικές ομάδες είναι ευπρόσδεκτες στις διοργανώσεις της EuroLeague, εφόσον αποφασίσουν να αποχωρήσουν από αυτή της FIBA.

" Στην Ιταλία υπήρχε ο φόβος της απώλειας του Προολυμπιακού Τουρνουά και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Ξέρουμε όλοι τι έγινε λοιπόν. Οι ιταλικές ομάδες δεν διαχειρίστηκαν την πίεση που τους ασκήθηκε, κάτι που συνέβη επίσης σε άλλες χώρες. Τους είχαμε δώσει νομική υποστήριξη. Θα χαιρόμασταν πολύ να είχαμε ιταλικές ομάδες στο EuroCup. Αν η Lega Basket αποφασίσει να επιστρέψει σε εμάς, θα είμαστε πολύ ευτυχείς να τους υποδεχθούμε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόρντι Μπερτομέου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ