EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Η πιο δύσκολη απόφαση στην ιστορία μας"

Μπερτομέου: "Η πιο δύσκολη απόφαση στην ιστορία μας"
EUROKINISSI

Ο Ζόρντι Μπερτομέου έκανε λόγο για την πιο δύσκολη απόφαση στην ιστορία της EuroLeague, με αφορμή την ανακοίνωση της οριστικής διακοπής της φετινής σεζόν.

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε την οριστική διακοπή για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ούσα κι αυτή "θύμα" του κορονοϊού. Μαζί με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, ήρθε κι η επίσημη τοποθέτηση του Ζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος έκανε λόγο για την πιο δύσκολη απόφαση στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ζόρντι Μπερτομέου:

"Χωρίς αμφιβολία, είναι η πιο δύσκολη απόφαση που πήραμε στην εικοσάχρονη ιστορία μας. Εξαιτίας λόγων που είναι πάνω από τον έλεγχό μας, είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε την πιο πετυχημένη και συναρπαστική σεζόν στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό έρχεται έπειτα από 2.5 μήνες κατά τους οποίους οι μέτοχοι της λίγκας διατήρησαν την αποφασιστικότητά τους και εξάντλησαν κάθε πιθανό τρόπογια να δώσουν μία μοναδική και ξεχωριστή σεζόν στους φιλάθλους μας, το πάθος των οποίων οδηγεί τις προσπάθειές μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και το πάθος μας κάθε σεζόν και το γεγονός ότι για λόγους που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει διακόπηκε η σεζόν είναι κάτι που μας στεναχωρεί περισσότερο. Παρόλα αυτά, έχουμε στοιχεία που δείχνουν ότι οι φίλαθλοι απόλαυσαν τα παιχνίδια μέχρι στην στιγμή της διακοπής, κάτι που μας δίνει περισσότερη ενέργεια για να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε μία ακόμα καλύτερη σεζόν το 2020/21.

Είμαι ειδικά περήφανος από τον τρόπο που οι κοινότητες της EuroLeague και του EuroCup παρέμειναν ενωμένες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαι περήφανος για τους συλλόγους και τους ιδιοκτήτες τους για το κουράγιο που έδειξαν στις αποφάσιεις τους και τις γενναίες συνεισφορές τους στην κοινότητά μας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαι περήφανος για τους χορηγούς μας, που έδειξαν ότι συνεχίζουν να πιστεύουν στο brand μας και αυτό που εκπροσωπεί. Είμαι περήφανος που οι παίκτες, οι προπονητές και οι διαιτητές ήταν υποστηρικτικοί σε όλο αυτό. Είμαι περήφανος που οι φίλαθλοι που έχουν μείνει κοντά σε εμάς και έχουν αναφέρει πολλές φοές πόσο θέλουν να επιστρέψουν οι διοργανώσεις. Είναι μία σπουδαία κοινότητα στην οποία αισθανόμαστε ότι είναι προνόμιο να είμαστε μέλος της

Προφανώς είχαμε πολλά κίνητρα για να συνεχιστεί η σεζόν, αλλά σε μία τόσο ιδιαίτερη περίσταση, πρέπει να βάλουμε πρώτα και πριν από κάθε τι άλλο την υγεία των ανθρώπων: των παικτών μας, των προπονητών μας, των διαιτητών μας, των συλλόγων μας, των επιτελείων, των εργαζομένων στη διοργάνωση, των τηλεοπτικών συνεργείων και των οικογενειών τους. Με μία τέτοια κίνηση, μένουμε αληθινοί στις θέσεις μας και σε όλα όσα υποστηρίζουμε.

Τους επόμενους μήνες, έχουμε μόνο μία αποστολή: να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε τις κοινωνίες να επιστρέψουν πίσω πιο δυνατές και να χτίσουμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή των εαυτών μας -εντός κι εκτός παρκέ- για όταν ενωθούμε ξανά με τους φιλάθλους. Αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά περισσότερο μια νέα αρχή".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ