EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Η EuroLeague χρειάζεται τον Παναθηναϊκό"

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ / ΟΣΦΠ - DUSAN IVKOVIC STARS / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε ότι παρά την κόντρα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την EuroLeague, η διοργάνωση χρειάζεται τους "πράσινους".

Η κόντρα ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την EuroLeague έχει προκαλέσει πολύ θόρυβο σε όλη την Ευρώπη. Παρά το περίεργο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές όμως, ο Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η EuroLeague έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι έχει την απαίτηση από τους "πράσινους" να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.

Ο Πρόεδρος της EuroLeague δήλωσε χαρακτηριστικά: " Η EuroLeague χρειάζεται τον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την EuroLeague. Αν θέλει όμως να μείνει στην διοργάνωση πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες". Ακολούθως ο Μπερτομέου δήλωσε σχετικά με το δημοψήφισμα που έχει προαναγγείλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος : " Βρισκόμαστε σε μία ασυνήθιστη κατάσταση και υπάρχουν κάποιες αβεβαιότητες. δεν είναι ακόμα σαφές ποιος θα ψηφίσει και για ποιο θέμα".

Όσον αφορά την κόντρα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και υπό ποιο πρίσμα θα μπορούσε να υπάρξει εκτόνωση αυτής της έντασης, ο ισχυρός άνδρας της EuroLeague δήλωσε: " Δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές που δειχνουν έλλειψη σεβασμού, είτε από φιλάθλους, είτε παό προπονητές ή ανθρώπους της διοίκησης μίας ομάδας. Αν ένας σύλλογος θέλει να μείνει στην EuroLeague πρέπει να το κάνει μέσα σε ένα περιβάλλον που θα είναι κατάλληλο για το άθλημα. Να σέβεται κάποιες αξίες και να ακολουθεί τους κανόνες. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε αυτός ο σύλλογος δεν έχει θέση στην διοργάνωση".

Καταλήγοντας, Μπερτομέου φάνηκε αισιόδοξος για την έκβαση της κόντρας ανάμεσα στις δύο πλευρές: " Ο Παναθηναίκός είναι ένα από τα πιο πετυχημένα κλαμπ στην Ευρωπη, με πολλές επιτυχίες και τίτλους, αλλά δυστυχώς έχουμε κάποια προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του. Πιστεύω όμως ότι θα βρούμε μία λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρέπει ωστόσο να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές όπου θα υπάρξει έλλειψη σεβασμού".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ