EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Η FIBA αντιμετωπίζει τους παίκτες με διαφορετικό τρόπο"

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε ντέλα Σέρα", όπου κατηγόρησε τη FIBA ότι συμπεριφέρεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στους παίκτες της EuroLeague και του ΝΒΑ.

Για διαφορετική στάση της FIBA απέναντι στους παίκτες του ΝΒΑ και στους αντίστοιχους της EuroLeague έκανε λόγο ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε ντέλα Σέρα". Ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague τοποθετήθηκε γύρω από το κρίσιμο ζήτημα που ταλανίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ τις τελευταίες εβδομάδες και έχει να κάνει με τα "παράθυρα" της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη συμμετοχή (ή μη) των παικτών της EuroLeague.

" Η FIBA ​​αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο χρονοδιάγραμμα για τις εθνικές ομάδες χωρίς να έχει συμφωνήσει με τους συλλόγους και -το σημαντικότερο- αγνοώντας την ύπαρξη ενός τρίτου παράγοντα, του NBA. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν 108 διεθνείς παίκτες, εκ των οποίων κανένας δεν θα παίξει στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου" τονίζει ο Μπερτομέου.

" Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο για δύο λόγους: καταρχάς, το επίπεδο των παιχνιδιών δεν θα είναι το ίδιο χωρίς τους 108 κορυφαίους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο, κανείς δεν θα φανταζόταν την Πορτογαλία να παίζει χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή την Αργεντινή χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, ενώ στο μπάσκετ αυτό είναι ακριβώς αυτό που πρόκειται να συμβεί. Οι Εθνικές ομάδες θα παίξουν τους προκριματικούς χωρίς τους καλύτερους παίκτες τους, μειώνοντας το επίπεδο των παιχνιδιών.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι η FIBA, ενεργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να δημιουργήσει δύο διαφορετικές κατηγορίες παικτών. Για παράδειγμα, στην Ιταλία ο Ντανίλο Γκαλινάρι θεωρείται παίκτης του πρώτου επιπέδου επειδή δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην κλήση της εθνικής ομάδας, ενώ ο Τζίτζι Ντατόμε θεωρείται παίκτης β' κατηγορίας, επειδή από την Κωνσταντινούπολη, αν λέει ότι δεν πρόκειται να παίξει, είναι κακός τύπος. Η FIBA ​​αντιμετωπίζει τους παίκτες με δύο διαφορετικούς τρόπους και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Ο Μπερτομέου κατέληξε στο εξής στη συνέντευξη που παραχώρησε: "Η FIBA ​​είπε ότι η EuroLeague σκέφτεται μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά επιτρέψτε μου να εξηγήσω ένα πράγμα. Ας πούμε ότι η Ισπανία και η Γαλλία δεν θα μπορέσουν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζετε ότι η FIBA ​​δεν θα τους προσφέρει τις wild cards, λαμβάνοντας παράλληλα τόνους χρημάτων από τις ομοσπονδίες; Γιατί λοιπόν μιλάμε;".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ